Мадуро задържа журналист за 2 часа, не му харесал въпрос

Хорхе Рамос му показал кадри на венецуелец, който яде боклуци
26 фев 2019 08:00,
156
Мадуро задържа журналист за 2 часа, не му харесал въпрос
Снимкa: Reuters, архив

Американският испаноезичен телевизионен канал "Univision" съобщи снощи, че негов журналистически екип начело с авторитетния водещ Хорхе Рамос е бил задържан вчера по време на интервю с венецуелския президент Николас Мадуро в президентския дворец "Мирафлорес" в Каракас, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"На държавния глава не се понравиха въпросите на интервюиращия и той нареди записът да бъде спрян, да се конфискува техническото оборудване на екипа и да бъдат задържани шестимата журналисти в двореца "Мирафлорес" в Каракас", се казва в съобщението.

Още по темата

Рамос е един от най-влиятелните испаноезични журналисти в САЩ. Той каза снощи, че Мадуро е прекъснал интервюто след 17 минути, когато Рамос му показал на айпада си кадри, заснети ден по-рано, на които се вижда как млад венецуелец яде хранителни остатъци, изпаднали зад боклукчийски камион.

Веднага след съобщението на тв канала Държавният департамент призова Мадуро незабавно да освободи журналистите, като посочи, че "светът наблюдава ставащото". Екипът на Рамос бил освободен два часа по-късно, но оборудването не му било върнато.

Венецуелското правителство, цитирано от АП, отхвърли версията на Рамос и го обвини, че се опитва да инсценира международен инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
28
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Бил съм в благоденстваща демократична Северна Америка.Там можех да направя много по вълнуващи записи на гладни и изхвърлени от обществото хора.Същото добре знаете се отнася и до просперираща обсипана с Евро ценности България.Отидете в някоя окръжна болница и казармите на Мадуро ще ви се сторят като рай.
18
5
 
11
 
! Отговори
Ели: До 14 преди 5 години
Ултра недалновидно мнение в контекста на борбата за ресурси.На монумент в САЩ е написана целтта на В им Политика "Златният милиард". (затова елитите-учените, биват избивани при войни)(вижте Денвър - САЩ? и ученици в 3-ти клас разбират за какво става въпрос)А фактът, че БГ не фигурира в този милиард - трябва сериозно да ви притесни, ако сте българин и имате претенции за начетен човек!50 % от световният пазар на уран е от Русия - вниквате ли в написаното?Нямаме достъп до информация защо?
17
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами буклукк е Мадуро, задържа журналист защото му показал тези кадри!
16
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела - поредният закономерен провал на социализма от руски вид т.е. диктатура+силово налагане на планов социализъм.
15
15
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Избягалите, дезертиралите или както там искате ги наречете, в Колумбия войници съобщават, че в казармите е същия глад. Няма храна, нямали дори матраци, та се налагало войниците и сержантите да спят на земята. Ако това ви е представата за социална държава, то е ясно защо хората се бунтуват.
14
13
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
До Наблюдател2,5 млн.социални жилища? Че това са жилища за половината венецуелско население?. Като е толкова хубаво там, защо се налага да настаняват венецуелците в държавни социални жилища? Няма ли достойно заплатена работа за тях или генералите, на които Мъдуро е раздал всички национализирани мини, находища и предприятия, карат войниците да им работят без пари?
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е колегата отдолу - животът е хубав само в Северна Корея и Венецуела, а другите им завиждат за успехите и нарочно измислят лоши новини! Извинявам се пропуснах, но най-хубав е живота в Русия, за някои хора де, другите са неблагодарници и бягат по Европата и в Америка!
12
12
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Тези снимки могат да са инсценирани от злонамерени западни журналисти, които въобще не липсват там. Те никога няма да напишат за постиженията на Чавес и Мадуро, за построените 2,5 млн.социални жилища, достъпното образование и мед.обслужване, ниските цени на ток, газ и бензин. За сравнение в "просперираща" Испания 600 хиляди са изхвърлените на улицата за неплащане на ипотеки. В Щатите пък бездомниците са над 42 милиона, ама Мадуро не праща журналисти да ги снимат злонамерено.
11
9
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Защо не дойдат тези журналисти в България да снимат бедните по улицата, пенсионерите и да ги покажат на Бочко?
10
19
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕНЕЦУЕЛЦИТЕ СА СЪС МНОГО СИЛЕН ДУХ НЕ СА ЗАЛУПЕНИ И СТРАХЛИВИ КАТО НАСЕЛЕНИЕТО СА СИРИЯ!! ВЕНЕЦУЕЛЦИТЕ СА С ПОНЕ 2 ПЪТИ ПО-СИЛЕН ДУХ И ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА!!!ВЕНЕЦУЕЛЦИТЕ ВЕЧЕ СА СВОБОДНИ!!!ПРОБЛЕМА СИ ОСТАВА КОМУНДЕЛОРУСИЯ!! ВЪВ КОМУНДЕЛОРУСИЯ НАСЕЛЕНИЕТО Е ХЕМ ЗАЛУПЕНО ХЕМ СТРАХЛИВО ХЕМ БЕЗБОЖНО И ЗА ТЯХ МАЙ СВОБОДА НЯМА ДА ИМА СКОРО! ВЪВ КОМУНДЕЛОРУСИЯ НАСЕЛЕНИЕТО Е ПО-ЗАЛУПЕНО И ОТ ТОВА ВЪВ СЕВЕРНА КОРЕЯ!
9
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да проверят дали не го е и измушкал, защото той ако наистина беше задържал американската ***, нищо не пречи и да я мушне!Толкова са съшити с бели конци краварските измислици, че чак се чудиш толкова ли са прости че не могат да измислят нещо по-добро
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6, тук само се чудят за какво да ни глобят и осъдят, за да ни вземат парите, а ти им даваш безплатна идея. Учиш ги на наш гръб.
7
26
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОР ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОВЕДЕ НОВИ ИЗБОРИ СЪС ФАЛШИФИЦИРАНЕ ОТКАКТО ИЗБИ САМО ЗА ЯНУАРИ 40 ДУШИ НА ПРОТЕСТИТЕ!МАДУРО ПРИКЛЮЧИ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ДОРИ И ДА ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА И НА КОМУНДЕЛОРУСИЯ КАКТО НАПРАВИ АСАД СЪС СИРИЯ!
6
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашия град има много хора, които ядат от казаните и кошчетата по улиците. Даже хора с високо образование. На запад не е позволено да се взема от контейнерите, съдят ги за кражба.
5
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е, писачи, изпълнявате ли си поръчките на западните господари да пишете против поредното законно избрано правителство, което не се навежда пред САЩ? Трансферите вървят ли по сметките ви?
4
7
 
23
 
! Отговори
Демутрация преди 5 години
Задържал го, голяма работа. В бг им поръчват побой или убийство.Освен това тук боклукчийските райони са добре разпределени от *** и клошарите нямат възможност да си вземат нещо за ядене.
3
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Били са 2 часа в двореца "Мирафлорес" в Каракас, а не в затвора. Какво се оплакват?
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро може само да се учи от Стоичков...
1
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mутрата не ги задържа, но така навиква задаващите неудобни въпроси журналисти, че те получават ортикарии и съгласуват бъдещите си питания седмица напред или остават без работа.