Японската връзка на Наим Сюлейманоглу: Любов, раздяла, ревност

С последните си пари той купува къща в Истанбул и осигурява децата си
5 дек 2017 22:41, Анисия Иванова
32
Японската връзка на Наим Сюлейманоглу: Любов, раздяла, ревност
Снимка: БТА

Туркинята, с която Наим Сюлейманоглу живеел през 1994 година, скъсала бележка от японката Киото Мори. Тя пристигнала в Анкара заедно с невръстната им дъщеря Секай Наоми. Отишла до апартамента на щангиста, но не го намерила. Оставила на портиера бележката, че двете са на хотел. Той обаче имал неблагоразумието да я даде на новата дама на сърцето на щангиста, която я скъсала и хвърлила. Бясна, японката си тръгнала и повече не поддържала връзка с бащата на детето си.

Това стана ясно по време на издирването на малката, което завърши успешно в турското посолство в Токио.

Според един от най-добрите приятели на Наим - Заки Техир, който е бивш президент на федерацията по щанги, той страдал много, когато разбрал за посещението на Киото и как е завършило то. Но не направил нищо, за да се свърже с нея и заради това всички връзки пропаднали.

Двамата имат бурна връзка, която започва по време на олимпиадата в Сеул. На нея Наим е един от героите, като прави феноменален световен рекорд и разбива конкуренцията. Виждали се доста преди щангистът да се прибере в Турция. И след това поканил японката да заживее с него в Анкара и тя се съгласила.

Със задачата да намери детото се заема журналистът Мухарем Серикака от “Турски новини”. Първо отива в посолството на Япония в Турция, но там нямало много данни. Единствено открива, че Киото Мори е работила като преподавател във факултета за чужди езици и география в университета на Анкара и нищо повече. И тръгва към болницата.

Там открива, че Секай се появява на бял свят през 1991 г. в родилното отделение на болницата “Зекай Тахир Бурак Буюк” в столицата на Турция. Отделно има запис, че майката получила забрана да пътува преди раждането, защото е била в 8-ия месец. Киото е била сама. Наим не е присъствал при раждането на момиченцето. Изрично е било вписано, че Киото е била сама в родилното, без роднини.

Близките на щангиста признават, че тогава въобще не бил готов да стане баща. След което съжалявал цял живот за постъпката си.

Журналистът обаче е в доста голям конфуз. Името на детето е Секай, което на турски звучи Зекай и е мъжко. А се търси момиче. Пуска информацията в социалните мрежи, за да получи някаква помощ. И тогава мъж от Великобритания му обяснява, че на японски името е със с и означава земя. “Запознах се с малко момиченце, за което се твърдеше, че е туркиня. Помня я, но нямам никаква връзка с нея”, пише Борис Манко от Лондон.

За майката се знае, че е родена в Шизуока и е била 10 години по-голяма от Наим. Мухарем първо стига до известната писателка със същото име, но се оказва, че греши. Защото тя няма нищо общо с Турция. Киото Мори наистина е една от най-известните писателки в Страната на изгряващото слънце, като най-известният роман е “Слънцето на Шизуока”. Но е родена в Кобе и така следата пропада напълно, разказва "24 часа".

След това Мухарем се свързва с турския посланик в Токио Мурат Мерджан. Оказва се, че неговата съпруга, която оглавява мисията в Сиера Леоне, е познавала Киото. И започва да търси из старите си тефтери за адрес.

Така издирването приключва успешно. Мухарем излита за Токио, като кани предварително и брата на Наим, който му е адаш. Той обаче отклонява поканата да пътува, защото все още имал да урежда документите на брат си. Оказва се, че неговата дъщеря Елай е успяла да се свърже все пак с момичето в социалните мрежи. Тя учела в Лондон, като изпратила един куп покани на хора във Facebook и обявила за издирването в Twitter.

