Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

На среща с експулсираните дипломати: Знаете, отвръщаме подобаващо
Обновена: 9 апр 2018 21:09 | 9 апр 2018 20:51, Анисия Иванова
251
Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

Москва "никога няма да се огъне пред ултиматуми", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с експулсираните заради случая Скрипал руски дипломати, предаде Франс прес.

"Знаете, че отвръщаме подобаващо. Никога няма да отстъпим пред ултиматуми, това не е езикът, който трябва да се държи с Русия", заяви Лавров на предаваната по телевизията среща.

Още по темата

"Експулсирането по напълно измислени причини на 150 руски дипломати от почти 30 страни е безпрецедентна провокация, която няма нищо общо с насърчаването на международното сътрудничество", добави той.

Отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Южна Англия, което Лондон приписва на Москва, предизвика тежка дипломатическа криза между Русия и западните страни, довела до най-масовото взаимно експулсиране на дипломати в съвременната история, отбелязва АФП.

От експулсираните близо 150 руски дипломати 60 работеха в САЩ и трябваше да напуснат страната до 31 март.
 "Американците реагираха като ученици", заяви работилият повече от три години в руското посолство във Вашингтон Константин Рогозин. "Обикновените хора (в САЩ) се отнасяха много добре с нас. Управляващите са много откъснати от народа", добави той.

Състоянието на Скрипал и дъщеря му, което дълго време бе обявявано за критично, сега бързо се подобрява, съобщиха британските здравни служби.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
9
 
8
 
! Отговори
от руснак до трак преди 6 години
Няма нищо по-хубаво от варената ряпа. Руснака си е ряпоед и роб от монголското робство насам.
148
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая армия от руски шпиони на снимката ще я пратят в България за да подготвят нашите русофили за въоръжена партизанска борба срещу ЕС.
147
5
 
5
 
! Отговори
Трак до руснак преди 6 години
Тоест ще го карате както до сега и накрая пак нищо няма да постигнете.Това е руската мечта-*** , но до смърт.
146
4
 
8
 
! Отговори
руснак преди 6 години
Ще ядем по-малко, ще ходим голи и боси ще мизерстваме, ще се храним с варена ряпа, но няма да се огънем докато Запада не се предаде.
145
12
 
11
 
! Отговори
Трак до 154 преди 6 години
Какви руски туристи бълнуваш.Те са едва пети по брой туристи в България.Много заблудени русофили има , но скоро ще изчезнат.Русия и до днес само краде от нас.Вижте търговския ни баланс с тях.
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Юстиниан ВеликиКакви ''гърци' ни дали Кирилицата,бе?Кирилицата е съставена и създадена от баш българин - Климент Охридски,в Охридската българска книжовна школа и Плиско-Преславската ,под протекцията на българския цар.
143
3
 
4
 
! Отговори
До 153 преди 6 години
А на тръгване ни тегли една за изпроводяк.А за случая с македонската църква , какво каза.Путин се гаври с наща история , но щом попа им си признава истината , супер.
142
8
 
1
 
! Отговори
Юстиниан Велики преди 6 години
ИМА ЕДИН ФАКТ...ОБЕДИНЕНИ ВИЗАНТИНО-РУСКИ ВОЙСКИ ВЛИЗАТ ЗАЕДНО ВЪВ БАЛГАРСКАТА СТОЛИЦА ПРЕСЛАВ И Я ЛИКВИДИРАТ ПРЕЗ 969 ГОДИНА .И ЦЯЛА ИЗТОЧНА БАЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ ОТНОВО РОМЕЙСКА ТЕМА (ОБЛАСТ) ....РАЗДЕЛЕНА НА 2 ПО-МАЛКИ ТЕМИ : 1.ПАРИСТРИОН (ПОДУНАВИЕ) И 2.МИЗИА !!FYROM = БАНОВИНА НА ВАРДАР СТАВА НОВАТА ЗЕМЯ НА БАЛГАРИТЕ .
141
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе забуки и писмености има много, руснаците може и латиница да си изберат, могат и на деванагари да пишат ако искат, ама без леб не може, ако не са руските туристи да идват да им чистите стаите и да им сменяте чаршафите ше виете от глад. Не се ли виждате ceляни, че миришете на лук и вкиснало, каква култура имате, каква грамотност сте дали, с руската култура която цял свят е признтаа ще се сравнявате.
140
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският патриарх Кирил още със стъпването си в България заяви - без българското православия нямаше да има руско православие.
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До smejТова с азбуката надали е гръцки гяволък,защото българите преди това са използвали руни или гръцки,латински.Черноризец Храбър -"Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници,четяха и гадаеха с черти и резки. .....бяха принудени [да пишат] славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ или ЖИВОТЪ, или ДЗѢЛО, или ЦРЬКꙐ, или ЧАꙖНЬѤ, или ШИРОТА, или ꙖДЪ, или ѪДОУ или ЮНОСТЬ, или ѨЗꙐКЪ и други тям подобни. И така беше м
138
7
 
