Анонимните хакнаха сайта на ПРОФОН

Хакерите "конфискуваха" страницата заради ACTA
Обновена: 6 фев 2012 10:18 | 6 фев 2012 10:04,
44
Анонимните хакнаха сайта на ПРОФОН
Снимка: Булфото

Известната хакерска група Anonymous (Анонимните) хакнаха сайта на българската организация за авторските права ПРОФОН снощи.

При влизане в сайта на организацията излизаше съобщение, че този домейн е “конфискуван“ от групата.

От съобщението, което са оставили Анонимните на интернет страницата на ПРОФОН, става ясно, че причина за хакерската атака е отвореното писмо, което организацията за авторските права, Мюзикаутор, Тиътъраутор и няколко продуцентски къщи изпратиха до държавните институции. В него те изразяват твърдата си подкрепа за приемането на закона за защита на авторската право в интернет ACTA.

Още по темата
30 яну 2012 17:04
252

Днес сайтът на ПРОФОН работи нормално. На интернет страницата няма официално изявление на организацията по повод хакерската атака.

Припомняме, че международното споразумение ACTA предизвика масово недоволство сред интернет потребителите.

Голяма част от тях се тревожат, че след влизането му в сила сериозно ще бъдат ограничени възможностите на световната мрежа.

На много места по света, включително и в България, се готвят масови протести срещу ACTA. Поддръжниците на споразумението твърдят, че то е необходимо, за да се защитят правата на артистите.

Анонимните са една от най-големите хакерски организации. Те станаха известни с ударите си по сайтовете на институции като ФБР.

Те заплашиха, че са готови да сринат и социалната мрежа Facebook. Анонимните твърдо се обявяват срещу рестрикциите в мрежата, които налагат споразумения като ACTA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: AnonymousACTA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
СЕКСАКТА преди 12 години
Олеле,и що гиганти като WASP,Maiden,Metalica не ревът за авторските си права в интернет а нашите некадърници ронят сълзи.Адните събират по 200 000 на концертите си,а нашите и 100 човека не могат.С едно-две изключения.
37
2
 
4
 
! Отговори
Тони каза преди 12 години
Очевидно доказателство за криминалните пируети на фурнаджийската лопата Борисов, и един от най-големите пладнешки неграмотен милиционерски хайдук Цветанов и шайката му е факта че посланическата ГЕРБ *** е подписала по искане на господарите си. Защо ще подписват нещо ако не са твърдо решили по мутренско разбойнически да го ратифицират. Както повечето си криминални закони в това число и този за подслушването даваща на изверги като Цветанов и бандюги неограничени възможности за терор.. .
36
1
 
2
 
! Отговори
Тони каза преди 12 години
Между другото,някой казва "без политическа агитация". Аста е преди всичко акт на политически престъпници и в голямата си част измамници които крадат повече от всички като уж "защитават"авторските права. Не забравяйте че двуглавата мутренска милиционерска хидра ГЕРБ и Цецовските хайдуци прокараха "закон" за подслушване, следене и всякаква цензура в интернет!
35
1
 
2
 
! Отговори
Тони каза преди 12 години
Евро мошениците на ГЕРБ се ослушват как да си нагодят надупените ***. Така че протеста трябва да се организира политически срещу политическата мафия и нейните престъпни марионетки във властта. Ако има аста тя трябва да е насочена срещу сайтовете искащи пари за торентите,а не срещу свободните сайтове!
34
1
 
1
 
! Отговори
До Организаторите преди 12 години
Имам впечатлението, че дезинформаторите и подривните елементи са вповече в тази част от географското ни разположение.Моля донесете повече маски и бъдете готови да организирате още един протест, защото този явно няма да го бъде.На 11.02.2012 @ 11:00 от НДК към СВОБОДА ;)Без политически агитации!
33
1
 
15
 
! Отговори
дядевимраз преди 12 години
музиката и филмите трбява да станат общодостъпни , като книга в библиотека (в рамките на малка годишна такса)а който е верен фен на групата си винаги ще си купи албум , и тениска и тн...Освен това ако се спре пиратстово се спира рекламата им на тея ***... да идат в Африка да спрът използването на нелегален софтуер... всички на минат на Линукс и Майкрософт да загубят вякакъв контрол върху потенцялния пазар....
32
1
 