Още по темата

В събота дъщерята на Наим се появява в посолството заедно с майка си. Тя се спира до турското знаме, но Киото забранява да бъде снимана. Всичко трябвало да стане, когато Секай пристигне в Анкара.

Двете хапват баклава в присъствието на посланика. Оказва се, че момичето също е завършило спортна академия, но сега работи в голяма компания. И първо трябва да получи специално разрешение, за да посети родината на баща си. С нея ще пътува и майката Киото. Тя питала дали и Елай ще присъства на срещата.

Оказва се, че Наим не е фалирал докрай, както се твърдеше. Когато разбира, че е сериозно болен преди няколко месеца, той събира всичките си средства и купува огромна къща в баровски квартал на Истанбул, която се дава под наем. И така обезпечава четирите си дъщери, които спокойно можели да живеят от рентата. Това била и последната му сделка.

Явно Наим наистина е осъзнавал, че идва краят на живота му. Още преди първото си влизане в болница той събрал най-близките си, за да им каже да го оставят да умре, защото е взел всичко от живота.

Японката има три полусестри - Нилай, Есин и Сезин, които се появиха за първи път на погребението на Наим и тогава доста хора ги видяха за първи път. Те са от туркиня, която е изселничка от България и има моден бизнес в Истанбул. Минали доста бързо пред ковчега на баща си и след това били заедно с баба си Хатидже, която бе пристигнала от България за погребението на сина си. За разлика от най-голямата и трите носят фамилията на татко си, като той ги е признал официално пред турските власти.

Всъщност наистина Наим никога не е крил, че има дъщеря в Япония и споделяше, че му е трудно, че няма връзка с детето.

По принцип не е крил, че има доста сложни отношения в семейството. Когато бе в София за поклонението на Иван Абаджиев, се оплака, че най-голямата му дъщеря от турската майка, наскоро се омъжила и забравила да го покани на сватбата. Той не очаквал това от нея.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
майорски преди 10 месеца
ай стига с този национален предател бе ...писна ми !
18
0
 
6
 
! Отговори
чист ариец преди 10 месеца
Кой знае какви джуджета са щерките му. Той беше 1.40
Типична сапунка. Не бил готов да стане баща? И защо? Нали уж турците му бяха дали 10 апартамента и не знам колко си милиона долара? Значи всичко е пропил, та няколко месеца преди да умре едва успял да купи къща, от която да се издържат и четрите му щерки. Майка му и баща му си живеят в БГ, щото тука е много лошо, а те искат да им е лошо. Той сам там като куче. И българската туркиня, (дето изяла бележката!), отдавна го беше отсвирила.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За казващите, че се провалил. Замислете се има ли човек на света, който да не се е провалил в някоя област на живота, вкл. и вие самите. Някои се провалят като родители, други като хора, трети финансово. Аз лично не познавам човек, който поне в някой етап от живота си, ако не през целия си живот да не е претърпял провал.

Такъв е живота - провала си е естествена част от всеки живот. Едва ли сред коментиращите има човек, който да е хем богат, хем щастлив, хем добър човек, хем добър родител, хем..
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига вече с тези сълзливи истории! Лека му пръст, като спортист някога е бил на върха, като човек май е претърпял пълен провал! Без семейство, което да го обича и уважава, страхотни проблеми с алкохола, абе въобще един живот изпълнен с много проблеми, нещастие и самота. Точно затова да престанат да ровят журналистите, грозно и пошло е, отишъл си е човекът, край на историята!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що не оставите човека да почива в мир?

