Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!

Колегите на Нейков не могат да повярват, че е убит заради любовна драма
4 юли 2018 09:11,
235
Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!
Снимка: "Монитор"

В основата на мотивите за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е вечна студентка, която най-после искала да завърши. 32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година, уговорила си среща с преподавателя, който, според една от версиите, й обещал да й помогне, но поискал в замяна определени услуги.

На срещата обаче пристигнал съпругът на студентката, който пребил зверски Нейков с бейзболна бухалка, пише "Монитор“.  Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

Агонизиращият човек бил открит около 22 часа в понеделник от минувачи на бул. "Христо Ботев" до Военна болница край колата си "Фолксваген поло", но издъхнал малко след като дошла линейката.

Разследването на окръжната прокуратура в Пловдив е за умишлено убийство. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов вчера.

Още по темата
Днес той обясни пред Нова, че убиецът може да получи до 20 години затвор.

"Разследваме убийство. Човекът е пребит. Има видими следи от травматични увреждания, но няма такива наранявания, които да изглеждат смъртоносни. След аутопсията ще знаем от какво е починал", каза Гавраилов.

Ден след смъртта на доцента в "Криминална полиция" били привикани на разпит мъжът и неговата съпруга. В следобедните часове във вторник извършителят на побоя е бил обвинен от окръжната прокуратура в умишлено убийство, а жена му била разпитвана в качеството й на свидетел.

"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията", каза Гавраилов.

Близките и колегите на доцента са шокирани от новината за смъртта му и от версията за любовна драма.

Стефан Нейков цял живот е работил в отдел "Растителни генетични ресурси" в Института по растителни генетични ресурси в Садово, където е бил специалист по зеленчуковите култури.

Бил е ръководител на звеното "Бюро за научно обслужване и маркетинг", където се е пенсионирал. "Един прекрасен човек, който ако имаше как, щеше да помогне на всички. Занимаваше се със зеленчуци – краставици, салати, зеле. Има сортове, които е създал", казаха неговите бивши колеги от института.

Според тях пребитият е имал стабилно семейство. Те не можеха да повярват, че някой би убил 70-годишния им колега заради любовна драма. Със съпругата си Ирена имали две деца, които са вече големи – дъщеря Наталия и син Николай. Синът на убития доцент от няколко години също работи в отдела за растителни генетични ресурси в Института в Садово и преди година – две е защитил дисертация, като вече е главен асистент и доктор на науките.

Баща му доц. Стефан Нейков е създател на сорт средноплодни краставици и на сорт главеста салата тип "Айсберг" сорт "Ира". Работил е и по създаването на нов сорт алабаш. Въпреки че се е пенсионирал, е бил много активен. Не е спирал да работи и да преподава, казаха бившите му колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои студентки само така могат да си взимат изпитите, като се натискат за секс с преподавателя. После преподавателите им били виновни, че са "умни".
152
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На МВР, съд и прокуратура не вярвам. Щом МВР твърди, че е имало предложение за секс от преподавателя, значи или не е имало такова предложение или то е дошло от вечната студентка, за да го примами на място, където съпругът й да го убие.
151
4
 
6
 
! Отговори
123 и 129 преди 5 години
Какво искате да кажете? Съжалявам, но несвързано ми звучи вашият отговор. 129 Пишете, че сте завършил в Англия? От къде ви дойде идеята, че някой има право да пребие и най-вероятно да убие друг човек защото се домогвал до жена му. ?По нейните думи.
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно двамта съпрузи като ОПГ са му спретнали капан, а сега лъжат като за последно.
149
1
 
16
 
! Отговори
8 преди 5 години
Нищо не казвам, но като учих имаше един белокос професор на годините на този дето късаше тези дето си харесаше и после се оказа че не ги е пускал, докато не получи "определени услуги". Ако е подобен случай, разбирам защо се е стигнало дотам. Ако не, жалко
148
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Среща със студентка, в 22.00 часа, за да и помогне... Вероятно са щели да обсъждат как растат средноплодните краставици.
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 120Всяко нещо е "упражнение", когато се дават мнения по информация от медиите. И вашето, и моето изказвания са упражнения по картинка, защото не се знаят детайли, в т.ч. показания, "интензитети", експертизи и пр.
146
5
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Тя си поискала диплома ,той си поискал секс .На пръв поглед това си е една обикновена сделка..Тук обаче се появил мъжът и развалил порочната сделка.Според мен прокурора трябва да вземе из предвид и факта ,че убиеца е помогнал на образователната ни система разтрогвайки една порочна схема за търговия с дипломи,Като тълкува престъплението като :Убийство с цел предотвратяване на друго престъпление!По въпросния текст според НК ,наказанието може да бъде силно смекчено като на пример 5 до 8 години !
145
4
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 146Не за моя радост завърших в Англия, но съм се сблъсквал с нашите професори и имам доста добри впечатления от способностите и кадърността им!А самия факт, че ти си толкова плиткоумен, че дори не вникваш в какво ти се казва, показва, че ти си избутал точно по този начин и понеже си част от схемата ще я браниш със зъби и нокти! Вече с двойки влизат в университетите ти професорите защитаваш. Нали някой ден някой двойкаджия влезнал с услуги ще те оперира! Или ти точно това искаш?
144
1
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Тази "вечна студентка" вярно трябва да е била много проста! Сега ги пускат да си вземат изпитите, само и само да има бройки, за които да вземат субсидии. Който не се е явил на изпит, само той не го е взел.
143
6
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До МладежОК да сигнализира и резултата ще е - професора преместен в друга катедра, тя изгонена за уронване на престижа на университета (не, че го има) и тотална загуба на години труд и пари. Или тях ще и ги възстанови професора когато го смъмрят? Колко такива случая имаше и има все още и ефекта е нулев. Когато институциите не си вършат работата хората идва момент в които им писва и взимат закона в свой ръце и които както намери за редно. А ти да защитаваш един изнасилвач си е направо жалко.
142
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айсбласт88, да не би да си имал големи проблеми със завършването, които да си решавал по споменатия начин, та си толкова накостършен?
141
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяхме правова държава професора щеше да е жив. Защото след първия път в който поиска секс или пари за да оценка, властите щяха да го заврът в най-потайното кътче на пандиза.Но след като няма държава, хората имат бухалки. И резултатите не закъсняват.
140
7
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 137Еми тогава не го изкарвайте дъртия невинен и вие защото го мислите за ангелче. Какво е търсел той там? Ако не си беше поискал и не беше отишъл да си вземе това което чрез властта дадена му от университета е заставял да му се даде, сега щеше да е жив и никои нямаше дори да говори за него. Те някой професори се изживяват като феодали - барон на университета с власт дадена от краля (ректора) и едва ли не скоро ще искат всяко момиче което влиза в университета първо през тях да мине.
139
5
 
21
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
До Iceblast88Даскала каквото ще да предлага - ако женската е стабилна тя няма да се занимава с него и всичко е приключено! Ревнивия да сигнализира в университета или в полицията! Ама да тръгнеш да го убиваш защото дъртия й предложил секс говори, че алтавиняка не го слуша главата! Физическата саморазправа е загуба на време и нерви - ако кифлата те кара да ревнуваш и не си сигурен в нея й бий шута и си намери нова! Жени под път и над път! А не да убиваш щот си кухо ревниво мъжленце!
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава тоя примитив "мъжът и", да мине през всички, с които жена му се е "мърляла". Изглежда ще го очаква много много работа.
137
7
 
5
 
! Отговори
До Iceblast88 преди 5 години
Престани спамиш бе човек! С такова закърняло мислене си, че не виждаш по-далеч от носът си.Как щяла да се предложи на 70 годишен...ами ей така предлагат се и то съвсем доброволно и ако човека се изкуши после го изнудват.Какво знаеш ти, та си седнал да спориш със всички? Я си преброй постовете и глупостите или не можеш да броиш до толкова, а?
136
8
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Ето така се става висшист в България!!!Хич ама хич не ми е жал за доцента!!!!
135
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червеното болшевишко сайтче са скъса да ми трие коментарите все едно никога не можете да защитите вашия извратен доцент вече е при Божидар Димитров и са на огнени мъки в Ада ай пак трий
134
4
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 135 Да в правова държава е така,но ние не сме такава и това дори овцете по полята го знаят.Нашия съд е просто една пералня,влиза доказан престъпник и след достатъчно подкупи излиза чист и оправдан като бебе.Затова хората почнаха все повече да взимат закона в свой ръце.Нито МВР ще си мръднат з*дниците за да разследват,нито съдът ще си свърши работата и накрая хората ще плащат с години за да стой една папка в нечия стая и на 2 години да се вади за очна ставка.Защото съдът е заринат с 20г. дела