Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад

Руските ПВО в района на атаката не са били активирани
14 апр 2018 18:15,
81
Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад
Снимка: Reuters

Операцията в Сирия не представлява промяна в американската политика, нито опит за сваляне на режима на президента Башар ал Асад.

Това обяви говорителката на на Пентагона Дейна Уайт.  Тя съобщи, че че трите западни сили са поразили успешно всички набелязани цели.

Още по темата

Ще са необходими години за възстановяване на сирийската програма за химически оръжия след нанесените от западните сили удари, заяви днес високопоставен представител на министерството на отбраната на САЩ, цитиран от Франс прес и БТА.

Генерал Кенет Маккензи каза, че руските системи за противоракетна отбрана в Сирия не са били активирани, а сирийските са се задействали едва след края на военната операция.

При ударите не са пострадали войници от трите западни сили - Съединените щати, Великобритания и Франция - участвали в акцията, нито цивилни, каза Маккензи, цитиран от ДПА.

Американският генерал отбеляза, че мунициите, изстреляни от сирийските правителствени сили, по-скоро са били заплаха за цивилното население, тъй като са паднали някъде на земята.

Въоръжените сили на САЩ са участвали в операцията със 105 оръжия - с два пъти повече, отколкото при американските въздушни удари в Сирия преди година са поразили с успех всички набелязани цели, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
25
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
ПЕНТАГОНА-Опитахме се да скрием следите от действията на нашите приятели "бели каски" в Сирия. Дано сме успели че те малко успяха да стигнат до целите си. Но няма значение те "говедата от международната общност" разбирай и НАТО и сие ни вярват. Лошо е, че има и такива които мислят различно. Ще трябва след време да поизпотим и тях. Ох работа предстои.
53
8
 
31
 
! Отговори
Българин преди 6 години
То с тези 20на ракети, които са паднали в нивите и някакво изоставено хале, Асад може само да ви се смее.
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е какво са поразили 71 / 29 за сирийската ПВО.и 106,5 млн $ на вятъра....
51
7
 
33
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ако сравним действията на хегемоните в Югославия, Ирак, Либия и сега, посланието е едно: Русия отново израстна на висота за да бъде възпираща сила за агресорите. Нагледно се видя, че ако имаш Мечката за приятел не смеят и да те избомбят подобаващо. Разбира се и тази демонстрация, че могат да правят каквото си искат не трябваше да се оставя на англосаксите. Сега Асад и Русия трябва да изпържат виновните за всичко марионетки-терористи в Сирия
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луда работа
49
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА сега гледам заседанието на ООН и Ники Хейли пък каза, че ако Асад отново използва хим. оръжие, пак щели да го ударят. Е откъд бре, нали години ще му трябват да го произведе:)Тия като лъжат сами не се слушат.---------------Ти не се слушаш.Химическото оръжие им го дават руснацитата.
48
4
 
24
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ако са разбили при атаката химическа лаборатория,обгазяването ще е голямо в този район.
47
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да удариш обекти с химеческо оръжие е все едно да пуснеш атомна бомбанезнам колко *** трябва да са тия дето ще им повярват на краву,ндерите че атакуват такива обекти
46
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
целта е глътка въздух за брадатите храненици на краварчетатадето винаги се активизират след подобни изпълненияот времето в афганистан до сега исляма е в настъпление с активната подкрепа на хамериканцитедържави като иран и ливан и сирия си бяха почти светскиа ливан беше швейцарията на изтока и когато ислямски братя се развихриха в ливан- правителството беше от християни маронити- тогава бащата на асад направивсичко възможно и им помогнаи затова сега си плащат
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударихме кьоравото в Сирия и то много успешно. Военен комплекс САЩ
44
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свалили са им всичките ракети хахаха резил
43
4
 
22
 
! Отговори
Джо преди 6 години
Ударът в Сирия даже не е удар а шамар в нашето лице. Натовски генерал.
42
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако избомбиш складове за химическо оръжие не е ли много по опасно от това в което обвиняват Асад? На какво разстояние и с колко жертви може да се окаже тази "миролюбива" и "хуманна" операция? Отвратен съм!
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободният заден двор е най добре да заработи пет лева от бежанците.
40
23
 
4
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
38 Не бе , Путин е този който не иска да има конкуренция на ГАЗПРОМ ,а ти искаш да си кихаш на ГАЗПРОМ доживотно , колкото ти каже толкова без да имаш алтернатива . Все едно на пазара да има само едни домати на една цена и да не можеш да избираш нито доматите нито цената
39
3
 
24
 
! Отговори
до Свободният преди 6 години
Посочи ми къде мога да изгледам 104-те записа на изстреляните ракети. Ще е крайно интересно да ги изгледам докрай. :D-------------------------------В Пентагона ако имаш подходящ сертификат за достъп-------------------------------И трябва да разбирам, че Пентагонът ти е предоставил достъп до видеозаписите на ракетните си удари и сега си тук да ни обясняваш, че всичките ракети са уцелили целите си, но няма как да го видим това, защото нямаме достъп? АХАХАХАХ ахах ХАХА ХА ХААХ
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен34Експертите от ОЗХО са пристигнали вчера в Сирия, днес трюбваше да започнат проверката... добре, че ни ги разстреляха нощес. Но няма да се учудя сега гия от ОЗХО вече да са избягали.
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нееее, естествено че не е! Искате да смажете Сирия, за да построите тъпите си тръби за газ от ирак и катар за без пари. Тръмп и Мей и двамата са г е й!
36
13
 
1
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
35 Не си ти този който ще определиш моята свобода , прекалено си затворен за да можеш да я оцениш
35
3
 
3
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
26 Може да има някъде запаси . Той и до сега не трябваше да има , пък използва такова--------------------Това е фейк , не съм аз