Благодарим ти, Поли! България с историческо място на Евровизия

"If Love was a Crime" стана четвърта, спечели... Украйна
Обновена: 15 май 2016 09:48 | 15 май 2016 05:49,
325

 Нашето момиче взриви залата. Снимка: Ройтерс

Поли Генова и песента й "If Love was a Crime" завърши четвърта на финалана тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия.

Първи вотът постави украинската татарка Джамала и песента й "1944" - балада, свързана със репресиите на Сталин на Кримския полуостров.

Над Поли Генова застана австралийката Дами Им и руснака Сергей Лазарев. Именно руската песен бе победител в зрителския вот, но ниските оценки на журито я оставиха на трето място.

До последно пък Австралия водеше в класирането и в самия край на гласуването Джамала дръпна и завърши първа с 511 точки.

Жребият отреди Поли Генова да излезе на сцената осма. Зрителският вот остави българката пета, но заедно с гласовете на журито Поли се класира на четвърто място. Това е и рекорд за България, чието предишно най-добро класиране беше през 2007 г. с песента на Елица и Стунджи "Вода" - пето място.

Непосредствено след нас застана Швеция, а след нея и Франция, и Армения. В дъното на таблицата остана Германия.

Поли Генова вече има богата история, свързана с Евровизия. През 2011 г. певицата бе избрана да представи страната ни на конкурса с песента "На инат". Миналата година пък води детското издание на конкурса, което се проведе в София. 

Радостта в украинския лагер: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
28
 
! Отговори
Главен Редактор преди 8 години
Австралийката???? Как така Австралия участва в Евроовизия????
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журито подставено от Брюксел и Задокеаня
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полша последни при журито, а емигрантите им дадоха 4-то място!? Трябваше да сме пред тях... ужассс
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна не може да "удари" никого! Освен разбира се себе си и собствените си граждани. Укропитеците се сърдят на БИ БИ СИ че наричат ситуацията в *** гражданска война. Желаят това да се нарича Руска агресия. Трябва да се поддържа идеята срещу Русия, да се продължават санкциите, просто така от ярост. Умопомрачените укропитеци и европедали нямат понятие с каква воля се срещат.
13
1
 
32
 
! Отговори
Цирк преди 8 години
Наредена Евровизия! На някои държави местата са според политиката , която водят!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sa za kapak rusnacite treba da digna cenata za kilo gaz s tolkoz s kolkoto e nagradata za fashistkata pesen
11
19
 
7
 
! Отговори
рррррр преди 8 години
Не ме разбирайте погрешно, обичам Русия, наистина са ни братя славяни, но не понасям Путин и тоталитарното му оправление, затова ще се накефя и на Световното да не излезнат групите дано уууууууухахаххахахаха Путин ще се самоубие хахахахахаха
10
15
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Пропагандата в Русия срещу България не ни позволи да получим и точка от ***... - нито от журито, нито от зрителите... - Евровизията се превърна във фестивал на политическата песен и геополитически пристрастия...
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето ни проглушиха ушите телевизиите толкова време !! На някой още да му беше неясно къде ще ни сложат!Ако ще със супер песен да се представим , никой няма да ни сложи на първо място , защото ние нямаме толкова голяма зала? Именно затова и Стунджи не взеха първо място , иначе още тогава нашата песен беше първа! Ама никой не го казва! В България никой не обича истината а всички се пускат по пързалката на еуфорията , особено в спорта и такива конкурси! А германката си беше много добра!
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
abe 4shyy taa Polimernata fashusisutka ili Komunutka e?ne, ne e nito fashiutka nito komunutka , nai ni e specialna polimerna trtlaza kakvo da ii blagodaria za krivashkia angliiski akcent i ofyfliania BeGeiski li be, edna tolkoz ploska melodia i takav plitak tekst. Polymernata pesen e dokazatelstvo za tova kak ot desetina pesni moje da se zglobi nesto tupniarsko- fuy! fuy! fuy ama X
7
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахахаха Украйна как удари Русия накрая и то с каква песен! Другата година как ще гостуват в Киев не е истина хахаха Такава любов ще има от публиката ххахах Тотално бяха прецакани милите братушки, които и 1 точка не дадоха за нас, а ние ги подкрепихме.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
miusulimaimunskite motivi v tatarskata pesen donese mobilni glasuvania na milionite migranty..utre tia ste glasuvat v parlamentite ni i taka do kat balkanski i EUiski tikvi se dupiat na naftiacite
5
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Поли! А "репресиите" на Сталин са награда за всички татари участници на страната на Хитлер, в редиците на SS, до обикновенни кашици. Такава песен няма място в конкурса. Нормално ли е руснаците да отговорят с текст и песен за избити руснаци от кримските татари SS-овци? Европа отново направи реверанс към една пропаднала фашизирана умопобъркана държава. Плюя на укрофилите и техните измислици!
4
2
 
52
 
! Отговори
1 преди 8 години
Историческо 4-то място от 50 държави, в най-гледаното предване в Европа за годината от над 200 милиона!!! Доста хора са научили "дай ми любов" на български :) От скоро участваме, но сега ги почваме, браво Поли!!! Цяла България беше с теб! Ако не беше включена Австралия, защото тя беше с много добра песен, ако не бяха мног бройните емигранти на Русия, Полша и Украйна като големи държави, ние бяхме и 1-ви!!! Повече не можеше и да искаме, а песента го заслужаваше!
3
15
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Дали руснаците ще се засрамят... - от рейтингът, който дадоха за "бащицата"...
2
13
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Репресиите на Сталин... - победиха...
1
1
 
19
 
! Отговори
едно преди 8 години
Браво!