Заредете гориво за вълнуващо парти - Fuel Fandango идват

Але Акоста пред Dnes.bg дни преди концерта
24 яну 2014 11:05, Александър Попов
0
Заредете гориво за вълнуващо парти - Fuel Fandango идват
Нита и Але Акоста ще гастролират у нас за втори път. Снимка: архив

За кратко време испанската формация Fuel Fandango се превърна сред любимите на почитателите на горещите ритми. Въпреки че стартираха своя път едва преди 5 години, те вече имат два албума зад гърба си, а възходът им е очевиден. Затова говори и наситената им програма от концерти в различни държави. Навсякъде са посрещани топло, може би това се дължи и на музиката, която правят - различна, съчетаваща много стилове. В песните им се преплитат джаз, поп, рок, електронна музика и задължително фламенко. Двигателите на групата са певицата Нита и продуцентът и диджей Але Акоста. Акоста е номиниран за най-добър продуцент на Латино наградите Грами. Работил е с артисти като Chambao, Конча Буйка, Енрике Моренте и др. Ето какво сподели Але за читателите на Dnes.bg дни преди изявата им у нас на 13 февруари в клуб Mixtape 5.

Вече гостувахте в България Миналата година. Кой е най-яркият ви спомен оттогава?

Тогава беше нашето първо гостуване в България и бяхме доста развълнувани. Може би най-силно впечатление ми направиха хората, докато се разхождахме по улиците - много позитивни и чаровни. Това се потвърди и на концерта ни, беше страхотно изживяване.

Във вашата музика има смесица от много стилове. Запознахте ли се с българския фолклор и бихте ли експериментирали?

Да, ние обичаме да експериментираме. В нашите песни съчетаване фламенко, електронна музика, рок, латиноамерикански фолклор. Защо да не вплетем и български фолклор? Той е много интересен и специфичен, отворени сме да работим и с български изпълнители. Нищо не се знае.

Като група съществувате сравнително отскоро. Как започна всичко и на какво се дължи бързия ви успех?

С Нита се запознахме преди шест години и бързо си допаднахме. Независимо че творяхме в различни стилове. Започнахме да правим песни, да смесваме фламенко с фънк, соул, джаз, електронна музика, дори и рок. Социалните мрежи ни помогнаха да добием по-бързо популярност, хората харесаха това, което правим. Някак неусетно стигнахме и до дебютния си албум, носещ името на групата - Fuel Fandango.

Идвате в България в навечерието на Свети Валентин - Деня на любовта. Тя ли е двигателят на вашите песни?

Може би има символика в този концерт, тъй като по време на първото ни гостуване усетихме взаимна любов с българите. Определено любовта е двигателят за всеки един артист, включително и за нас.

На вашите партита Нита разгорещява допълнително с изпълненията си на фламенко. Доколко танците са важни за да представите вашата музика?

Те са неделима и важна част от цялостната ни изява. Контактът с публиката е по-близък, за нас е важно хората да се забавляват, да танцуват. А Нита определено ги предразполага.

Българската публика ви познава като група, какво не знае тя за Нита и Але? Какво обичате да правите в свободното си време извън музиката?

Ние сме нормални хора, обичаме да се събираме с приятели в Кордоба. За съжаление, нямаме много време, тъй като постоянно пътуваме за концерти. Но те пък ни дават възможност да се запознаваме с различни хора и култури - това е най-ценното за всеки музикант.
 
Кажете с няколко думи какво да очаква българската публика от предстоящия концерт?

Ще представим песни от последния си албум Trece Lunas, надявам се да се получи едно страхотно парти. Българските фенове са много топли, затова очаквам наистина страхотно преживяване с много танци, усмивки и пауър. На нашите концерти най-важна е връзката ни с публиката, за да бъде хубавото изживяване взаимно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари