![]() Снимка: Bulgaria On Air
|
Консумацията на шоколад намалява риска от сърдечносъдови заболявания. Това показва изследване на британски учени. Изследването е направено сред група от 25 000 мъже и жени.
Авторите му коментират, че всекидневната консумация на черен шоколад води до намаляване на риска от заболявания на сърдечносъдовата система. Според тях съществува правило – повече шоколад, по-здраво сърце и съдове.
Проучване показва, че само едно шоколадово блокче дава енергия за извървяването на 150 крачки. Хората харчат за шоколад всяка година до 7 милиарда долара. Според експерти топящият се в устата шоколад доставя по-голямо удоволствие дори от целувката.
Средната годишна консумация на сладкото изкушение от един човек е 5,5 килограма. Почитателите на кафявото злато обаче могат да останат и разочаровани, тъй като лакомството е застрашен вид и може да изчезне до 2020 година. Причината се крие в глобалния недостиг на какао.
Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.