Краят на света според Маите се пада... тази неделя

Според Тагалогун сме сбъркали разчитането на календара
16 юни 2020 18:31, Нели Христова
126
Краят на света според Маите се пада... тази неделя
Снимка: БГНЕС

Според италианския учен Паоло Тагалогун огромна грешка е била направена при разчитането на Майския календар. През 2012 година на 21 декември, целият свят трепереше от предсказанието, че краят на света идва. Е, той не дойде, роди се само поредната екшън лента с едноименното заглавие.

Ала сега Тагалогун наруши спокойствието ни, че всичко се е разминало още тогава. В поредица от публикации в Twitter той обяви, че краят на света ще е на 21 юни 2021 година или... тази неделя.

"Преди години не сме се съобразили с приемането на новия Грегориански календар, който заменя Юлианския и от това се натрупват години, но вече е ясен краят", твърди Тагалогун.

"Следвайки Юлианския календар, ние сме технически в 2012 г. Броят на загубените дни в годината поради преминаването в Григориански календар е 11 дни ... За 268 години, използващи Григорианския календар (1752-2020) пъти 11 дни = 2948 дни. 2,948 дни / 365 дни = 8 години", написа Тагалогун в Twitter и по-късно изтри публикациите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понятието година в природата не съществува.Там има ден,нощ и сезони.Това понятие го е измислил само човека за какво и той не може да ви каже както и много други неща.Света няма да свърши, ще свърши нашата цивилизация а както гледам края и наближава, като коронавируса е само началото.
86
1
 
11
 
! Отговори
Черньо Морския преди 3 години
Аве ей, италиано. Къде беше досега, знайш че 300 бона за суджук съм харизал, за едни дюни на морето. Днес ми звъни Началника, вика алоууу, що няма за мене и понеже обещал робите, че строим резерват и СПА за птички, казва айде сега във всяка стая по една клетка със синигерче, гълъбче, патенце.. Айде, по-точни прогнози моля, ако ще се свършва, за къф да го вдигам тоя гълъбарник. Абе, да бех учил навремето, че да ги знам тия Маи ли са, Юни ли са..
85
0
 
12
 
! Отговори
дядо Лико преди 3 години
В моето село едно малко внуче пита дядо си: дядо какво значи край на света? Дядото отговаря: ако недай си Боже баба ти напусне този свят, тогава за мене ще се отиде половината свят, а когато и аз напусна света, тогава ще дойде и края на целия свят за мене.
84
0
 
14
 
! Отговори
Че то преди 3 години
Че то след тази новина всички други новини са ви безсмислени ,щом краят на света ще е в неделя!!!
83
0
 
13
 
! Отговори
Ех, тия медии... преди 3 години
Нито 2012 някой е треперел нито пък сега някой му пука за "края на света " дето щял да дойде неделя. Ама нали медиите все за сензации мечтаят........ Понеделник ни очаква ново заглавие : Сензационно преживяхме Апокалиптичната Неделя . Ново изследване предрича окончателния Край на света през 2022 . Тоя път е сигурно.
82
1
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Валежите даже са малко! Просто няма дървета ,които да попиват щото ги режете
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом твитър и днес бг пишат за това, трябва да е 100% истина!!!!!!!!!!!!!!!!Започваме да се молим на маите или на календара...БЛГОДАРЯ ДНЕС, вие сте ИСТИНСКА МЕДИЯ!!!
80
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Рязахте дървета в гората незаконно! Сега миговорите да се покаяме! Исус слизал много валежии имало т.н. Паляци
79
4
 
2
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Аз с маите в спор не мога да вляза. Сигурно Иисус лично им е казал датата на пришествието си. Нима си мислите, че той не е посетил и новия свят? Нима Бог не е способен на това? Не казвам, че ще се случи нещо библейско тези дни, но съм вярващ човек и си имам свои тълкувания. Може и да греша, моля ви за прошка в такъв случай
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те затова ли хората хванаха пътя към Гърция? Там може би няма да има пришествие. Но тук има грешка с около сто години - 21.12.2112.
77
0
 
5
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Преди 4/5 години валеше повече Що тогава не се покая
76
0
 
9
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 години
В поредица от публикации в Twitter той обяви, че краят на света ще е на 21 юни 2021 година или... тази неделя. ТА коя неделя и в коя година?
75
0
 
11
 
! Отговори
Хасан Халил преди 3 години
До 21.06.2021 г. има-няма година и няколко дни. Ще ям, ще пия, ще си нося новите дрехи... оп са :))
74
5
 
2
 
! Отговори
Бъдете добри тия дни преди 3 години
Хора, кога сте виждали толкова валежи??? Това е като от потопа на Ной. За това ще се пише в Съвременния завет (който ще наследи Новия и Стария). Покайте се от дома си и дори да сте атеисти, сега ви е времето да повярвате. Имаме още 5 дена спокойствие. Не казвам, че 100 % днес е този ден, но по-вероятна дата с толкова съвпадения в библейския сюжет не е възможно да видим скоро време. Може и да греша (за датата е сигурен само Бог) , но все пак да си изкажа тълкуванието и аз.
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си платя данъците в понеделник...
72
0
 
8
 
! Отговори
00:01 преди 3 години
Понеделник в 00:01 ще коментирам тази новина.
71
7
 
1
 
! Отговори
Вече виждам Иисус преди 3 години
Този коронавирус, тези облаци с валежи, тези пожари в Австралия. Това е знак: Вярата ми е, че Иисус ще слезе тази неделя. Покайте се
70
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Спокоо,този свят ако...свърши,следва...друг.Всеки крайй е едно...ново начало.Сигурно...тогава нещата ще бъдат...обърнати,няма да са същите.Центъра на...света ще бъдем ние,тук на Балканите,а не дивата Хамерика и...дивата Западна Европа.Още много неща ще са...други,но само едно ще е...същото;Боко пак ще е...премиер,но някъде в Хамерика и ще живее пак в Банкя,но в...хамериканската.
69
1
 
3
 
! Отговори
Бързо крадете преди 3 години
Нема да ви трябват пари вече и вие крадлюгите умирате.
68
0
 
0
 
! Отговори
Господин Премиер преди 3 години
Обновете на момчетата в синьо палките ще им трябват нови! Много се чупят в твърдите глави на царедворците!

Спонсорирани публикации