Самуил със светещите очи - в класация за безумни статуи

Все пак статуята на Роналдо в родната Мадейра е по-безумна
Обновена: 6 дек 2015 09:50 | 6 дек 2015 09:11,
47
Самуил със светещите очи - в класация за безумни статуи
Снимка: архив, Булфото

Паметникът на цар Самуил, който беше издигнат тази година до храма "Св. София", е заел пето място в класация за паметници на известни личности, които изглеждат безумно, пише в. "Труд".

Класацията на американския сатиричен сайт cracked.com съдържа осем монумента от цял свят.

"Очите на българския цар, които могат да погледнат в душата ти", са осигурили участието на монумента на Александър Хайтов в нея.

От сайта се шегуват, че погледът на цар Самуил, който и у нас предизвика полемика, е в резултат на паранормално поглъщане на души. Според авторите на статията царят е бил важен лидер в българската история, който разширява земите на империята до Албания, Сърбия и Гърция, докато държи Византия настрана.

"Естествено, такъв страхотен владетел се нуждае от страхотна статуя, но също така тя трябва да показва, че Самуил е имал и по-мека страна, която е била загрижена за доброто състояние на войниците си", пише авторът.

На първо място е статуята на Кристиано Роналдо в родния му град в Португалия. След нея са бюст на бившия американски президент Джералд Форд на остров Макиниак, статуя на Стив Джобс, определен от сайта като "резултат от неуспешно или непълно телепортиране в начунофантастичен филм на ужасите", паметник на руския учен Евгений Михаелис и казахстанския поет Абай Кунанбаев. Отличени са и монумент на Конфедерацията на ген. Нейтън Бедфорд Форд в Тенеси и статуя на актьора Том Круз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Теодор Светослав преди 8 години
Признавам, че съм отломък от една отминала епоха, но:-паметникът "гледа" и хрумването е оригинално;-това не е символ, а истинската злощастна съдба на нашия владетел;-по-голяма държава не сме имали, от тази на Самуила, а и няма да имаме;-никак не е случайно това, че македонците драпат като *** на суха буца да е техен Самуил; -паметник отдавна трябваше да имаме, задължително;-няма друг владетел в света на който войската да е била ослепена.
29
0
 
1
 
! Отговори
Бг преди 8 години
От 52 год. гледам паметници из България и по-света и по въздействащ не съм виждал. Така и не срещнах познат,който е виждал паметника да не мисли същото. Тези които плюят нашия паметник да не са обидени, че техния Самуил в Скопие е стиропорен и седи на тоалетна .
28
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 години
От 52 год. гледам паметници из България и по-света и по въздействащ не съм виждал. Така и не срещнах познат,който е виждал паметника да мисли същото. Тези които плюят нашия паметник да не са обидени, че техния Самуил в Скопие е стиропорен и седи на тоалетна чиния.
27
1
 
5
 
! Отговори
me преди 8 години
Ми така е, няма какво да си кривим душата, статуята е меко казано твърде екстравагантна. И то не в добрата посока. Очите можеха да светят и по не стряскащ начин. Но кичът е завзел българската "култура". Вижте 90% от филмите произведени след 90-та. Гледаш ги и ти се иска да си прережеш вените. Сценаристите и режисьорите стигат до някакви нови висоти в депресарщината и цинизма и си мислят, че правят изкуство. Щеше да е изкуство ако беше единично. Когато е масово е просто лош вкус.
26
1
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
На Самуил са му направили очите да светят като на "баварец фаровете"
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1ви сигурно пак е Вагиенин ли Путин ли, оня ниския тараляс
24
3
 
3
 
! Отговори
do 35 преди 8 години
хахаха
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи...
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22, припаднал е, защото е вече е нямал арния да му пази ***. Ако милееше за тях, нямаше да ги остави да ги осакатят.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България къде се намира в класацията на безумните държави?
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намира светещите очи за много модернистично решение. А американците с техния арт, като изкуствени фекалии например, да го д.хат!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕВМЕНЯЕМИЯ НАРОД СИ ИЗБРА БУДАЛИСОВ И ХАРЕМА МУ ДА СИ ПАТИ!!!!!!!!!!---------------ТЕЗИ КОИТО НЕГЛАСУВАХА СЪЩО РЕАЛНО ПОДКРЕПИХА БУДАЛИСОВ И УНИЩОЖЕНИЕТО ФИНАНСОВО НА БЪЛГАРИЯ!!!НЕ СМЕ НАРОД А ***!
18
2
 
11
 
! Отговори
Очевидеч преди 8 години
До Mr.STARBUCKSСтатуята на Альоша в Трептов парк Берлин още е там ,също и в центъра на Виена. Ние не сме били окупирани въпреки алианса ни с фашистка Германия.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много си ни е хубав паметника .Нека има повече като него .
16
1
 
1
 
! Отговори
английския преди 8 години
Its insane-значи статуя е ...
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо изобщо беше нужен този кич с центъра не знам
14
2
 
27
 
! Отговори
fag преди 8 години
Български владетел който когато вижда сънародниците си ранени припада и умира, сами си направете извод как е милял за народа и за държавата България. Сегашните кой от тях ще умре като вижда че народа е беден и всяка година бягат по 40000 души по 110 млади хора на ден, да не говорим отделно и за смъртността една от най големите в света (факти). Светещи му били очите и какво? да има протест за слагане на велик български цар-ето това трябваше да вкарате в графа АБСУРДНИ. *** народ- проста държава
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гениално е това със светещите очи, Да нали ?
12
1
 
8
 
! Отговори
PD преди 8 години
Жалко е, че този велик наш прародител, и до ден днешен основно е известен с тиражираната вражеска пропаганда, за ослепените воини. Малцина днес, знаят за делата Само-ИЛ-Е сине божий. За това, че върна правдата и свободата в земите на дедите си, изпаднали в мерзостта на безродието. Ех Илия (ИЛ е Я), днес братовчедите ти се наричат СъРъБъ, а безродниците ГъРъКъ, а паметта на народа, подменена от словото на "Книжниците". Само рода царски (арски, Бели -ари) му е дадено да открие богоугодното ти дело
11
0
 
24
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Докога наглите американци ще ни оценяват паметниците и нашите дупедавци веднага им се подлагат?