Експерти: Схемата "ЧЕЗ" да се разкрие с конкретни имена!

Кой кого не информира и как ще се разплете драмата?
28 фев 2018 11:45, Анисия Иванова
96

Когато политик, още повече президент или премиер, говори публично за някаква схема, то тя трябва да бъде разкрита и да бъдат посочени конкретни имена. Това каза в студиото на "България сутрин" журналистът Валерия Велева по повод скандалната сделка за ЧЕЗ и съмненията за подставени лица зад кандидат-купувача "Инерком".

Високото напрежение на политическия небосклон ескалира. Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма реализирана сделка за продажбата. Според получените от Чехия данни има само изпратени писма за намерения, които нямат юридическа стойност.

Още по темата

Зад цялата драма със сделката между пазарджишката фирма "Инерком" със собственик Гинка Върбакова и дружеството ЧЕЗ Борисов видя заговор за сваляне на правителството и дестабилизация. Премиерът каза още, че има атака срещу него и правителството.

Според него определени среди се опитват да повторят случилото се през 2013 г., когато правителството падна. Бойко Борисов бе категоричен, че оставка няма да има, а всички контролни органи на страната ще направят всичко възможно да проверят какво се случва със тази сделка.

"Този скандал не може да смъкне правителството, тъй като през 2013 г. Борисов сам си тръгна от поста. Първо, два дни слушаме премиера, че няма никаква информация за тази сделка, която засяга 40% от българите. След това Борисов се оказа дълбоко запознат със сценарий за неговото сваляне от някакви "гадове". Странно е един министър-председател да не е информиран за съдбата на хората, но рязко да се информира от някакъв заговор срещу него", подчерта PR експертът Арман Бабикян.

По думите на Вечела говоренето с недомлъвки на премиера или президента е недопустимо.

"Те трябва да дават пълни и адекватни отговори, тъй като никой освен тях няма пълната информация. Излиза, че премиерът е поставен в неловка ситуация – чешките служби работят за неговата информираност. Ако е така, то той трябва да уволни всички в ДАНС и разузнаването", допълни.

"ЧЕЗ се опитва да се изтегли от България още от 2013 г. Как може да бъде предотвратена тези сделка? Има 2 начина – единият е госпожа Върбакова да се откаже, а другият е тя да си продължи процедурата, но някоя банка да се дръпне от сделката, тъй като "Инерком" има едва 10% от сумата по сделката", поясни журналистът Кристина Кръстева пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
9
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Ако беше на Нинова,досега да са го разкрили.Ама не-ееее.
62
4
 
17
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Назрява нов скандал с участието на премиера.Чешкия премиер отрича да е изпращал на Борисов документи по сделката с ЧЕЗ.Говорили са само по телефона.Така че този документ,който размахваше и твърдеше,че е секретен,се оказа фалшив.Фалшив премиер,фалшиви документи.
61
2
 
15
 
! Отговори
132 преди 6 години
В коя друга държава може да се случи това!?В никоя!Цяла година се водят преговори,а премиерът не знаел.Гинка няма средно образование, а купува компания за милиони и ще я управлява!Но защо се чудим-министър на здравето-икономист,на енергетиката-икономист,на образованието-икономист...на отбраната-историк..."Такистът маха кандилото,а попа кара танка!"Намало значение чии са капиталите-ами ако са на ИДИЛ,на талибаните!?
60
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарю Борисов , това е сделка между две частни дружества , едното от които е държавно , другото твое !
59
3
 
15
 
! Отговори
пп преди 6 години
До АнонименЧешкият премиер днес в интервю каза, че не е давал никакви документи на тиквата.
58
14
 
