Музикален миш-маш през 2015-а

Вижте най-значимите концерти през годината
5
Музикален миш-маш през 2015-а
Райън и OneRepublic се очакват с голям интерес у нас. Снимка: Reuters

И 2015 година ще бъде наситена с много концерти, като със сигурност ще има за всички вкусове. Напук на икономическата криза родните фенове се радват на големи имена през последните години, така ще бъде и през тази. С уговорката, че все още доста банди се очакват да гастролират у нас.

Засега най-актуалната група, която ще кацне у на, е OneRepublic. Те не слизат от класациите и трябва да подчертаем дебело, че у нас доста рядко идват музиканти на върха на славата си. Райън и компания ще видим на 2 юни в зала Арена Армеец.

През януари два концерта приковават вниманието. На 28-ми сцената на зала Универсиада ще бъде ударена с цялата мощ от Sabaton. Шведските метъли ще представят парчета от актуалния си албум Heroes.

Само ден по-късно - на 29 януари, българската публика ще види за първи път у нас култовия диджей Skrillex. Носителят на Грами ще застане зад пулта в клуб Ялта.

През февруари зала 3 на НДК ще приюти част от айсберга на родния хип-хоп. На 5 февруари ще бъдат раздадени наградите в жанра, като подробностите за събитието тепърва ще бъдат разкривани.

Любителите на атрактивните танци пък могат да се наредят за билети, тъй като следващият месец има два любопитни спектакъла. На 1 февруари е изявата на балет Тодес в НДК, а пак там, но на 10 февруари, ще гастролира и Имперският руски балет.

През март пък има събития и за малки, и за големи. На 16 март в зала 1 на НДК ще бъде представен спектакълът Disney in Concert, хор Турецкий ще излезе пред българска публика на 24 март в НДК, пак там ще се съберат и любителите на италианската песен на 31 март. Тогава е изявата на звездата от Ботуша Тото Котуньо. Любителите на сръбската музика пък могат да очакват на 20 март Желко Йоксимович, превзел класациите и Евровизия с песента "Лане мое".

За първи път пред родните фенове ще застане и фурията Анастейша. Американската поп звезда излиза на сцената на зала 1 на НДК на 16 април.

На 9 май пък ни очаква поредното издание на "Обичам 90-те", като на фестивала гастролират част от най-популярните изпълнители през тази декада. Засега са обявени Vengaboys и Alexia.

На 16 май пък е ред на феновете на Blind Guardian, които ще могат да видят любимците си в зала Универсиада в столицата.

Юни месец засега се очертава най-вълнуващ. Освен концерта на OneRepublic, на 16 юни ще станем свидетели на първото издание на фестивала Summer Chaos Festival. Организаторите вече обявиха два от хедлайнерите, които са повече от обещаващи и ще свирят за първи път у нас. Това са американската рок банда Papa Roach с над 20 милиона продадени албума, както и метълите от Godsmack.

Ден по-късно - на 17 юни, е концертът на неостаряващото шведско дуо Roxette. След изявата им през 2011 година на стадион "Георги Аспарухов" сега те ще излязат в зала Арена Армеец. Изявата им е част от тяхното юбилейно шоу, с което отбелязват 30 години на сцената.

В края на юни пък феновете могат да се стягат за поредното издание на Каварна рок. Засега е ясно, че на 26 юни на стадиона в морския град ще забият ветераните от Twisted Sister. Тепърва обаче ще стават ясни бандите, които ще се включат във фестивала.

Легендарната банда Тото пък идва за голям концерт у нас на 28 юни в зала "Арена Армеец". София ще бъде част от спирките им от тяхното европейско турне. С над 35 години зад гърба си и множество постижения Тото са влезли в историята като една от групите с най-продавани турнета и албуми, а публиката може да се готви да чуе на живо хитовете Africa и Rosannа.

Феновете на италианската музика ще имат двойна радост, като освен Тото Котуньо ще видят на живо и друг легендарен изпълнител - Ерос Рамацоти. Неговият концерт е в зала Арена Армеец на 26 септември.

На 3 октомври пък българската публика ще може да види новия спектакъл на Майкъл Флетли и Lord of the Dance.

Това засега са част от най-актуалните концерти през 2015 година, като със сигурност в предстоящите седмици и месеци ще бъдат обявени още групи и изпълнители, които ще запълнят календара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: концерти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
на това не му се вика миш-маш а БОЗА !остава и Лили да яхне метлата и ще е весела година !
1
1
 
4
 
! Отговори
Разбирач преди 9 години
Датата ви за концерта на Twisted Sister не е вярна. Ще свирят в Каварна на 28-и ;)