О, свестете се, не убивайте животни! Най-известните вегетарианци

Никола Тесла, Ван Гог, Лев Толстой и други гении се отказват от месото
10 ное 2018 20:32, Нели Христова
69

Томас Едисън, изобретателят на крушката, дълбоко вярвал, че яденето на месо е нередно. В своите записки той пише следното: "Вегетарианството има огромно влияние върху ума и неговите действия, както и върху здравето и тонуса на тялото. Докато не спрем да нараняваме другите живи същества, си оставаме диваци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Кепчо преди 1 година
До ГoшуАйде Гоши откъсни с твоите зъбки бут от бивол или дори теленце. Поне един час ще джвакаш кожата. Който каквото си иска да яде, нали затова идва новото време, в което половината човечество ще бъде анихилирано. Всеки сам си решава, всеки сам си усеща.И освен това, до всички цитиращи библията, вие сте като евреите, които не приеха Христа. Минали са 2000 години от тогава, пичове. Вече има нов етап в Библията. Който разбрал, разбрал.
51
2
 
0
 
! Отговори
Ох, айде пак преди 5 години
Организация с лозунг "Против насилието над жиовотни", да речем, е уместна за да се защити безсмисленото убиване (лов), на диви животни, Боевете с кучета са нехуманни и пр. Ама да си впрегнеш магарето в каруцата, или да издоиш кравата, да острижеш овцата и да събереш яйцата на кокошката си е нещо съвсем естествено и нормално и необходимо. А рибата дори не е животно. И Христос е ял риба, Апостолите са били рибари... а вие кои сте?
50
2
 
2
 
! Отговори
Ох, айде пак преди 5 години
Вечното дерби вегани срещу месочдни.В Библията е упоментао какво може и какво не може да се яде. Месо може да се яде. Животноте са да служат на човека. Кравите се отглеждат за месо, млако и кожа. Овцете се отглеждат за месо, млако и вълна, свинете се отглеждата за месо, пилетата за месо, а кокошките за яйца. Елементарно. Учи се в детската градина. Веганите са откачени, те са секта. твърдят, че не ядат животни от хуманни приични, но се озлобяват към хората. Животноте са просто твари.....6
49
3
 
3
 
! Отговори
Илийката преди 5 години
В Евангелията пише, че Господ Исус Христос е ядял месо и не е извършил никакъв грях - веганите не са по- свети от Него, но следователно се опитват да налагат мнението си като правилното - но то не е!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Това важи е за животните. Хората животни ли са?"Ми не са растения ми се струва, нито гъби, нито бактерии. Остава само животинското царство.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И мен ме е срам че ям месо, ама на. Търпя!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето в древния Египет робите не са били пазени!На въпрос защо така,отговора бил:с хляб и ряпа нищо не можеш да направиш!
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хитлер станал вегетарианец, и вместо животни, почнал да избива хора - с милиони. вегетарианците са побъркано племе !
44
0
 
13
 
! Отговори
Истински веган преди 5 години
Бе, я си яжте каквото си искате. Стига държахте сметка на този и онзи. Всеки има право да си преценява какво да яде. Какви са тези квалификации кой бил ***, кой бил умен?! Тука сте само специалисти, тъй като гледам.
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютни измислици, нито един от изброените не бил веган, нито един не е казвал или написал глупостите под снимките.
42
2
 
16
 
! Отговори
Дядо Ви преди 5 години
Аз пък не ям хляб, по-вреден е от месото. Също така не ям мляко, възрастните хора нямат нужда от него. Не ям почти нищо което се продава в опаковки в магазина.Пия само вино, бирата и твърдите алкохоли ми действат зле.
41
5
 
15
 
! Отговори
Лъв преди 5 години
Ежте месо, деца, оставете тревата на тревопасните създания!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ям предимно зеленчуци и плодове. Всяка седмица ям по веднъж и риба. Сьомга, пастърва, сьомгова пастърва, ципура. Тежко месо ям само по празниците, свинско със зеле, паржоли. Цяла пролет постя, а после ям агнешко и козунак. После през лятото си позволявам, пия бири, а през есента се прочиствам.. до следващите празници.
39
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Вече се кефя колко сме изкукуригали:)Караме се за това кой какво иска да яде.Света е пред ТСВ а ние....
38
8
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Вижте какви са ни зъбите и мандибулата - кътници, резци и кучешки зъби, предните предназначени да късат месо, задните да го дъвчат и тогава вървете срещу природата, която така ни е създала. Разбира се, въпрос на личен избор, но аз никога не бих се отказал от месото. През ледниковата епоха ако нашите предци не са яли мамути, сега нямаше да ни има. А пък за рибата, която е толкова полезна и ценна с лекото си месо, просто не искам да коментирам.
37
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЧОВЕК Е БОЖИЕ ТВОРЕНИЕ! ЕДНО ОТ МНОГОТО!ТРЕВОПАСНИТЕ ЖИВОТНИ КАТО ОВЦЕ, КОЗИ КРАВИ ИМАТ СПЕЦИАЛНИ СТОМАСИ С КОИТО ПРЕРАБОТВАТ ЗЕЛЕНИНАТА И ТЕ НЕ СА КАТО СТОМАХА НА ХОРАТА И ХИШНИЦИТЕ! ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ПАСАТ ТРЕВА И ЛИСТА КАТО ЖИВОТНИТЕ СТОМАСИТЕ ИМ НЕ СА НА ТРЕВОПАСНО!ЧОВЕШКИЯ СТОМАХ Е КАТО НА ТИГРИТЕ И ЛЪВОВЕТЕ! ЗНАЧИ НИЕ СМЕ МЕСОЯДНИ ! ХИШНИЦИ :DЩОМ БОГ НИ Е СЪЗДАЛ СЪС СТОМАСИ КАТО НА МЕСОЯДНИТЕ ЗНАЧИ ТОВА Е ПРАВИЛНОТО И СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ ПОДЧИНИМ ИНАЧЕ СТАВАМЕ КАТО ЛУЦИФЕР!
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Хиляди години хората са се изхранвали с ЛОВ! Еволюцията на човека го е накарала да осъзнае, че е по-лесно да отглежда плячката си вмсто да я гони,"Какво общо има това със твърдението, че ако човек не убива животни, те ще изядат цялата растителност? И все пак, накак си подло е, да гледаш животното затворено и накрая да го убиеш, да му теглиш ножа и да го изядеш. По честно е да го убиеш на лов - така и то има шанс да избяга, нека по добрият спечели.
35
5
 
4
 
! Отговори
До АнонимеН преди 5 години
Стив Джобс, следствие на веганството и простотиите си стига до рак!
34
4
 
8
 
! Отговори
Тя тъй ще е, оти ... преди 5 години
...Геният Леонардо да Винчи, макар че често правел дисекции на трупове в името на науката, още като дете спира месото, защото не иска да наранява други живи същества.....
33
2
 
13
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Айнщайн спрял да яде месо и умрял след година.Но комент