Exit се пренася и в България

Exit Adventure Bulgaria ще бъде в петък, 13 юни
Обновена: 29 май 2014 11:48 | 29 май 2014 11:48, Александър Попов
1
Exit се пренася и в България
Снимка: Exit Adventure Bulgaria

Един луд и незабравим петък 13-ти се очертава на хоризонта през юни. Под името Exit Adventure Bulgaria, в рамките на 15 часа най-добрият европейски фестивал ще оживее в София на две сцени, като част от подготовката за предстоящото 15-о юбилейно издание в Сърбия и Черна гора през юли. Четирима Exit-хедлайнера и осем горещи български групи и диджеи ще се включат в събитията.

Приключението ще започне в клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина в 15.00 часа. В късния следобед публиката ще се потопи в лежерно реге настроение, доставено от Selector Lazy Face, което ще надградят българските етно групи Мерудия и Kottarashky & The Rain Dogs.

Разбира се, на сцената ще се качат и тазгодишните представители на България на Exit – група Оратница, характерни с автентична смесица от български фолклор и акустичен дъбстеп и дръм енд бейс.

Сръбските хардкор пънкари Eyesburn, които ни гостуваха през 2011 година, също ще се качат на сцената.

Веднага след тях на сцената ще се качи един от настоящите хедлайнери в програмата X-Bass на основната сцена на Exit Festival 2014 в Нови Сад – Koven Live. Горещото британско дъбстеп дуо са създателите на един от най-силните сингли на миналата година – More Than You.

Големият хедлайнер, който ще закрие програмата на първата част на Exit Adventure Bulgaria е Kiril Djaikovski feat.TK Wonder – лудото шоу в пълен македонско-американски състав на бандата на световноизвестния композитор и продуцент. Зрителите ще се насладят на балкански дръм енд бейс, допълнен от виртуозни цигулки и брас секции на живо и взривяващите рими на грациозната TK Wonder от Ню Йорк.

След шоуто му, Exit Adventure Bulgaria ще продължи в клуб Blender, където в 22.30 програмата ще открие новият проект на световния бийтбокс шампион SkilleR и местния вокален екстремист Pavel Clave – Vox Box. След тях ще чуем още един нов състав на вече доказани имена на българската сцена – MAGntk събира DJ Ilko и Майкъл Флеминг в един проект, след напускането им на Tri-O-Five.

Рамо до рамо ще се изявят и следващите артисти зад пулта на EXIT Adventure Bulgaria – Roboloco – проектът на Miss Lidiya и DJ Smurf от Metropolis. Те ще бъдат и последната подобаваща подгрявка преди основния Exit-хедлайнер – обичаен гост на Exit Dance Arena, както и в най-добрите клубове за електронна музика в света – James Zabiela.

Още един чуждестранен артист ще завърши програмата на Exit Adventure Bulgaria в ранните часове на съботния ден. Lea Dobricic е сред най-популярните имена, произхождащи от съвременната сръбска електронна сцена – не само заради екстравагантния си външен вид, но и заради уникалния усет, с който съчетава тек-хаус, дийп-хаус, минимал и техно в свежи и изпълнени с артистични идеи лайв-сетове.

Важно е да се знае, че входът за двете части на Exit Adventure Bulgaria ще бъде само с покани. Откъде можете да ги получите, можете да разберете от www.facebook.com/ExitBG, както и от медийните партньори на EXIT у нас, сред които и Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
рънъра преди 9 години
....аз пък се изнасям