25
 
! Отговори
От организаторите преди 12 години
Скъпи приятели,Остават няколко дни до протеста и ставаме свидетели на всяване на дезинформация по отношение на начина, по който ACTA ще бъде ратифициран в България. Не се поддавайте на опитите за манипулация около "джентълменската дума" на Бойко Борисов и приемането на ACTA "с резерви". Всичко това се прави, за да спре част от нас да отидем на протеста. Ако споразумението бъде ратифицирано, то ще бъде ратифицирано ЦЯЛОСТНО - невъзможно е това да стане отчасти. Следователно, все още нищо не е спечелено. Трябва да излезем на протест и трябва да сме многобройни и гласовити. Присъединете се към силната реакция на цяла Европа срещу това вредно и опасно споразумение. 11 февруари, 11 часа, пилоните на НДК!Моля разпратете това до вашите приятели, които са заявили, че ще участват в протеста.От организаторите
31
1
 
14
 
! Отговори
Един Басун преди 12 години
Ае днесБГ още вчера ви съощих за хакнатия сайт що чак неска слагате новината това е новина от 1 ден следете си новиние както ние си ги следим !
30
1
 
1
 
! Отговори
arede преди 12 години
izpylnitelite trqbva da se preorientirat kym prodajba na albumite si "direktno", taka da se kaje, bez posrednici. Pyk i tam da si prodavat paketi avtorski prava dori. A pyk za 4ujdestrannite tvorci, ko da kaja, vie znaete koi im lapa parite, tam nqma opraviq. 6o dori v edin moment se drypnahme ot ACTA. 6oto sledq6ite se izpla6iha da ne bydat sledeni... Mnogo dumi za ne6o prosto:MAFIA
29
1
 
1
 
! Отговори
до Прецакан преди 12 години
споко не е 20 лв албума под 10 лв е :)
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 11.02.2012 от 11:00 в София пред НДК и други градове виж FACEBOOK срещу ACTA.Докажи, че си човек и имаш права, докажи, че единението прави силата.Повярвай, че свободата е твоя и можеш да я отстояваш.БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКА АГИТАЦИЯ. Всички срещу ACTA!
27
1
 
9
 
! Отговори
Непукиста преди 12 години
че всеки втори човек си купува компютър именно заради безплатните игри, филми, музика и прочее. колко ли ще спадне продажбата на компютри тогава?
26
1
 
9
 
! Отговори
Прецакан преди 12 години
ми нали ако затворят торентите хората ще се кооперират в купуването на музика, филми и игри и ще си ги разпространяват после на ръка. Профон пак ще духат супата. Не виждам как ще си купя албума на графа за 20 лв при положение, че ще го слушам веднъж и ще го подаря.
25
1
 
25
 
! Отговори
Fan преди 12 години
Група Сигнал - експеримент: За поредния си концерт те чинно платили исканите от сдруженията 5% за авторски права точно 3000 лева. И специално указали, че всички текстове, музика и продуциране на изпълнените на концерта песни принадлежат на група Сигнал След няколко месеца им се обадили да си вземат парите за авторски права от концерта.Сумата за получаване възлизала на 23 лева.
24
1
 
38
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
С тази компютърна мощ, с която разполагат анонимните... леко ще им се стъжни на властите. Биткоин не е случайно то се използва точно за това...да се хакват сайтовете на глупави организации като по-горе цитираната. Господа от ПРОФОН това е само началото, подгответе се да НЯМАТЕ сайт в интернет, защото интеренет е СВОБОДНА ЗОНА!!!
23
1
 
48
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Попитайте Мария Илиева , защо беше против профон , но сега върви с тях ръка до ръка , и защо графа вдигна такъв скандал. Попитайте защо радиа , които пускат класическа музика на отдавна починали класици им плащат? Попитайте българските радиа, защо се върти по цял ден едно и също до спукване и защо не пускат български изпълнители , които правят не по-лоша съвременна музика от румънците, като Ина например. Отговора -защото профон скубят яко за всяко парче, профон трябва да бъде закрита организиция
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тея ПРОФАН?!
21
1
 
29
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Профон са едни от най-големите мафиоти в България, лошото е че използват като оръжие и ония с качулките , така че явно и над профоновците има министри , които лапат яко от парите. Всички радиа и заведения (изключвам чалгата) им плащат луди пари. От които уж голяма част отиват при изпълнителите, я да видим как Мадона, или Ace of Base, ще дойдат да си взимат процентите от Профон. Попитайте Хайгашот Агасян за няколко години колко при е взел от Профон ?
20
1
 
22
 
! Отговори
чичо преди 12 години
Е сеа Яворчо Колев, треа да излезе с некое гръмко обръщение в стил Чък Норис...
19
1
 
52
 
! Отговори
––– преди 12 години
Поздрави ANONYMOUS!!! Все така!