Уникален и живописен фест в родопското селце Долен

Transfiguration Festival ще се проведе от 6 до 9 август
1
Уникален и живописен фест в родопското селце Долен
Бalkansky. Снимка: Transfiguration Festival

Селцето Долен се намира в Югозападна България, на 28 км източно от Гоцe Делчев. То е архитектурен резерват, в който са запазени както характерната атмосфера на традиционното родопско строителство, така и останките на множество исторически забележителности от тракийска древност и стари български църкви.

Именно това живописно място ще бъде домакин на Transfiguration Festival от 6 до 9 август тази година. 

Фестивалът се провежда в землището на село Долен – на една голяма амфитеатрална и една по-малка сцена, изцяло изработени и изградени от естествени материали – дърво, камък, глина, целящи вписването им в естествената среда на архитектурния резерват.

Сцените се намират в двата края на селището и са ситуирани точно над извиращата наблизо Безименна река, която тече през Долен.

Ще бъдат обособени места за хранене, щандове с алкохолни и безалкохолни напитки, както и детски кът, разработен от момичетата и момчетата от Бъдеще сега. В детското пространство мъниците ще могат да изследват и учат, забавлявайки се.

Предвидено е и пространство за палатки, като къмпинг зоната и паркингите през четирите дни ще бъдат безплатни за притежателите на билети за събитието.

За доброто настроение на гостите ще има богата музикална програма. Етно проектът Бalkansky на Теодосий Спасов, Иво Христов, дръменбейс сензацията Иван Шопов, след цели 10 години от последния им концерт ще се съберат Исихия, рок бандата Smallman, които в твърдия саунд вплитат гайда, гърците Villagers of Ioannina City, етно проектът на  Веселин Митев от Исихия – Кайно Йесно Слонце са само част от изпълнителите, които ще се качат на сцените.

На феста ще бъде показан премиерно документалния филм "Това е България". Той е сниман в продължение на 3 години, в четири сезона, по суша, въздух и вода, сред най-красивите, непознати и загадъчни български местности.

Организаторите подготвят различни работилници и лекции.

Гостите ще имат възможност да чуят фотографска лекция и нагледна презентация на Ивайло Петров, специалист в областта на концептуалния портрет и екстремната макрофотография, ще има и работилница по роботика в рамките на четирите фестивални дни от специалистите Роботев.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 27 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Дени преди 9 години
Браво звучи интересно. Трябва да се види!