2
 
! Отговори
24/7 преди 6 години
Експерти: Схемата "ЧЕЗ" да се разкрие с конкретни имена!..ами да ги разкрият, ама май ще лъснат нечии *** и другарката Нинова и сие ще трябва да си посипят главите с пепел след това...
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е добре, нека не е Домусчиев, нека е Спас Русев. Той също не разбира от футбол. От телекомуникации също.
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберотъпчета , откакто вашето правителство председателства Европата , сринахте и каквото бе останало в доброто име на България ! 1) Мафиотското решение за Пирин2) ***.отското приемане на Истанбулска конвенция 3) Парите на Здравната каса 4) Борисов ти ли си # КОЙ е Гинка от Пазарджик ?5) Кмета на Септември !.......... 6) Противоконституционния Делян Добрев !.................,..................За само два месеца !!! Какво ли още ни чака , или по точно : НАРОДЕ КАКВО ЧАКАШ ?
55
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата официална информация за сделката по ЧЕЗ, която съдържа информация за бъдещите финансови операции Бойко е завел в секретното деловодство на Народното събрание и в подходящия момент, когато трябва, тази информация ще бъде показана на обществото и червените крадци ще бъдат разобличени. Само че ние европейските българи ще изискваме от Бойко да стартира процедура за импийчмънт на Радев.
54
3
 
18
 
! Отговори
така преди 6 години
С толкоз много лъжи...Много му куца тайминга на Бойко.
53
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои от коментаторите правят аналогия Гинка - Домуса . Почти всичко при гела от Разград е откраднал с помощта на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ . Това ни очаква и при Гинка !
52
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешкият премиер Бабиш днес заяви, че не е давал никаква информация на Борисов, относно сделката за ЧЕЗ, нито му е изпращал документи.Това означава само едно - че вчера за пореден път Борисов излъга най-нагло и безочливо.
51
4
 
18
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Кой купува ЧЕЗ.( Ч.Е.Р.).Като заменим буквата Ч.с буквата Г.( на Гинка първата буква в името)И добавим в края,буквата Б.(на Бойко първата буква в името)става ясно,КОЙ купува Ч.Е.Р.Получава се ГЕРБ(Гинка Енерго Разпределителката и Бойко,съкратено Г.Е.Р.Б.)И въпреки,че сега се правят на умряла лисица,ще отмъкнат на гарвана сиренцето.А че народа ще плаща за далаверата скъпо и прескъпо,от сега е ясно.Тия милиони кредити от Уникредит и Първа Частна банка,как се връщат при 21 ст.за киловат дневна.
50
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До X: "или некомпетентни да си вършат работата или са корумпирани!!!"?Или и двете заедно.
49
2
 
19
 
! Отговори
X преди 6 години
Аман от умници тук,на които все руското посолство им е виновно - сменете малко сценария де,банални сте и смешни! Колкото до темата - прав е журналиста,зад всяка далавера,издънка,глупост и т.н. има имена! Нека да се назоват!!! Дали са български,американски,руски,марсиански...нека ги кажат! Става въпрос за нещо,което се нарича Национална сигурност! Ако в правителството не знаят какво е това или какво включва това понятие,то те са или некомпетентни да си вършат работата или са корумпирани!!!
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересният въпрос е колко чешки специалисти работят сега в ЧЕЗ-България. Щото след продажбата те ще напуснат, най-вероятно. Важни са мениджърският и изпълнителските екипи, ако те се запазят почти същите - какъв и е проблема на Гинка. Домусчиев със сигурност не разбира чак толкова много от футбол, ама е собственик на Лудогорец, нали?
47
2
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
КОЙ клати правителството? Бойко усеща, че го клатят, но е много зает с балканската и международна политика, и няма време да се обърне и да види КОЙ е минал зад него. Но поне се закани, че оставка няма да има.
46
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ъ?А каква е ползата да остане това некадърно правителсто?това ли ти написаха на листчето от руското посолство бе каскет омачкан
45
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е така, то той трябва да уволни всички в ДАНС и разузнаванетокрайно време е. Тези служби освен да крият как Деса кара кола на НСО с друго не се занимават.
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползата е, че ще се похарчат 100мл.лв за няколко месеца плюване по медии и после пак същото а дори и по-зле. Най-вероятно ще има коалиция герб дпс