Датчаните са генетично предразположени да бъдат щастливи

Най-нещастните хора са гражданите на Того
18 юли 2014 11:54,
17
Датчаните са генетично предразположени да бъдат щастливи
Снимка: Архив Reuters

Английски учени от университета в Уорик установиха, че датчаните са генетично предразположени да са щастливи, съобщава в. "Дейли мейл".

Миналата година тази нация оглави световната класацията на най-щастливите народи на ООН. От нея пролича, че 76,9 процента от датчаните са доволни от живота си.

Учените от Уорик доказаха, че това се дължи на гените им. Още при раждането те имат ген, който силно влияе на нивата на серотонина в мозъка им, отговарящ за доброто настроение. Сравнени с другите народи, датчаните много по-рядко са носители на късата версия на този ген, който се свързва с лошото настроение и общото неудовлетворение от живота.

Колкото другите нации са генетично по-близки до датчаните, толкова по-нагоре те се класират в хитпарада на щастието.

Според изследователския екип на д-р Еудженио Прото, благосъстоянието, икономическото развитие на държавата, географското й разположение нямат толкова голямо влияние върху щастието на хората, колкото близостта им до "датската ДНК".

В класацията на най-щастливите нации, изготвена от ООН, след датчаните, следват норвежците, холандците, швейцарците и шведите.

Сред най-нещастните от изследваните 156 държави се оказаха гражданите на Того, където само 29,3 на сто от населението е доволно от живота си.

Според екипа на д-р Еудженио Прото, жителите на Дания и Холандия са най-честите носители на дългата версия на гена, отговорен за нивата на серотонина в мозъка.

Това е невротрансмитер, чийто дефицит медиците свързват с депресиите.

Учените от Уорик направили още едно изненадващо откритие. Проучвайки индекса на щастие в отделните американски щати, те установили, че най-щастливи се оказали онези популации, чиито предци произхождали от "щастливите" европейски нации.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Българин с разум преди 9 години
"...Българинът си е генетично ***! За това е мизерен, нещастен и беден ***."Ми ходи си в Данията тогава кат не си "генетично ***". За да си щастлив. Като чета коментара ти по нищо не личи да си щастлив - мразиш България - родината ти, мразиш българското си културно наследство. Как нема да си нещастен и да не искаш да избегаш по Европата, като не знаеш какво са дали българите на света и не уважаваш българското. Заминавай. Към Европата. Да си отседнеш в Данията и да си четеш "Дейли майл".
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Того са нещастни, но пенисите им са по 23см средно.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ги пратят в Сомалия да видим колко генетично щастливи ще са...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Krasi Yanevkak tezi narodi sa ednovremenno ''nai-shtastlivite'' i sushtevremenno ima nai-mnogo samoubiistva po tehnite zemi ...------------- Ами представи си колко е кофти всички наоколо да са щастливи, само на тебе да ти се е паднало да имаш проблеми. Не е лесно.
11
2
 
8
 
! Отговори
От Копенхаген преди 9 години
От собствен опит зная, мъж не трябва да отказва на жена да правят секс, ако го е харесала в някой бар. Той просто няма отърване и ще трябва да я "ОЩАСТЛИВИ", иначе ще си навлече неприятности от нея и околните в бара. Като дори тя плаща сметката, както и хотелската стая, той само "ОЩАСТЛИВЯВА".
10
0
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
от кога има коренно население на Южния полюс, та гените им да са такива
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, тука не се ли изисква писане на кирилица? Изтормозих се д ачета шльокавици.
8
1
 
3
 
! Отговори
Krasi Yanev преди 9 години
Malko mi e stranno kak tezi narodi sa ednovremenno ''nai-shtastlivite'' i sushtevremenno ima nai-mnogo samoubiistva po tehnite zemi ...?!?! Bil sum samo v Norvegiq ot goresponenatite durjavi no rabotq s dosta hora ot skandinavskite strani i datchanite sa edna ideq po-happy izglejdashti no ostanalite .......studeni i ne izglejdat chak tolova shtastlivi .....
7
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Да доведа група щастливи датчани за 20г.в България.Гените му ще се превърнат в ток и жици само за 10г.и после като "ОПИТНИТЕ МИШКИ" ще му направим един преглед и ще установим,че серотонинът му го няма и се е оказал от ония нещастници дето са имали невероятния късмет да живеят в България.По природа човешкия геном е един и същ със малки изключения и то се отнася за Африка и Южния полюс.Но средата и храната са основни фактори дали гените ще са щастливи или нещастни т.е.изкривени.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аха. Значи почти всички българе са с късата версия на гена.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то е ясно, че всичко е до гените. За това имат и такъв стандарт и за това са и щастливи. Българинът си е генетично ***! За това е мизерен, нещастен и беден ***.
4
1
 
9
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
В интерес на истината, се изненадах колко отворени, дружелюбни и усмихнати хора са датчаните. Очаквах нещо съвсем различно. Не знам ген ли е, какво е. Не е и само до пари и работа, както се намеква по-долу. Защото и на шведите не им е зле, но доста по-различни и дистанцирани ми се сториха.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
daite na horata dostaty4no pari, rabota i vsi4ki 6te sa 6tastlivi, ako ne sa myrzelivi.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Datchanite sa stastlivi makar povecheto da jiweat pod naem,a povecheto bulgari imat sobstweni jilista i sa nestastni.Vse nedovolni
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aman ot gluposti! Shtastlivtsiq genetichno predopredeleni - osobeno Hamlet i Ophelija. I sa osobeno shtastlivi, kogato pred opchite im i pred nevrustnite imn detsa, v zoopark pokazno, ot "humanizam" i "milosardie" razstrelvat i razfasovat - pred detsata - taka gi uchat na shtastie, lmlado zjirafche... SHTASTLIVTSI! Daj Bog vsjakomu ... osobeno na detsata im.

Спонсорирани публикации