Експерти: Схемата "ЧЕЗ" да се разкрие с конкретни имена!

Кой кого не информира и как ще се разплете драмата?
28 фев 2018 11:45, Анисия Иванова
96

Когато политик, още повече президент или премиер, говори публично за някаква схема, то тя трябва да бъде разкрита и да бъдат посочени конкретни имена. Това каза в студиото на "България сутрин" журналистът Валерия Велева по повод скандалната сделка за ЧЕЗ и съмненията за подставени лица зад кандидат-купувача "Инерком".

Високото напрежение на политическия небосклон ескалира. Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма реализирана сделка за продажбата. Според получените от Чехия данни има само изпратени писма за намерения, които нямат юридическа стойност.

Още по темата

Зад цялата драма със сделката между пазарджишката фирма "Инерком" със собственик Гинка Върбакова и дружеството ЧЕЗ Борисов видя заговор за сваляне на правителството и дестабилизация. Премиерът каза още, че има атака срещу него и правителството.

Според него определени среди се опитват да повторят случилото се през 2013 г., когато правителството падна. Бойко Борисов бе категоричен, че оставка няма да има, а всички контролни органи на страната ще направят всичко възможно да проверят какво се случва със тази сделка.

"Този скандал не може да смъкне правителството, тъй като през 2013 г. Борисов сам си тръгна от поста. Първо, два дни слушаме премиера, че няма никаква информация за тази сделка, която засяга 40% от българите. След това Борисов се оказа дълбоко запознат със сценарий за неговото сваляне от някакви "гадове". Странно е един министър-председател да не е информиран за съдбата на хората, но рязко да се информира от някакъв заговор срещу него", подчерта PR експертът Арман Бабикян.

По думите на Вечела говоренето с недомлъвки на премиера или президента е недопустимо.

"Те трябва да дават пълни и адекватни отговори, тъй като никой освен тях няма пълната информация. Излиза, че премиерът е поставен в неловка ситуация – чешките служби работят за неговата информираност. Ако е така, то той трябва да уволни всички в ДАНС и разузнаването", допълни.

"ЧЕЗ се опитва да се изтегли от България още от 2013 г. Как може да бъде предотвратена тези сделка? Има 2 начина – единият е госпожа Върбакова да се откаже, а другият е тя да си продължи процедурата, но някоя банка да се дръпне от сделката, тъй като "Инерком" има едва 10% от сумата по сделката", поясни журналистът Кристина Кръстева пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
13
 
! Отговори
АМАН От НАГЛЕЦИ преди 6 години
НАпомняме че терористите на власт обезпечиха огромни доходи на собственици на НЕНУЖНИ ВРЕДНИ И ОПАСНИ ФОТОВОЛТАИЧНИ СТАНЦИИ чрез ПИЧАТНА ГРЕШКА В ПРОТОКОЛ Вкаран МАЙ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ>>ВЪпреки че откриха ПИЧАТНАТА КРЕШКА НЕ НАМАЛИХА ОГРАБВАЩИТЕ ЦЕНИ ..
42
4
 
15
 
! Отговори
ПОгива народа преди 6 години
Докато крадците на власт и техните съучастници се съвещават над 5 700 000 българи все още живи нямаме пари за ток вода и отопление..Срината почти до НУЛА Е РАЖДАЕМОСТА НА БЪЛГАРИ>>
41
5
 
14
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ преди 6 години
НЕК Продаваше ток на ГЪРЦИЯ ПО 2 евро цента ЧЕЗ И ЕОН НИ ЦАКАТ С 11 ЕВРО ЦЕНТА НА КИЛОВАТ ЧАС..Крадоха милиарди от народа СТИГА ТОЛКОЗ
40
8
 
17
 
! Отговори
ъ? преди 6 години
А каква е ползата да остане това некадърно правителсто?
39
19
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До АнонименЕййй.. голям мерак да падне това правителство!И каква ще е ползата от това за хората?*** и''зеления чорап'' ще се правят на велики няколко месеца,след това ще има избори и след тях *** ще е пак като''препикано мушкато''.А за народа,пак същия....Докато не се намери друга алтернатива на ГЕРБ,така ще я караме.Не разбраха ли социал-комунистите че народа не иска БСП да управлява държавата!
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В страната на безкрайните възможности на разбойници, човек става мнителен. Имам много ярък спомен от изказването на бб на връщане от подковаване в сащ, че "сега едни банки ще почнат да фалират".. .И КТБ ... Цв. Василев не е ***, знае нещо уличаващо и му се пречи да го каже. Не е цвете за мирисане.Покрай "ошфорките " на Гинка-Калинка, прави впечатление съвпадението с покупката на Нова тв пак от чехи. Може да фантазирам. Прави впечатление. Някаква трампа ли е това?
37
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана със силно възмутената госпожа Нинова от сделката с ЧЕЗ? Изглежда руската дебела диря в тази далавери и изпари желанието да се прави на борец за правда и свобода.
36
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно народе не се бий има още две ЕРП-та па и магистрали има те са следващата хапка кой да лапне концесията и тол таксите, цирковете предстоят.
35
21
 
12
 
! Отговори
Руски офшорки преди 6 години
Руски офшорки - руско влияние. Докога ще търпим руснаците да ни семесят във вътрешните работи?
34
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пр ости *** и коментатори не разбраха, че сделката е между ЧЕЗ и купувач, т.е. една чешка фирма продава част от дейността си. Какви проверки ги гонят, каква информация? Това е частна сделка. Друг е въпросът, че с безхаберието на най-високо ниво и продажбата на 100 % от ЕНЕРГОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА, държавата в лицето на ББ има своя принос в целия хаос.
33
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, нали се разкри името на ГИНКА ГЕРБакова
32
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дни Бойко Борисов бе на откриването на третия инвестиционен форум на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕВРБ) за Западните Балкани в Лондон."Балканите ще станат рай до 10 -15 години ,но за това са нужни 30 млрд евро"заявява Борисов . Интересен факт за всички българи :2020 година (след 2 години) ВСИЧКИ ,ВСИЧКИ ПРОГРАМИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ СПИРАТ .А ПОЗНАЙТЕ ЗА КВО СА НА БАТКО НАИСТИНА 30 МЛРД ЕВРО?БАНКИТЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ОБРАТНО
31
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗЛЕЗЕ НОВ ХИТ "ЗАСМЕЛИ МИ СЕ ЦВЕТЕЛИНКА И ГИНКА".
30
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се възможно ли е в нормална Държава, една Гинко-Нушка с вехта зелена жилетчица да си купи ЧЕЗ, само защото е близка до Примиера, който се постара да прогони истинските сериозни кандидати и да остане само Гинко-Нушка.
29
3
 
24
 
! Отговори
Бай Шиле преди 6 години
Здравко Лазаров-Електричката щв съди Гинка,защото му е отнела прякора,и вече се казва Гинка- Електричката!!!
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой почна да реве за разсекретяване на КТБ? Плевела!Кой пак вдигна кръвно и каза засекретяване на ЧЕЗ и да напада и нацията? КОЙ?
27
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб-мафия-оставка!
26
19
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Ами май отново се появява дългата *** ръка на Масква, а?
25
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма да се разкрие схемата ЧЕЗ никога, както не се разкри схемата КТБ, едни хора ще станат още по-богати и дори супер-богати за сметка на 3 млн абонати
24
28
 
10
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 18Народа просто иска правителството да падне. Какво става после ... не им стига толкова акъла да помислят. Ще го мислят тогава. После що сме на тоз хал ...