Големи некрофили излязоха "авторите" в сайта. Гнусно е.
14
4
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 месеца
Светла му памет на великия треньор и човек Абаджиев. За мен той си остава номер 1 за България на всички времена. Наим от с. Птичар блестеше с воля и качества, без да притежава и един милиграм мозък. Живота доказва това мое твърдение. А като баща е бил пълна нула, сеща се за дъщерите си, когато е бил вече пътник. Да почива в мир и не ахкам и охкам по него.
13
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 10 месеца
Стига сте ни занимавали с тоя . Анонимен 10 в началото на 20 век сте били 30% а сега 8%
и намалявате така че пожеланията са едно реалностите други! Всичко което си ни пожелал
ви се връща двойно!
12
4
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 10 месеца
А бе стига сте ми го възхвалявали тоя предател. Изгори Българското знаме като избяга, после забременил японката и ако толкова много имаше желание да я намери до сега да я беше намерил 1000 пъти. Стига сте ни занимавали с тоя алкохолик и предател. Да си го тачат кирливите турци.
И ЗАПОМНЕТЕ, АКО ГО НЯМАШЕ ПАПАТА НА ЩАНГИТЕ, ВЕЛИКИЯ АБАДЖИЕВ ТУРЦИЯ НЯМАШЕ ДА ИМА НИ ЕДИН ШАМПИОН ПО ЩАНГИ.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сайта гаден ама коментиращите и те гадни. В България само лоши хора живеят, без значение от етноса и религията, повечето хора тук не стават.
10
10
 
18
 
! Отговори
Су 34 преди 10 месеца
Един провален човек и спортист. Това се случи с Наум Шаламанов, когато се отрече от българщината и рода си.
Видяхме и великата турска медицина как го умори за два месеца, твърдяха турски лакърдии как това бил най-големият екип от лекари специалисти по трансплантация.
Ако беше останал в България щеше да е още жив и нямаше да провали кариерата си по такъв безславен начин!
9
21
 
12
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
А какъв хубав дим излизаше от българ ския трибагреник,когато от любов към родината беше подпален!?А!? Помня го,помня! Нищо,че други не го помнят или се правят,че не го помнят!
Има го и на кино-запис- за векове напред, за обучение по родолюжие!
8
11
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Една заблудена и глупава японка решава да напусне Япония и да заживее в Ориенталска Турция, това ми прилична на турска сапунка.Само че краят е нещастен.
7
4
 
26
 
! Отговори
99750 преди 10 месеца
Не варят ракия. Нямат такава традиция. Въобще в Турция вече като навсякъде по света алкохолните напитки не струват и даже изселници от България сега се замислят да си варят ракия, но в България, където има разбирачи и да си я носят в Турция. Иначе в България сред турците тук има големи разбирачи и правят ракия трепач и вино. Но в Турция е друго. Те в Турция и на лов за глиган като ходят и само го убиват и не вземат трофейно нищо,че по тяхната религия не можело. Два дена го гонят глигана и толкоз
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе в турция не варят ли ракия?
Да прави ниво, ракия, джибри да мъкне...да има нещо да осмисли живота му !
Бас хващам че ако беше почнал сам да си вари ракията, ако беше ходил по казаните на раздувка с други ракиджии - щеше да му се върне живеца.
А той сигурно отвсякъде всеки го тормози и така
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Секай - японската дъщеря на Наим Сулейманоглу и Киото Мори .
Ех Майко ! Щом го видиш , дай му .
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно кое го е накарало да се отчая и бъде толкова нещастен дотолкова,че сам да желае смъртта си.Вярвам,че е бил нещастен,вижда се и в снимките,но не вярвам,че е искал да умре.Защо прави такава сложна операция,ако е искал да умира?Не ми се връзва.
3
7
 
30
 
! Отговори
рила преди 10 месеца
Наим си е български щангист-спечели две световни титли за България!
2
9
 
22
 
! Отговори
Webley revolver преди 10 месеца
Ей, жалки драскачи. Оставете хората на мира, бе. Нямате ли грам човечност? За едни кликване и майките си ще продадете. Гнусни сте. Малки човечета. Повръща ми се, и то само при мисълта, че така си вадите хляба.
1
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с този сърщераздирателен щанго-листопад. Защо не дадохте другите му дъщери? Защото са туркини ли? Тази е по-представителна и трябва да му изчисти образа ли? Той вече популяризира неговата религия с пиенето си.