7
 
! Отговори
Трак до 149 преди 6 години
Руснаците никога няма да ти признаят , че ние имаме заслуги за тяхната грамотност.Те признават само гърците и никой друг.Помниш ли откриването в Сочи и какво показаха там.Русия ни мрази и това е факт.
137
4
 
5
 
! Отговори
Трак до smej преди 6 години
Българите сме воювали и срещу византия , и за византия.Без нас арабите много по рано щяха да завземат южна Европа.За жалост руснаците ни атакуват в гръб и така ни разкъсват и отслабват.
136
1
 
3
 
! Отговори
черноризец храбър преди 6 години
Ако запиташ гръцките книжовници, като речеш: Кой ви е създалбуквите и превел книгите, или в кое време?, то рядко измеждутях знаят. Обаче ако запиташ славянските азбукарчета, като речеш:Кой ви е създал азбуката или превел книгите?, всички знаят и вотговор ще рекат: Св. Константин Философ, наречен Кирил, тойни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий. И акопопиташ в кое време, то всички знаят и ще рекат, че през времетона гръцкия цар Михаил и на Бориса българския княз, и на Растицаморавския княз, и на Коцел блатенския княз, в годината 6363 отсъздаването на све
135
2
 
6
 
! Отговори
smej преди 6 години
Византия е била като САЩ, но българите редовно са я пердашили. Това наистина е удивително. А най-странното е, че гръцкия гяволък с азбуката е бил против България, но княз Борис им е дръпнал килимчето и после - Златен век. Византия е голяма сила, но българите са можели да се оправят с нея.
134
1
 
0
 
! Отговори
черноризец храбър преди 6 години
До Юстиниан ВеликиИ ако попиташ в кое време, то всички знаят и ще рекат, че през времето на гръцкия цар Михаил и на Бориса българския княз, и на Растица моравския княз, и на Коцел блатенския княз, в годината 63633 от създаването на света.
133
1
 
1
 
! Отговори
черноризец храбър преди 6 години
До Юстиниан Великии гръцките също така много пъти са били нагласявани от Акила и Симах, а после и от мнозина други. Защото по-лесно е да се нагласи отпосле, отколкото да се създаде за пръв път. Ако запиташ гръцките книжовници, като речеш: "Кой ви е създал буквите и превел книгите, или в кое време?", то рядко измежду тях знаят. Обаче ако запиташ славянските азбукарчета, като речеш: "Кой ви е създал азбуката или превел книгите?", всички знаят и в отговор ще рекат: "Св. Константин Философ, наречен Кирил, той ни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий." И ако попиташ в кое време,
132
1
 
1
 
! Отговори
черноризец храбър преди 6 години
До Юстиниан ВеликиПосле пък, като минаха много години, намериха се по божие повеление 70 мъже2, които преведоха от еврейски на гръцки език [библията]. А славянските книги сам св. Константин, наречен Кирил, ги преведе и буквите създаде за малко години: онези мнозина, 7 души, и за много години създадоха техните букви, а 70 - превода. Затова славянските букви са по-свети и по за почит, защото свят мъж ги е създал, а гръцките - елини езичници. Ако ли пък някой рече, че не ги е нагласил добре, понеже и сега още се нагласяват, ще дадем този отговор: и гръцките също така много пъти са били наглас
131
1
 
3
 
! Отговори
черноризец храбър преди 6 години
До Юстиниан ВеликиНо преди това елините нямаха букви на своя език, а пишеха своята реч с финикийски букви. И така беше много години. После, като дойде Паламид, започна от алфа и вита и състави на елините само 16 букви. Към тях Кадъм Милиски прибави още 3 букви. С тези 19 букви пишеха дълго време. После Симонид изнамери и прибави две букви, а писателят Епихарий изнамери 3 букви. И събраха се 24. След много години Дионисий Граматик изнамери 6 двугласни, после друг - 5 и друг - 3 за числата. И така мнозина за много години едва събраха 38 букви. После пък, като минаха много години, намериха се п
130
5
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 138 преди 6 години
...Карл и Маркс са му помагали малко."...Значи и двамата са помагали на Ленин? Простотийо, защо не почиваш понякога?Аз съм живял 6 (шест) години в Русия и никога не съм чувал и от най-изостаналия селянин, че Ленин им е измислил азбуката. А братята Константин-Кирил Философ и Методий са византийски дейци, родени в Македонските земи, в Солуна града, който никога не е бил български. Ама ние, нали сме си крадливо племе, си ги присвояваме, както и Крали Марко, и Вукашин, и "Шуми Марица", "Хубава си