Чернокож британец пребит от ултраси в София

БХК: България има проблеми с неонацистки движения!
23 окт 2018 19:30, Анисия Иванова
254
Чернокож британец пребит от ултраси в София
Снимка: БХК

Чернокожият британски гражданин Леон Кофи е станал жертва на тежък побой от страна на футболни хулигани вечерта след края на мача ЦСКА - "Левски" в София на 29 септември, съобщиха от БХК.

Кофи, който работи като търговски представител в българския офис на международна компания, е нападнат пред сградата на Министерството на вътрешните работи, докато се прибира към дома си заедно с двама свои колеги.

На ъгъла на улиците "6-ти септември" и "Ген. Паренсов" пострадалият и придружителите му засичат група, чиито отличителни символи предполагат, че са на агитката на футболния клуб "Левски".

Щом тримата биват забелязани от хулиганите, от тълпата се отделя група от приблизително 50 души, които се насочват към Кофи. Първият от достигналите до него нападатели е бил с маска. Той поваля жертвата на земята, след което групата започва да нанася многократни удари върху всички части на тялото му. Докато го ритали на земята, нападателите имитирали маймунски звуци.

Свидетели на нападението, освен придружителите на жертвата, са и полицаи, които са били в непосредствена близост по време на побоя. Кофи изпада в безсъзнание. След като се съвзема, пострадалият е откаран в две поредни болници, където и на него, и на колегите му е заявено, че той е добре и му е отказан прием. Приет е едва в третата болница – "Пирогов".

След претърпяна операция и над двуседмичен престой в неврохирургията на болницата Кофи се възстановява от преживяното. По случая е образувано досъдебно производство.

Българският хелзинкски комитет (БХК) заявяват, че ще поемат защитата на Леон Кофи. "Нашата организация е представлявала много жертви по такива случаи, при които се постъпва по идентичен начин“, коментират от БХК.

Според тях България има сериозни проблеми с неонацистките неформални движения, които преобладават сред футболните агитки. Този проблем е добре известен и на самите спортни клубове, и на властите, но нищо не се прави по въпроса, твърдят от БХК. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето "повод" за затягане на гайките, провокиран от същите тези, които искат затягането.
34
1
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Затова има идея националният принцип на самосъзнание да се замести с отечествен, но едва ли ще стане скоро, предвид колко промити са съзнанията на хората от всякаква агитация и идеология.
33
0
 
9
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
ЕС трябва да е строга и безкомпромистна при защитата на границите си,но в самия ЕС расизма е самоубийствен акт!Расизма и национализма се преливат едно в друго много лестно.Има десетки конфликти и между старите членки,които още не са зарастнали напълно.....
32
1
 
17
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Снимката на БХК е покъртителна, но от така опсана новината, ми остана едно усещане за вина. А това си е чисто хулиганска проява и си има конкретни виновници.
31
9
 
4
 
! Отговори
Зулус преди 5 години
Сега ще докарам 50 зулуси да напомпат 100 млади коремчета и след пет години агитката на Левски ще се придвижва по дърветата
30
2
 
19
 
! Отговори
Дам! преди 5 години
Този бизнесмен май го "нападат" след всеки мач Левски -ЦСКА! БКХ, сменете плочата, де!
29
2
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Извинете, но същата статия я имаше преди година пак с британец, ама беше черен "бизнесмен"... не ви ли омръзна от лъжи и фейк, бе???
28
7
 
4
 
! Отговори
РОЗОВ преди 5 години
До БЯЛИзмишльоти те някои турци са по бели и от нас
27
6
 
13
 
! Отговори
Въйййй преди 5 години
50 скачат на 3 *** минувачи пред министерството -Европейска столица
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според тях България има сериозни проблеми с неонацистките неформални движения..."Глупости. Ние просто сме си расисти. Естествен отговор на eврогeйщинaтa.
25
4
 
13
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
Ако бройката беше 50 срещу 1 нали от този и помен нямаше да остане. Още ли вярвате на скалъпени истории от рода на епосите на Севрино-Селяйдиновците? Да обясни този какво е правил на това лобно място. най-вероятно е продавал дрога или е имал чакал с някой от този бранш.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялото си Величие и завоевания англосанксонците пропиляха да размножават черната раса..
23
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на героите !50 срещу трима, хахаха
22
5
 
29
 
! Отговори
БЯЛ преди 5 години
А и в турция имаше снимки на убити и изчезнали руси и синеоки бели дечица от европейски вид, нещо БХК няма ли да се изтропа по тематиката? Или расизма щом е само срещу белите е добре.......
21
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софийските селяни пак се издъниха
20
4
 
24
 
! Отговори
Кочо преди 5 години
Сега вече ще знае, че не сме толерантни. Не сме толерасти. Не сме джъндъри. Не сме длъжни и да сме. Не сме еврогейци и не харесване налаганите от новия световен ред нови ценности. Може би е добре да помисли да се върне в Англия или да отиде във Франция - там има много чистокръвни французи. Не сме длъжни да плащаме сметката на Англия и Франция, че са крали от половината свят. Те да си се оправят с потомците на тези, които са крали навремето като колониални сили. А БХК - да си махнат .....
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривайте Левски.
18
3
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
До 28Тръгнал си да обясняваш на хора дето си мислят че ООН е създадено софиянец да му е директор а не знаят къде е крана на топлата вода.
17
4
 
22
 
! Отговори
БЯЛ преди 5 години
А расизма срещу белите? Африка или в някои гета в САЩ там ако си бял и уживееш трябва да те наградят с кръста на храбростта!
16
10
 
26
 
! Отговори
ined преди 5 години
Кофи е типично британско име, а и повечто британци през 21 век изглеждат като Кофи. Въпроса обаче е Кофи като не може да носи на бой, защо изобщо е дошъл в България?