Ех, тези обувки! Струват колкото 2 коли

Британките харчат средно по 34 000 лири през живота си за своята страст
Обновена: 12 сеп 2013 14:08 | 12 сеп 2013 12:24, Красимир Ангелов
2
Ех, тези обувки! Струват колкото 2 коли
Снимка: Reuters

През живота си средностатистическата британка харчи за обувки толкова, колкото за два нови автомобила, сочи проучване, цитирано от "Дейли мейл". Според изследването сумата се равнява на над 34 хиляди лири.

Поданичките на Елизабет II направо са обсебени от този артикул и годишно си закупуват от него средно по 13 нови чифта. Вестникът дори си позволи да въведе един нов термин за това увлечение - "обувкохолизъм".

Според изследването жените имат много по-специално отношение към своите обувки - нещо, което повечето мъже не могат да разберат. Понякога те дават много повече пари за качествени обувки, отколкото за елегантен, дори и марков тоалет.

От проучването станало видно, че британките харчат годишно за обувки по 570 лири. За този период те си купуват средно по два чифта ботуши на стойност 160 лири, три чифта обувки с нисък ток за 60 лири и три чифта с висок ток за около 135 лири.

Жителките на Острова се сдобиват през годината и с два чифта сандали за около 100 лири, с чифт джапанки за 10, с чифт маратонки за 60 и с чифт дамски обувки тип балеринки за 45 лири, сочат резултатите от проучването.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: обувкибританки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имат, харчат.
1
0
 
3
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Като гледах миналата седмица на Съни как са се угоили, сигурно харчат по толкова, защото токовете се чупят на първото обуване.