Ердоган: Дискриминацията по пол е несъвместима с Турция!

"Насилието срещу жени и деца е "престъпление срещу човечеството"
7 мар 2018 22:27,
75
Ердоган: Дискриминацията по пол е несъвместима с Турция!
Снимка: Reuters, архив

Насилието срещу жени и деца е "престъпление срещу човечеството", заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изказване по повод Международния ден на жената - 8 март, съобщава в."Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

"Новини за убийства на жени и насилие срещу жени сериозно ме тревожат. Аз вярвам, че човек, който мисли, че една жена заслужава подобно отношение само заради нейния пол, не принадлежи към човешкия род", заяви Ердоган на проява в Анкара, организирана от синдиката Хак-Иш по случай Международния ден на жената.

"Всички подобни действия са престъпления срещу човечеството", добави президентът.

"Проблемът, който трябва да решим, е да премахнем средата, която насърчава извратени и жестоки хора да действат. Ние ще направи това заедно", каза още Ердоган.

Турският президент изтъкна още, че половата дискирминация е "несъвместима с културата на Турция".

"Ние, като част от цивилизация, в която жените и мъжете са разглеждани като две страни на една монета, сме против всякакви видове сексистки подходи. Ние сме решени да продължим нашата борба срещу едно изопачено разбиране, което е причината за много болка, което не зачита човешкото достойнство. Подобни сексистки подходи противоречат на нашата култура, история и на движещата сила на нашия социален живот", се отбелязва в писмено съобщение на президентството по повод Международния ден на жената.

"Всяко разбиране, което изключва жените от всички аспекти на живота - основно от политиката, икономиката и образованието, е голяма опасност и недостатък за цялото общество, не само за нашите сестри", се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Първи избирателни права жените получават в Дания - макар и само за тези в Копенхаген и под условия. Албания са първата балканска държава даваща избирателни права на жените. Да в Турция също се дават преди България от Атататюрк. Но нали точно него плюва Ердоган Великолепни и връща религиозното обучение в училищата и порядките на консервативния ислям. Какво казва е политика. Чети бе, плюнчо.
24
11
 
13
 
! Отговори
борко преди 6 години
До АнонименНа Барак Хюсейн Обама му дадоха награда за Мир, защо Ердоган да не говори за правата на жените? Или пък Китайците за правата на кучетата? И на Джорж Буш му дадоха награда за мир. Сами по себе си, тези награди изказвания и конвенции, нищо не значат, щом се дават ей тъй :) Само балъците си мислят, че трябва да ги спазват.
23
15
 
20
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
.. Ердоган тук е много прав ... и да не го харесвам... и да не го харесваш, прав е ! Поздрави от Чикаго !
22
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В исляма е позволено да се лъжат неверниците, така че няма причина да се вярва на нито дума. Анадолска конвенция за недискриминиране по признак на теджерите не ни трябва. Имате интересен език с навръзване на думите. Това за кривокракитеквадратиглави всичкото сигурно е непрекъсната дума.
21
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Не бъркай турците с откачените ислямисти ! Турците въпреки че са мюсулмани, няма да ги видиш да правят терористични атаки в името на Алаха. Впрочем жените в Турция са имали винаги осигурени права наравно с мъжете. Е, има сигурно и изостанали райони , но държавната политика е такава. Вместо да дрънкате глупости, отидете за малко в Турция. По европейци са и от нас българите.Верно не са чак толкова прогресивно-либреастни колкото скандинавците , ама от нас са по-малко расисти .
20
17
 
27
 
! Отговори
жнт преди 6 години
В пълен мрак сте, но най-смешното е, че дори не го осъзнавате. Единият тръгнал да коментира исляма и Корана, другият турската култура, това е все едно слепец да опише дъгата - трудно и невъзможно занимание, а при вас безсмислено и трагикомично. Както винаги Бай *** си мисли, че знае всичко, докато вещите по темата му се чудят и го съжаляват. Защото невежеството никога не е смешно, а трагично и пагубно за една личност, че и за цял народ, както и завистта и злобата.
19
15
 
23
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦЪТ преди 6 години
Такива полухора като анадолците въобще не трябва да бъдат показвани пред обществото. Тоя ермангалин ще ми казва, че в турция дискриминацията между половете била несъвместима.... хахаха. Тия и арабите дето убиват жените си с камъни....
18
16
 
6
 
! Отговори
поука преди 6 години
Ердоган вероятно вижда, че кюрдите умело включват жените във фронтовата война и променя мнението си в крачка. Все пак, когато пращаш мъжете на война, трябва да подсилиш тила, като вдъхнеш увереност на жените, че могат да изпълняват равностойни социални и икономически функции. Може да е противен, но хич не е глупав.
17
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега в доста нови турски сериали темата за насилието над жени е засегната, като основна тема, но е изкуствено по политическа поръчка, пък и как може ислямист да говори против насилието над жени при положение, че жеите в исляма не се смятат за хора. Никъде в Корана не пише, че жената е човек.Отделно жената е безправна, мъжът може да има по 4 жени и колкто си иска любовници. Разгул пълен.Порядъчен човек не би желал да е ислямист.
16
11
 
25
 
! Отговори
Ердоган е преди 6 години
Убиецът на стотици кюрдски жени и деца.Изказването му е лицемерно със зле прикрит сатанизъм и човеконенавистна омраза.
15
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо тогава в исляма в "рая" не могат да отидат жени.Защото какво ще прави жена с 40 девственици покрай нея?Въобще сега изламски "теолози" спорят за това дали жена може да отиде в "рая", защото никъде в Корана не пише, че жена може да отиде в "рая". Либералните съвременни ислямски "теолози" предполагат, че жените сигурно могат да отидат в "рай" и измислят за тях "рай" с мъже, които да ги обслужват (съжалявам, ама тея сериозно така пишат).Въобще безсрамието на исляма е известно.
14
11
 
17
 
! Отговори
бурка преди 6 години
Сега Ердоган трябва да сложи бурка, за да е напълно еднакъв с жените и едновременно с това да е съгласно мюсюлманската култура от 15 век.
13
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът, който трябва да решим, е да премахнем средата, която насърчава извратени и жестоки хора да действат. Ние ще направи това заедно", каза още Ердоган....премахни тогава кейряна, плюнчооо
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме гледай какво правя,слушай какво говоря,хахаха!
11
12
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Този за да се хареса пренебрегва и Корана! Е не че Корана не е средство за управдание за повечето мюсюлмани за *** им действия!
10
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха.. ислямист говори за правата на жените :)). Това виц ли е или реалност?
9
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пак не си е пил хапчетата...
8
17
 
17
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Този демагог, става за комунист!
7
13
 
11
 
! Отговори
osmanli преди 6 години
a kak ste v afrin?
6
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А убийствата "на честта" ХАХАХАХАХААААААААААААААААААААААААААА