Със завързани очи по въже на 200 метра височина

Ник Валенда премина 28-те метра без предпазна мрежа или колан
Обновена: 4 ное 2014 13:54 | 3 ное 2014 07:56, Елка Василева
19
Със завързани очи по въже на 200 метра височина
Снимка: БТА

Американският акробат Ник Валенда премина успешно със завързани очи по въже, опънато между двете кули на комплекса Марина Сити в Чикаго, съобщи Асошиейтед прес. Необходима му бе малко повече от минута, за да измине разстоянието от 28 метра между кулите.

Преди това 35-годишният смелчага вървя по въже, опънато под наклон 19 градуса между западната кула на Марина Сити и покрива на сграда на другия бряг на река Чикаго. Той извървя 138-те метра за 6 минути и половина.

 "Обичам Чикаго и Чикаго определено ме обича", провикна се Валенда от въжето, а на 200 метра под него многохилядно множество го подкрепяше с шумни възгласи.

Обитателите на Марина Сити бяха помолени предварително да не използват лазери, светкавици на камери или дронове, които може да му попречат.

 "Дискавъри ченъл" излъчи на живо акробатичния номер, изпълнен без предпазна мрежа или колан, със забавяне от 10 секунди, което да позволи на продуцентите да спрат излъчването, ако Валенда падне. Номерът бе наблюдаван от милиони зрители по света.

Журналистите, отразяващи събитието, подписаха декларации, че няма да предявяват претенции за емоционален стрес, ако станат свидетели на злополука.

Предишни подвизи на Валенда включват преминаване по въже над Ниагарския водопад и над Гранд каньон в щата Аризона. Акробатът посвети разходката над Чикаго на прадядо си Карл Валенда, загинал през 1978 г. на 73-годишна възраст при преминаване на въже, опънато между две сгради в Пуерто Рико.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ЧикагоСАЩНик Валенда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво от това - човекът спечелил някой долар по смахнат начин и всички се прехласват. Тълпата иска хляб и зрелища, а ако беше се пребил зрителите в нета щяха да са в пъти повече.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разстоянието между сградите не е 28 а 170 метра. Излъчваха го на живо по Дискавъри. А този човек беше преминал на въже над Гранд Каньона.
14
2
 
1
 
! Отговори
Умирай трудно VI преди 9 години
4okoЕдин с вързани очи, без предпазен колан и със *** на топло пише коментари.
13
2
 
5
 
! Отговори
666 преди 9 години
Браво! Изъплението беше добро! Заслужаваше си гледането! Изключително много ме изненада факта, че концентрацията и спокойствието явно не го напускаха през цялото време. Мислих си, че ще отдели време за концентрация и ще иска малко тишина, а той непрекъснато подканваше репортерите да говорят с него и се радваше на възгласитена тъплата! Браво!Предаването обаче беше отегчаващо дълго, с непрекъснато повтарящи се коментари, а рекламите.....о, Боже рекламите! Съсипващо чести и дразнещи!
12
3
 
3
 
! Отговори
до 2 4оko преди 9 години
Един с вързани очи и *** на топло пише на компа.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви рекламодатели, журналистите са подписали договори предварително, а рекламодателите нямаше ли да излязат подстрекатели?
10
4
 
1
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Ако беше в реално време щяха да съберат повече рекламодатели !
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви здрави и уникални нерви бре ...?!? Това си е чист опит за самоубийство. Хората който се самоубиват скачайки от високо сигурно са с железни нерви, а? Този е като тях. Със завързани очи. Това на какво ви прилича?
8
1
 
8
 
! Отговори
Бесен Българин преди 9 години
Предлагам................... 90 процента от така наречените ни "политици"........... от последните 25 години така наречена "Демокрация".............. да опитат абсолютно същия номер!............. БЕЗ предпазна мрежа и колан!!!!!!!!!!!!................. Ако НЕ успеят в "начинанието".......... няма да им се сърдя! :) ;) :).............
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз днес гледах от балкона без тъмни очила или предпазен колан !
6
1
 
20
 
! Отговори
дедо йоцо преди 9 години
Уникални нерви и характер, браво!
5
1
 
5
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
4око, не е сигурно, че ще се хване. Напиши в youtub-ето "Highline falls" и виж колко пъти не успяват да се хванат. Ако гледаш клипчета на хайлайни под 28 мера (колкото в случая), имай предвид, че са по-лесни, защото въжето е по-опънато и има по-малка амплитуда по средата. Да не говорим какви здрави нерви се искат за падане без осигуровка, да не говорим и за това, че този го е направил със завързани очи. Със сигурност не е като слаклайните, които си виждал опънати между две дървета в парка.
4
3
 
16
 
! Отговори
читател до Пешо преди 9 години
Ама съвсем не ти са ясни янките ПешкоПросто те работят. Постоянно.А ти дремеш.Вечно.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е па той не е могъл да види, къде да падне, затова е минал.
2
14
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Янките са ми ясни! Рискува си живота за пари. Ако успее ще вземе пари от реклама и ще се дуе навсякъде без да работи ,а ако не ,защо да се мъчи в тая мизерия там.
1
26
 
11
 
! Отговори
4oko преди 9 години
Поредният плиткоумник -made in usa. Там освен да се убиват и самоубиват друго не знаят.Един акробат ,ако падне винаги може да се хване с ръце за въжето и да стигне до другия край. Тия измами ги пробутвайте на някой друг .Никой не вярва на ферментиралите мозъци от сша.