Ердоган съзря заговор заради спада на турската лира

Турският народ няма да се предаде, заяви президентът на страната
Обновена: 12 авг 2018 19:37 | 12 авг 2018 19:17,
92
Ердоган съзря заговор заради спада на турската лира
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече понижаването на стойността на турската национална валута - лирата "заговор" срещу Турция, но заяви, че турският народ няма да се предаде, съобщи агенция Ройтерс.

За трети пореден днес лидерът на Турция отправи призив към своите сънародници да обменят доларите и еврото, с които разполагат, за да подкрепят турската валута.

Още по темата

В изказването си Ердоган заяви още, че лихвените проценти са средство за експлоатация, което прави богатите още по-богати, а бедните още по-бедни. "Няма да паднем в този капан", подчерта турският президент, който е известен с враждебното си отношение към повишаването на лихвите, посочва БТА.

"На онези, които жертват стратегическото партньорство, съюзничеството на 81-милионна държава в името на връзки с терористични организации, казваме "довиждане", заяви още Ердоган в реч в Трабзон, цитирана от турската телевизия CNN Turk.

Той отново обвини САЩ, че жертват Турция заради американския пастор Андрю Брънсън, съден в Турция по обвинения в тероризъм.

"Няма да се предадем. Щом вие заставате срещу нас с долара, ние ще потърсим начини да продължим своите дела по други пътища", каза още Ердоган.
По думите му Турция отново е изправена пред "политическа и подла игра".

"С Божията воля ще превъзмогнем и нея", добави президентът.

"Заявявам от Трабзон, видяхме вашата игра. Онова, което не успяха да направят с провокации и преврат, се опитват сега да осъществят чрез пари. Това, ясно казано, се нарича икономическа война" , изтъкна турският лидер.

Турската лира загуби около 40 на сто от стойността си тази година, преди всичко заради безпокойства за влиянието на Ердоган върху икономиката, призивите му за понижаване на лихвените проценти и влошаването на отношенията със САЩ, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До без думиХубаво е обаче да започнеш да мислиш как в България нищо съществено не се е произвеждало и никога не е имало затворен цикъл на производство и работа и пазар. Докато в Турция си правят всичко сами... от игла до подводница.
90
1
 
4
 
! Отговори
qw преди 5 години
Ердоган е наясно че ЦРУ му спретна опита за преврат. Наясно е че САЩ не приемат независими диктатори и желанието му да играе соло в името на турския народ.Те са в грозен развод, но не могат да се разделят - ядрени ракети/бомби в базата Инджирлик, стратегически военни доставки, най-голямата армия в НАТО и т.н.Ще има много ритане по кокалчетата, подозирам или ще го огънат или премахнат.Симпатизирам на турския народ за този срив на лирата, обикновените хора на заплата го отнасяме най-много.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жан Виденов беше неудобен на Сорос, САЩ и местните им слуги, защото отказа да разпродава България. 1995 г. беше най-успешната в икономиката до тогава. Бизнесът живна, дори безумните лихви на БНБ започнаха да падат. После Виденов се реши да откаже да изпълнява Плана Ран-Ът и се противопостави на изискванията на МВФ и Световната банка. Цитат "На Джордж Сорос няма да се дават никакви пари от бюджета и фондациите му ще работят съгласно законите на страната." И после видяхме какво му спретнаха.
88
2
 
4
 
! Отговори
Чичо Дончо преди 5 години
Който не слушка няма да папка:)
87
1
 
6
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Братя мюсюлмани, приятели от Турция защо се поддавате на внушения ? Но е време да разберете и вие, че не всичко което лети се яде !
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-беден народ, по-лесно се управлява. Примери много.
85
6
 
2
 
! Отговори
без думи преди 5 години
Речта на Ердо като речите на Жан Виденов.Да чете българска история от близкото минало и да се учи.Ние не можем да направим другите слаби - но можем да се научим да бъдем непобедими.
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Ердоган намалява лихвените проценти, назначава за финансов министър зет си, манипулира и фалшифицира данните от статистическият институт, ама бил жертва на конспирация хахахахаха
83
8
 
8
 
! Отговори
заговор е. преди 5 години
Банкстери и слуги, много изплашени от сближаването между Русия и Турция, прилагат обичайната си хватка. Да видим кой ще се окаже по-жизнен - кривоносите с фиатните хартии или турците със силната икономика и милионите млади и работливи хора.
82
2
 
7
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
Имам една такава на работа. Спира тока следобед - някой нарочно го правел, за да я саботира. В половината град няма интернет, голяма авария - а, не било така. Правели и и мръсно. Тотална откачена параноя.
81
6
 
6
 
! Отговори
ASEW преди 5 години
ТОЯ ЧАЛМАР МАЙ НАИСТИНА СЕ ВЗЕМА МНОООООГО НАСЕРИОЗНО!ЩО СИ МИСЛИ,ЧЕ Е НЕКАКЪВ ФАКТОР ????ДЖИХАН ***!
80
10
 
10
 
! Отговори
Няма шанс за турчиля преди 5 години
Турците никога не са били част от Европа и никога няма да бъдат! Еврпопеиските гейове биха позволили това .НО Америка НИКОГА няма да позволи то това! Преди много години Ние Българите бяхме под това това турско робство 5 века, и сме дали толкова много жертви. Точно затова турците не са могли да е разпросранят на Запад. Моите почитания към всичките българи жервали не сами живота си а и семействата си в името на БЪЛГАРИЯ! Моите дядовци са били между тези герои!!! Не Европа, А АМЕРИКА се е застъпила
79
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слаб политик слаба лира !!!
78
0
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
Е какво толкова ще стане?В бивша Югославия като имаше 10г гражданска война какво толкова се случи у нас?Ще избягат 5млн турци в западна Европа.Това ще се случи
77
4
 
13
 
! Отговори
До75 преди 5 години
С Русия играта е друга, краварите пробваха три годишно потапяне цените на въглеводородите и ефекта беше зеру, нула(0). Така че и двата колоса имат имат своите оръжия, Русия нужните всекиму въглеводороди, САЩ наложена печатница която се мъчат да опазят по всякакъв начин.
76
7
 
8
 
! Отговори
До 75 преди 5 години
Зад рублата и лирата стоят Народи - пред Народите - Лидери,и то Истински - руснаци и турци не знаят да се молят за пощада
75
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия можела да върти независима политика,аха и затова само намек за нови санкции и рублата глътна бая вода като турската лира,Русия и тя колос с кокоши крака.
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахмак води ***. Ще прави ислямо-социализъм. На теб довиждане до следващия байрям.
73
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе няма никакво значение, ако през януари си взимал 1000 долара в лири а сега са 600 въобще няма значение и цените са се увелчили с толкова,ама хич да не се притесняваш,егати и разбирачите дето сте.
72
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно никакво значение няма курсът на лирата спрямо долара. Българите се плашат защото преживяха за един ден доларът от 3 да стане 3000лв, но това в Турция няма как да стане защото турците имат икономика и то работеща.