Джордж Майкъл се върна на сцената

Само преди година певецът се кълнеше, че „поп дните“ му са приключили; снощи той опроверга сам себе си с грандиозен концерт в Барселона
24 сеп 2006 12:36,
Джордж Майкъл се върна на сцената
Британската звезда реши да си върне интереса на европейската публика малко преди излизането на албума си през ноември. Снимка: Корбис

Британската поп звезда Джордж Майкъл тръгна на първото си турне след 15-годишно отсъствие от голямата сцена.

Докато през миналата година певецът се кълнеше, че „поп дните“ му са приключили отдавна, то сега той вече следва новите си грандиозни планове за европейска обиколка с предвидени изпълнения на денс хитове и балади, примесени с политически коментари.

43-годишният Джордж Майкъл е нарекъл турнето си „25 Live“ – в чест на четвъртвековното си присъствие в музикалния бизнес.

До 15 декември британският изпълнител ще е изнесъл концерти в 28 европейски града, а първият лайв от тази поредица беше в събота вечер в Барселона.

Над 18 хил. зрители имаха възможност да чуят любимите си хитове като „Faith“, „Father Figure“ и „Too Funky“, както и някои по-нови парчета.

Сред най-впечатляващите за феновете моменти от снощния концерт се оказа излитането във въздуха на огромен балон, представляващ триизмерна карикатура на Джордж Буш – точно по време на изпълнението на анти-Буш песента „Shoot the Dog“ от 2002 г. При отварянето на ципа на панталоните на надуваемия Буш, оттам за радост на публиката излезе английски булдог, увит в британското знаме и махащ радостно с опашка между краката на американския президент.

Следващият албум на британската поп икона се очаква да излезе през ноември и, подобно на турнето, ще се нарича просто „25“. Дотогава певецът ще трябва да поразбуди дългогодишните си фенове с поредицата от предвидени концерти, а защо не и да спечели нови почитатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание