Британките пробват средно 43 хиляди тоалета през живота си

Те купували едва 15 на сто
28 мар 2014 10:13,
5
Британките пробват средно 43 хиляди тоалета през живота си
Снимка: Reuters

Средностатистическата британка изпробва по време на жизнения си път над 43 хиляди тоалета, но от тях закупува едва 15 на сто, установи проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

От него проличало, че дамите при всеки шопинг пробват в магазините четири пъти повече неща, отколкото мъжете. В замяна на това те закупуват по-малко неща от представителите на силния пол.

С изпробваните от всяка британка дрехи може да се облече един малък град, пише БТА. От изследването, поръчано от сайта NetVoucherCodes, ставало видно, че на едно пазаруване поданичките на Нейно Величество изпробвали средно по 12 дрехи. А в месеца те излизали на шопинг средно по пет пъти.

Това означава, че за една година те сменят в пробните около 720 различни тоалета. А за един живот от около 60 години това прави 43 200 изпробвани дрехи.

При мъжете цифрите са по-скромни. Британците посещават месечно два пъти по-рядко магазините за дрехи, в сравнение с дамите - 2,5 пъти.

На всяко пазаруване те изпробват не повече от три артикула. Средностатистическата британка прекарва 22 минути в пробната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Anon преди 10 години
Някой май бърка thousand с hundred, a? :)Да сметнем: ако една жена започне да мери костюми на 15 и продължи до 75 годишна възраст, това прави 60 години по 365 дена = 21900 дена. Това пък значи, че ако числото в статията е вярно, те мерят средно по около 2 костюма на ден - в празник и делник, в здраве и болест и т.н. :)Хйде малко по-сериозно, четат ви хора все пак :)
3
0
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
И ПАК НЕ идват на нищо
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жена влиза в магазин за дрехи.- Може ли да пробвам тази рокля на витрината?- Съжалявам, госпожо, но като всички останали ще трябва да ползвате пробната.
1
2
 
7
 
! Отговори
А у нас -"зей п преди 10 години
През последните две десетилетия и у нас се създаде традиция в това отношение. Много млади жени и момичета през свободното си време тръгват по лъскавите магазини, но не да купуват, а "на зей пазар" - да гледат. Този "зей пазар" се разнообразява с още нещо - пробват дрехите, които са им харесали, само за да се видят облечени в тях, защото знаят, че не могат да си позволят да ги купят. Но поне да се оглеждат в продължение на няколко минути, облечени в мечтаната дрешка.