Отровата на Скрипал - гел върху дръжката на входната врата

Веществото било без мирис, твърдят британски медии
246
Отровата на Скрипал - гел върху дръжката на входната врата
Снимка: БТА

Британската преса съобщава днес нови подробности за отравянето в Солсбъри на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Още по темата
Mail on Sunday цитира британските служби за сигурност, според които веществото от типа "Новичок" е било под формата на прозрачен гел без мирис и е било нанесено върху дръжката на входната врата на дома на Скрипал рано сутринта на 4 март.

Изданието твърди още, че "руски агенти" са наблюдавали семейство Скрипал в продължание на две седмици и са решили  да извършат нападението в неделя, за да се избегне възможността до дръжката на вратата да се докосне пощальон или някой друг външен човек.

Вестникът твърди още, че в деня на отравянето в болницата съвсем случайно е имало лекари, които са били на обучение за подпомагане на жертви на химически оръжия, предаде БНР.

Като противоотрова те са използвали атропин и други медикаменти, одобрени от лабораторията в Портън Даун, съобщава Mail on Sunday, цитиран от ВВС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
20
 
! Отговори
9.11 преди 6 години
Кулите бутнаха и овцете бляха. Сега пак блеят. Кога ще дадат обяснения бозавите за операция Аякс в Иран
74
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сте знаели, че руските агенти следят семейство Скрипал от 2 седмици, защо не предотвратихте пъкления им план, бе англиченици?!
73
1
 
17
 
! Отговори
голем смех преди 6 години
Г-жо Йорданова, това новина ли е според вас? Според мен е обида за интелигентността на българина.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрипал е лъскал бастуна.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрипал си е направил ***.
70
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо влязъл тате Скрипал и казал на дъщерята: - Виж дръжката е омазана с някакъв гел, бързо хвани я и ти! Дай сега да омажем и животните.
69
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хибридната война стигна до извращения... ...и при това занимават целия свят с тези из праж нения!?
68
24
 
5
 
! Отговори
niki преди 6 години
Ушанките трябва да се научат, че останалия свят е много по-развит от тях и няма как да се измъкнат с техните пропагандни небивалици ...
67
1
 
14
 
! Отговори
красив преди 6 години
Е що пък когато дъщеря му му гостува. Или и тя е 2ен агент. И той не усетил че вратата намазана, а иначе е агент, двоен
66
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 67Ха-ха-ха.............и са ги познали САМО по червената петолъчка на ушанките им!!!! Хи-хи-хи-хи-хи-хи...............тия ингилизи станаха за смях!!! То не беше газ "новичок" на всички възможни места по цял Солзбъри, сега пък гел!!!!! ПЪЛНИ ***!! И как се нарича сега тази "гел" - ДУРАЧОК????? Хи-хи-хи.........тази врата я СВАЛИХА 2 СЕДМИЦИ СЛЕД "отравянето", в къщата са били стотици хора.........КАК ПЪК НИКОЙ НИЩО НЕ ПРИХВАНА???? Абе, тия верно за *** ни смятат????
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно котката и двете морски свинчета също са си отваряли вратата, ей умни животни бе. Да се чуди човек защо като са останали сами не са излезли от къщатата да потърсят помощ.
64
2
 
26
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Дързост и красота ряпа да ядат.
63
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вестникът твърди още, че в деня на отравянето в болницата съвсем случайно е имало лекари, които са били на обучение за подпомагане на жертви на химически оръжия"И случайно са тренирали лечение на отравяне с Новичок, нали? ахахаххахаха
62
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега ти и случайността!
61
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните, са следили руснаците които са следили СкрипалЗаради това, са били подготвени за всеки случай.
60
1
 
27
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Отровата гел логично е на външната дръжка на входната врата. Питам Шерлок, как са я стигнали котката, кучето и другите гадинки ? Той още мисли.
59
1
 
14
 
! Отговори
към 38 преди 6 години
До BurzumМорските свинчета дори и да са се скъсали от подскоци пак не биха могли да стигнат бравата. Хайванчетата са били в къщата, а веществото от типа "Новичок" е било нанесено от предполагаемите агенти върху дръжката на входната врата на дома на Скрипал рано сутринта на 4 март от външната страна, откъм улицата.
58
17
 
5
 
! Отговори
НЕ КАК, А... преди 6 години
кой отрови Скрипал и дъщеря му? Това е основният въпрос, на който британците много скоро ще представят на Света неопровержими доказателства! Този път нещата ще бъдат доведени до край и то без уговорки между Москва и Лондон, както винаги е ствавало досега! Няма да бъде скрито обсолютно нищо! Столчето този път ще бъде ритнато!
57
2
 
14
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Две седмици за наблюдение са много, тия нещо бъркат. Освен това май бъркат и с друго, не знаех за газ под формата на гел, но нали съм си ***... може и да има.И кога англетатае се спрат на една версия или все още пишат сценария!?
56
2
 
18
 
! Отговори
ЛУД УМОРА НЕМА преди 6 години
ТЕЗИ ЩО НЕ СИ БЕРАТ САМИ ЯГОДИТЕ , ВИДИ СЕ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ , ВСИКИ ДЕН НОВА ВЕРСИЯ !!!