Грешките, които пречат на добрия ви външен вид

Освен за подходящото облекло трябва да се погрижите добре и за кожата и косата си
19 яну 2014 13:27, Теодора Драгоева
22
Грешките, които пречат на добрия ви външен вид
Кадър от филма "Наръчник на оптимиста"; Снимка: outnow.ch

Напоследък сме свидетели на тенденцията, че много мъже стават също толкова суетни, колкото и жените, а някои дори повече! В това няма нищо лошо, защото всеки човек трябва да се грижи за себе си и да се старае да изглежда максимално добре. Мъжете трябва да полагат всекидневни усилия както за своето облекло, така и за кожата, косата си и т. н.

Имайте предвид обаче, че дори при простото действие като измиване на косата или лицето човек може да допусне грешки. Ето защо трябва да се научите да правите всичко правилно, за да поддържате добрия си външен вид.

Ето и кои са нещата, които не бива да правите:

1. Бръснете се със студена вода.

Може би смятате, че студената вода е освежаваща, но когато става въпрос за бръснене, това е лоша идея. Студената вода не отваря порите и оставя незадоволителен резултат след бръсненето, включително врастнали косъмчета. Топлата вода обаче отваря порите и омекотява окосмяването по лицето, което осигурява по-гладко и комфортно бръснене. Най-добрият вариант е да се бръснете след горещ душ.

2. Твърде много парфюм.

Понякога мъжете прекаляват с парфюма, както жените прекаляват с грима например. Хубаво е един мъж да мирише хубаво, но не и когато може да задуши с тази миризма. Нито един човек не би се радвал да усеща непрекъснато и много силно дори и най-страхотния парфюм. За да не прекалявате с ароматите, пръскайте се зад ушите и в основата на гърлото.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Все тая до - 16 преди 10 години
Много лесно се поддържа, точно защото се къпя всеки ден поне х2. Не знам госпожица/госпожа Драганова, колко често се бръсне, но това със студена вода си е патентовано мъчение. Правил съм го и е мъка голяма.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За всеки влак си има пътници ( относно стил) но тук става въпрос за лична хигиена, а и няма какво да се заблуждаваме вече почти няма човек който не се къпе всеки ден!
15
1
 
1
 
! Отговори
не е все тая преди 10 години
До Все тая!...не разбрах " много лесно се поддържа" , защото се къпя 1 път в седмицата ли. или има и други "важни" причини..?
14
2
 
2
 
! Отговори
Все тая! преди 10 години
Доста забавни коментари :)! Всеки възприема това, което харесва и не толкова, това което не харесва. Някои жени харесат голи глави, други дълги коси, бради, без бради и т.н. а мъжете се поддържат така, както им харесва и се чувстват комфортно. Аз лично пет пари не давам за мнението на другите и си ходя, както си искам и ми е добре, подстригвам се 0 поради факта, че мн по-лесно се поддържа, въпреки, че изглеждам, като пришълец с гола глава :)
13
2
 
8
 
! Отговори
a преди 10 години
Повечето нула номер са тези дето не са ходили в казарма.
12
5
 
11
 
! Отговори
жена преди 10 години
до 13: Хей, по-долу явно става въпрос за обобщения образ на бг мъже, а не конкретно за теб. Естествено, че като нямаш много коса, ще си я поддържаш някак. Но масата млади мъже са с почти нула номер глави, откъде се пръкна тази мода, от Слави Т. ли, не знам, но всички много се напъват да приличат на гангстери, мутри, а в най-лекия случай си мислят, че това ги прави мъжкари. В повечето случаи - е обратното, изглеждат по-инфантилни, на мама момчетата..новобранци
11
0
 
3
 
! Отговори
Васко от Жабляно преди 10 години
На тия цени на ножчетата Жилет аз се бръсна със самобръсначка само веднъж седмично - понеделник заран, обаче преди това се минавам нула номер с машинката, да пообера избуялата през седмицата брада. Така, с бръснене веднъж седмично, също и много по-бавно ми расте брадата! Докъм четвъртък изглеждам прилично. Ако я чегъртам всяка сутрин, до 5 часа следобяд наново е за бръснене.
10
1
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 10 години
Извинете за *** прекъсване на вашата така невероятна мисъл... ама аз като съм плешив, с 2 висши (1то е в сферта на IT) и работя по специалността, взимам висока заплата, карам хубава кола, спортувам и ходя със семейството редовно на почивки... и т.н. Та, на въпроса - аз като съм с оскъдна растителност на главата, дали смятате че излъчвам тъпотия... Или може би във вашето обкръжение са само такива...
9
1
 
13
 
! Отговори
мечта преди 10 години
От повечето възрастни мъже се носи невъобразима смрад в гр. транспорт. Младите пък остригани 0 номер и с бради на 10 дена предизвикват ужас. Добре ,че в офиса всичко е наред.
8
0
 
5
 
! Отговори
Никога вече! преди 10 години
Преди години в казармата ми се налагаше да се бръсна със студена вода и в най-лютия студ сутрин. Никога повече!
7
0
 
24
 
! Отговори
Ro преди 10 години
"Грешките, които пречат на добрия ви външен вид" - просто сте грозен.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимендо 6То същото може да се каже и за нашите жени, да спрат да се китосват че като свалят грима...........може да ходиш да ти леят куршум!
5
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите мъже да спрат да си стрижат главите като новобранци! Излъчват тъпотия...
4
0
 
15
 
! Отговори
zz преди 10 години
Теодора Драгоева, за да питам че не ми е ясно. Ти твойта брада на контра ли я взимаш?
3
2
 
5
 
! Отговори
до 2 селски преди 10 години
АМА "мъжете"като теб ли
2
12
 
36
 
! Отговори
селски преди 10 години
За съжаление повечето български мъже миришат на кисело, спарено и потно, и това го имат за "мачо". Най-много се харесват когато са смърдящи и по потник. Картинката е пълна когато си показват шкембето.За другата крайност няма да коментираме - там отива към другия пол.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че са бръсна-да не съм луд?!