Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!

Меркел да се притече на помощ на Киев, иска той
29 ное 2018 08:20, Анисия Иванова
179
Порошенко в интервю за "Билд": Путин иска Украйна!
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин, че иска Русия да анексира цяла Украйна, и призова германския канцлер Ангела Меркел да се притече на помощ на Киев, предаде Ройтерс.

В неделя Русия задържа три украински военни кораба на път за Азовско море близо до Кримския полуостров, който отне от Украйна през 2014 г. Русия твърди, че корабите са влезли незаконно в нейни териториални води - обвинение, което Украйна отрича.

Още по темата

В интервю за в. "Билд" и пресгрупата "Функе" Порошенко отхвърли твърденията на Москва, че опитът на украинските военни кораби да влязат в Азовско море е бил провокация.

"Не вярвайте на лъжите на Путин", призова украинският президент и сравни тезата на Русия с нейните уверения, че е изпратила войници в Крим през 2014 г.

"Путин иска да възстанови старата Руска империя. Крим, Донбас, цялата страна. Като руски цар, като какъвто се възприема, неговата империя не може да функционира без Украйна. Той гледа на нас като на негова колония", заяви Порошенко.

Украинският президент призова Германия - най-големия купувач на руски газ - да се откаже от изграждането на газопровода "Северен поток-2", който би позволил на Русия да снабдява директно Германия, заобикаляйки Украйна.
 "Имаме нужда от силна, решителна и ясна реакция на агресивното поведение на Русия. Това означава също спиране на проекта за газопровод "Северен поток-2", каза Порошенко, цитиран от Ройтерс.

В същото интервю украинският президент призова НАТО да разположи военни кораби в Азовско море, за да подкрепи Украйна срещу Русия, предаде Франс прес.

Путин "не иска нищо по-малко от това да окупира (Азовско) море. Единствения език, който той разбира, е този на единството на западния свят", заяви Порошенко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е като БГ през 91ва, ама времето за тях е спряло и няма оправия. Поне близките 50-100 години. Няма смисъл да са дърпат от Раша, тя си е там и винаги ще им въздейства по някакъв начин. ЕУ няма да ги оправи. Войната е ад и нищо няма да реши
139
1
 
4
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
Потрошенко трябва да знае че Украйна в крайна сметка е Старата Велика България с последен владетел Кан Кубрат и неговият син кан Аспарух .Та и ние имаме претенции към измислената му държава и трябва да си вземем това което си е наше от незапомнени времена . Тъкмо ще граничим с братска Русия завинаги .
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е провалена държава.....................така решиха западните масони!
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖороНе се коси, дъpт кyфaлнико. Тръмпи, с меко казано оригиналния си характер, току що каза обратното. Нали виждаме, че като се изцепи за самочувствието на "най-великата държава"(балон), след това по десет пъти тича до тоалетната, дано "ненадейно" срещне обекта на сlоето внимание.
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖороЖорко, по-спокойно, душе, хапчетата ти са в тоалетната... вземи си ги, чвече се давиш от злоба и простотия. Отбелязваш и видими ментални разстройства. Внимавай, онаследява се... А за "късото" питай "любимата" си. Горката, току обикаля приятелите ти, съседите ти, пък и двама от рода ти... Но е дискретна. Не те обсжда много-много...
135
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 138 Късото злобно скоро ще разбере,че Обама не е президент на САЩ.Току-що Трамп каза,по амер.ТВ,че среща с *** на предстоящият фотум ЙОК.
134
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До до чибурашка Не може да си българин и да си в Москва.Това е като да ти се пие ракия,а да лочиш вода.Москва е миналото,лошото останало неизтрито от социализма."Истински"българин не мпже да има нещо общо с наште врагове от веки-веков.Или не познава бълг.история или не е българин.
133
3
 
5
 
! Отговори
:):) преди 5 години
и ся ко стана, *** ключа към палатката, в северен поток. Изплю камъчето. Ако това беше премълчал аха да му повярвам че е жертва , но вече лъсна като тиган на месечина...
132
5
 
4
 
! Отговори
до чибурашка преди 5 години
само в Москва има 30000 българи. Е разбира се, не миячи на чинии и тослетни, Русия такива си наема от бившите републики. Русия се нуждае от квалифициран персонал, просто нвма нужда от ***..
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва края на нео-фашисткия режим на олигарха-алкохолик-шоколадов бос Потрошенко!!!
130
4
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Укропитекът е много прав!
129
2
 
12
 
! Отговори
wild horse преди 5 години
Кому е нужна тази просяшка държава,то и запада се чуди как да се отърве от измикяри,*** и потомствени слуги с изплезени езици,за които прадателството е начин на живот. Колко пари наляха,колко инструктори пратиха,всичко е безполезно с тези бездарници. А тези,които се сетиха за бесарабските българи да попитат ББ защо не реагира,когато прекратиха обучението на български език...просто не е Орбан
128
6
 
7
 
! Отговори
Кремълският педераст преди 5 години
Се нуждае отчаяно от нова война за да закрепи клатещата си диктатура.
127
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин гледал на тях като на колония.. Хахахах.. А Германия като на какво ви гледа бе?? Хахахах.. Малко преди преврата в Украйна, ако си спомняте, Путин постави едни милиарди на масата. Но Украйна избра светлото бъдеще на запада:) Западът обича да кани на софрата, но там няма места за други (се оказа). Дано хората в България не прогледнат прекалено късно.. Време е да си използвате мозъците..
126
3
 
12
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Ако искаше -то отдавна да я имаш и Украйна и Донбас както Крим има сега ,но не му трябва Украйна,а този си прави пиар-реклама за престояшите избори в Украйна.А има шарани голи да му вярват...за съжаление!
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха хуу!Многото шоколад в комбинация със спирт до там води!
124
2
 
15
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"... неговата империя не може да функционира без Украйна."ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА
123
5
 
21
 
! Отговори
Край преди 5 години
Путин искал Украйна. А съвсем скоро ще видим дали Украйна иска Порошенко. По скоро -Не.
122
6
 
20
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Потрошенко, Потрошенко, ама много си *** и нагъл бре Потрошенко!
121
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Крим се върна при майката родина, моряците от украинските военни кораби минаха на страната на Русия барабар с корабите.