Сълзотворен газ и водни оръдия срещу "жълтите жилетки" в Париж

При демонстрациите полицията задържа 120 човека
15 дек 2018 19:37,
61
Сълзотворен газ и водни оръдия срещу "жълтите жилетки" в Париж
Снимка: БТА

Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия за разпръсване на протестиращите от движението на "жълтите жилетки" на булевард "Шан-з-Елизе" в Париж, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Още по темата

Днес беше петият пореден уикенд от демонстрациите. Сегашните, предимно мирни протести, бяха значително по-малки от предходните демонстрации, при някои от които имаше вандализъм и плячкосване.

Няколко хиляди души протестираха през деня на "Шан-з-Елизе" в студеното и дъждовно време. Следобед се стигна до ограничени сблъсъци между демонстрантите и полицията. Органите на реда задържаха 120 човека, от които 86 бяха пратени за постоянно в ареста.

Протестиращите дадоха да се разбере, че искат да поддържат натиска, въпреки че броят им беше доста по-малък, отколкото предишните седмици.

Демонстрациите срещу високата цена на живота започнаха в средата на ноември. Тази седмица френският президент Еманюел Макрон направи отстъпки за удовлетворяване на исканията на протестиращите. Но някои от демонстрантите по улиците на Париж заявиха, че президентът продължава да не ги разбира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
23
 
! Отговори
Обзор на ситуацията: преди 5 години
От няколко дни всички пазари падат яко, инвеститорите разпродават акции.Последните икономически данни сочат че икономиката на на Европа се свива. Франция специално вече е влиза в отрицателна територия. Германия и тя е почти там.Продажбите на немски автомобили имат спад от 60% след въвеждането на новите еко норми и забраната на дизела в много държави.Последните две седмици започнаха протести в много държави а ЕС се готви да вкарва още имигранти.Еврокочината е пред разпад! Идва нова криза.
19
6
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
А защо някой украинец да не е развял знамето на, Донбас за провокация?Това знаме е толкова гнусно, че никой украинец няма да си изцапа ръцете с него.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента еват Европа,това се случва,а държавите разговарят помежду си с провокации.Кому е нужно това?
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MdaИмаше и поляци,белгийци и други националности,отворете Тубата и вижте!
16
13
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Ако водата от...водните оръдия е...охладена до към нулата,бързо ще ги откажат...завалиите с жилетки.Ама нали е...западна демокрация,сигурно я...подгряват за един пролетен душ.
15
4
 
10
 
! Отговори
Mda преди 5 години
А защо някой украинец да не е развял знамето на, Донбас за провокация?
14
5
 
5
 
! Отговори
няма революция преди 5 години
На тия децата им не са гладни!На тия кекса им е малко,искат още!
13
11
 
13
 
! Отговори
doko преди 5 години
Макрон е същото перде като Орешарски....Вероятно ще четем новини за него цялата 2019
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оранжева революция.................да
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон иска евроармия за да го спасят немците! Ще пуснат щурмоваците и SS, стотина леопарда ще патрулират из улиците на Париж и готово. Като доброто старо време! ;)
10
4
 
31
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Демокрацията в действие- арести и сълзотворен газ срещу ИНАКОМИСЛЕЩИТЕНикой инакомислещ няма да тръгне да гори автомобили да пали магазини и да осквернява символа н на Франция - триумфалната арка! ГошЕ, Гоше......
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което ще последва като развитие на демокрацията са: чипиране с възможност за проследяване и прослушване, проследяващи устройства в телефоните и автомобилите, безналични разплащания с възможност за блокаж във всеки момент на виртуалните лични пари, конфискация на пари и имущество без присъда от съд, т. нар.- "гражданска конфискация", безконтролно заснемане веднага щом се появиш на улицата и други гадорийки. С други думи - демокрация.
8
17
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Сълзотворен газ и водни оръдия срещу "РУСКИТЕ жълти жилетки" в ПарижДа точно така! По немската новинарска телевизия, аз видях сред жълтите жилетки знаме на сомообявилата се Домбазка република!Във вандализъма, погромите и кражбите от магазините няма нищо демократично!
7
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо си мислите,че ако паднат Макрон и Меркел ще е по-добре,а не по-зле?
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИскамИзпусна момента колега. Преди две седмици можеше да си откъртиш спокойно парче от триумфалната арка или да се облекчиш върху марианата. Иначе си напълно прав и всичко се връща на франсетата за всичките им мърсотии спрямо нас българите и целия свят. Започнали са вече на арабски да пишат, а в предградията на Париж е все едно си в Конго или Маракеш. Провалена държава.
5
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е демокрацията в действие. Данъци и бой и да има пари за управляващите. А се опънеш, а са ти разказали играта. При тоталитаризма беше по-добре - ниски данъци и весел живот.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AZ SHTE PROTESTIRAM NAPROLET,KOGATO E TOPLO SEGA E STUDENO.
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията в действие- арести и сълзотворен газ срещу инакомислещите.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Богат Макрон на беден Жълтурко не вярва. Пак трябва да пускат някой от контингента си и после да го ловят. Но този път няма да бързат да го ловят. Три-четири месеца ще го гонят, няма да бързат.
1
5
 
29
 
! Отговори
Искам преди 5 години
Искам да съм жълта жилетка в Париж, да се из-се-ра култово и безнаказано на Шанс-Елизе, това са моменти за които се живее.Франсетата го заслужават - те наложиха Ньойския договор на Родината