Луксозният живот на румънските роми

Архитектурни "шедьоври", преминали границата на кича
Обновена: 27 юни 2014 07:17 | 26 юни 2014 21:12,
130

Снимка: Ivan Kashinsky


Богато украсени многоетажни жилища със сложни кули, балкони, колони и накити от различни епохи в историята на архитектурата не са първото нещо, което си представя човек, когато стане въпрос за роми.

И все пак Бузеску, град с 5000 жители, намиращ се на 80 км от Букурещ, е известен именно с това. В централната част на града са съсредоточени архитектурни шедьоври, съчетаващи всевъзможни строителни материали и цветове. Пред пищните замъци и изровените улици чакат цели колони от Мерцедеси.

Бузеску успешно оспорва и отхвърля вярванията, че ромите живеят бедно. В този град живеят роми от рода Калдераши. Те се занимават предимно с обработка на мед. Цели фамилии се изхранват с производството на казани за варене на домашна ракия.

Вижте лукса, преминаващ в кич, в който живеят ромите от този румънски град. Ценните кадри са запечатани от фотографа Иван Кашински. За да видите още негови проекти, посетете сайта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
12
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 111100 % съм съгласен с Вас - но голямата вина е в "управниците" - те "кокетничат" с тяхИестествено е ,че те се мислят за безнаказани и затова не плащат ..... В Самоков -един от шефовете на Еенргото изпраща един *** да плаща в касата на махалата !!! Е ,какво да се иска тогова от *** когато управниците -българи толерират кражбите ....?" Рибата миреше от главата"
81
1
 
38
 
! Отговори
111 преди 9 години
А българските ***?Елате им вижте луксозните палати почти в центъра на Варна,луксозните коли,пари изкарани от сводничество и наркотици.Вижте пищните *** сватби, които не оставят хората да спят,а полицията си трае,защото ДПС заповядва.Всички *** иначе са самотни майки,за помощи.Никой не плаща данъци,ток,вода,наеми за общинските терени.Никой не им дири сметка за нищо,нито за незаконно забогатяване, нито за неплащане на данъци.Мафията им стана по- силна и от нашата.Безобразие.
80
1
 
11
 
! Отговори
vesi преди 9 години
парите им не идватсамо от казаните, идват от мафиотската им деиност в западна европа, наи вече принудилно просене по улиците на техни саграждани, кражби, и не по малко ползване на социалните помощи на тези даржави...имаше документален филм на ввс за тези *** и как завербуват техните си хора с/щу голям заем, коѝто те после не могат да платят докато са живи, един вид заробване до гроб...
79
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, в това *** село е по чисто от центъра на София!Къде са ***...?
78
1
 
11
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До Анонимен 94Нали не мислиш ,че това "дай,дай ,дай" е само при цигуните у нас ? В Англия има по 2 и 3 поколения на "дай,дай ,дай" -в сащИМА към 50 милиона на "дай,дай,дай" -купони за над 200долара за храна .А тъй като в България *** са на ниското стъпало във всички области -е естествено е и те да са на "дай,дай ,дай" . Виж за раждаенто съм съгласен с теб , но това зависи от държаватА .Закон за детски и социални до 2 деца ,за 3 дете -50 % ,а нагоре да няма детсики ....+ безплатни абортИ
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно заглавието. Не било "луксозният" ами било "лукавият". И не било "роми", а "***".
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
убава работа, ама ***...
75
2
 
11
 
! Отговори
BlowThemAll преди 9 години
Аре бе, нема ли химици да кажат как да смеса някои вещества и да думна къщата на цар Доган и още неколко такива палата!
74
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къщите им толкова да приличат на хотелите по българското Черноморие!
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦиганинИ аз се питам подобен въпрос, само че за *** - откъде толкова ***? Пари нямат, уж са бедни и постоянно реват "гладен съм, дай, дай, дай", а раждат като за последно.
72
15
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Злоба и лузерство лъха под тази статия .И откъде такваз злоба у този народ -станаха като животни -за съжаление . С тълпата е безмислено да спориш -макър и Истината да се ражда в спор - но никога не спори с тълпата (тя ще те надвика ) ) .
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уж богати, пък пак кирливи!
70
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и на снимка да го видиш шамар му удари
69
1
 
10
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 9 години
А ЗАЩО НЕ СНИМАХТЕ ЛУКСОЗНИТЕ МРАМОРНИ ПАЛАТИ В ГРАД ЛЕВСКИ ДА ВИДИТЕ ПАК ТАКИВА ЛУКСОЗНИ ИЗРОДЩИНИ ИЛИ В ДРУГА ДЪРЖАВА ИМА ТУКА НЯМА ДЕМЕК КИРИЛ РАШКОВИЯТ СЕДЕ ЧЕ НЕ ПРАВИ ПРОБЛЕМИ В ПЛОВДИВ И СКОРО ЩЕ ГО ТЕПАТ ПАК
68
3
 
15
 
! Отговори
eva преди 9 години
хитлер щеше да ги оправи той ама сега ще чакаме да се роди такъв
67
3
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 9 години
"СТРАХОТЕН ВКУС" . ПОГЛЕДНЕТЕ ИНДИЙЦИТЕ, ПОГЛЕДНЕТЕ *** , НЕЗАВИСИМО В КОЙ КРАЙ НА СВЕТА СА . ВСЕ ЕДНИ ТАКИВА- НИКАКВИ" С ВКУС". ВСЕКИ СИ ИМА ВКУС- КАЗАЛО КУЧЕТО И СИ ОБЛИЗАЛО М...ТЕ.
66
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** И НА ЛУНАТА ДА ОТИДЕ СИ Е *** !
65
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре ***, богати като тези, отколкото нашите ***, които са сигурно най-мизерните в света. Няма как да има чиста нация, а не и необходимо. И на мен тези къщи ми идват в повече, но щом хората са щастливи това е най-важното. Само не ми е ясно, как от мед и ракия се правят такива палати, сигурно има и други "бизнеси".
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ima i oblagorodeni zigani. mnogo malko sa, no ima i v anglia i v amerika rabotiat, paziat si tradiziite, slabi4ki, dobre oble4eni i mnogo sineoki ima.
63
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да коментираме за дизайн, за вкус. *** такъв нямат- анцуг, но окичени със злата и кожено палто. Това е начинът им на обличане (прилично за доста жителки на крайните квартали на София, които не са ***). Видиш ли начина на обличане на някого, веднага разбираш какво харесва той. Не говорим колко скъпи дрехи носи, това не е важно, говорим как ги е съчетал. Те издават ценностната система. Система, която при *** липсва, защото те са просто една сбирщина, една пасмина.