ZAZ със световна премиера, вижте Paris Sera Toujours Paris

Новият й албум Paris излиза на 10 ноември
15 сеп 2014 10:56, Александър Попов
3
ZAZ със световна премиера, вижте Paris Sera Toujours Paris
Снимка: Орфей Мюзик

Преди 8 години ZAZ се премества от Бордо в Париж, за да сложи начало на това, което ще се окаже уникална съдба.

Заживявайки в столицата, тя започва работа като кабаретна певица, където никога не слиза от сцената и пее без микрофон. ZAZ обаче не се задоволява с предсказуемата рутина на кабарето и вместо това решава да пее по улиците на Монмартр. Пленяващият й глас привлича все повече фенове, желаещи да я слушат.

Спонтанният й репертоар включва песни на артисти като Ела Фитцджералд, Едит Пиаф и Шарл Азнавур. Певецът-икона с готовност партнира на ZAZ в изпълнението на неговата собствена песен J’aime Paris au mois de Mai (I Love Paris in May).

"ZAZ има вроден широк диапазон, може да изпее всичко и всеки път ще докосне душата ти. Ще отиде толкова далеч, колкото може, и после ще продължи дори още малко. Тя вече има уникална кариера,  фенове и международна репутация. Тя е първата френска певица, постигнала това от много време насам и която е станала толкова популярна", казва Азнавур.

Само за последните четири години ZAZ е един от най-продаваните френски артисти в света с над 3 милиона копия от нейните първи два албума.

Тя се радва на международен успех, маркиран от много постижения, включително награда Felix в Canada, Victoire de la Musique Award във Франция, и European Border Breaker Award. 

Първият сингъл от предстоящия й трети албум “Paris” набляга на връзката между Париж от отминалите дни и същия град днес - връзка, която ZAZ успява да предаде убедително.

Нейното послание? Когато Морис Шевалие изпява Paris sera toujours Paris (Paris will always be Paris) за пръв път по време на окупацията през 1939, това е била „песен, улавяща свободния дух на града  и днес”. Дори и в най-тежките мигове от неговата история, Париж винаги е бил град на светлината, който привлича певицата и всеки, който вярва в мечтите си. Място, където нищо не изглежда невъзможно.

ZAZ не скрива амбицията си да покани Куинси Джоунс да запише някои от парчетата в нейния трети албум. Американският композитор и продуцент, отговорен за Thriller на Майкъл Джексън (най-добре продаващият се албум на всички времена), не само приема, но и споделя в интервю, че френската певица има един от най-добрите гласове, които някога е чувал.

Интересен факт е, че за да запази спонтанността на емоционалното изживяване, ZAZ умишлено обуздава присъщото си любопитство относно шансоните, избягвайки изпълненията на техните оригинални версии, многобройните им интерпретации и специфичния контекст на времето, в което са били написани.

Вместо това певицата подхожда към проекта като към албум с изцяло оригинални композиции. Резултатът е отворено поле за изява на въображението й, където интуицията й определя музикалните граници за всяка песен, а водещ жанр е джазът, макар не изцяло.

Химнът Sous le ciel de Paris (Under Parisian skies) на Едит Пиаф е трансформиран след 60 години в бързо фолк танго, оживено от акустична китара, акордеон и кресчендо.

Албумът Paris на ZAZ ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ZAZ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
??? преди 9 години
Мноого си ***, Саше!
2
1
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До Анонимен 1Заз е готина кифла ;)
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам ЗАЗ, викам си, сега ще си говорим за екс-СССР коли. Отварям и какво да видя - кифла някаква. :-о