Huawei: Драма няма, предоставяме актуализации и услуги

Какъв е отговорът на технологичният гигант
20 май 2019 13:30, Бойчо Попов
39
Huawei: Драма няма, предоставяме актуализации и услуги
снимка: Ройтерс

Китайският технологичен концерн Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си както последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти - в това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб.

Това става ясно от официално изявление на китайската компания, след като Ройтерс предаде късно в неделя, че американската компания Google е преустановила някои от бизнес отношенията си с Huawei Technologies Co. и няма да осъществява бизнеси с Huawei, които изискват прехвърляне на хардуерни и софтуерни продукти, с изключение на тези, покрити от лицензи с отворен код.  

„Huawei има значителен принос към развитието на Android по целия свят. В ролята си на един от ключовите глобални партньори на Android ние работим в тясно сътрудничество с open-source платформата, разработвайки екосистема в полза както на потребителите, така и на цялата индустрия“, се казва в становището на компанията, с което разполага и Investor.bg.

„Ние ще продължаваме да изграждаме сигурна и устойчива софтуерна екосистема, осигурявайки най-доброто потребителско преживяване на клиентите си по целия свят“, поясняват още от китайския производител.   

Официални коментари има и от Google и Android.

„В момента изпълняваме заповедта (на Доналд Тръмп, б. ред.) и разглеждаме последиците от нея. За потребителите на нашите услуги Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства“, поясняват от  Android.

„По отношение на въпросите на потребителите как ще реагираме на последните действия от страна на американското правителство: уверяваме ви, че въпреки че се съобразяваме с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства“, пояснява Google. 

Междувременно говорител на китайското министерство на външните работи призова Huawei и други китайски компании да отстояват правата си в съда след решението на Google да спре сътрудничеството с китайски предприятия. 

"В момента проверяваме тази информация и следим развитието на ситуацията", допълни той. 


39
Още по темата: Huawei
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
1
 
! Отговори
:) смях преди 1 година
е досега си оставяхме отпечатъците в американските служби, сега ще ги записват в китайските
34
1
 
12
 
! Отговори
;) преди 1 година
Тамън наскоро си купих huawei
33
2
 
15
 
! Отговори
Китаец преди 1 година
За законите на САЩ ми е през швепса...
32
1
 
29
 
! Отговори
до 34 преди 1 година
За качествата никой няма съмнение, ако имаше някакво съмнение въобще нямаше да на дневен ред на САЩ как да спрат развитието на тази фирма.
31
2
 
16
 
! Отговори
от 31 преди 1 година
Днес разцъках в магазина М5 и много ми хареса в интерес на истината. Материалите са страхотни, екрана е прекрасен и чувствителен, но само това ме съмнява да не го орежат нещо. Все си мисля че е по добър вариант за тези пари от Самсунг.
30
1
 
19
 
! Отговори
ОТ 32 преди 1 година
обаче аз лично бих си купил Хуауей М5 пред ябълката с ясно съзнание че е на андроид и може да го орежат.
29
10
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
въпроса е да е китайски с андроид или apple ,от гледна точка на закона на САЩ ябълката няма да я ограничат по никакъв начин но там даваш много пари за това че е са ти нарисували ябълка , ако си почитател на андроид закона хваща всички фирми които работят с андроид hwawai samsung и така нататък, т.е. въпрос на решение на американските политици е коя фирма да отрежат, в момента са си избрали че хуауей утре може да го приложат към самсунг има закон вече.Така че ако искаш да е безгрешно ябълката.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслужава ли си в този момент да си взема таблет Хуауей М5? Ще имам ли някакви проблеми ако искам да си ползвам гугъл маркета и тн?
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първия план на Тръмп да отвлекат дъщерята на собственика на Хуауей беше доста нехуманен, тази война между американски и китайски фирми да се компрометиран взаимно и да не работят заедно определено е по хуманна от това да отличат децата на противниците си за да ги изнудват.Пак е воина и при война има жертви но някак не е толкова долен колкото първата им идея да отличат наследниците на противниците си .
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Известно че дори руснаците работят по независим Интернет и независима ОС ако се наложи качеството не е като на най добрите но имат технологията ако един ден им се наложи да я включат в употреба, А русия се води изостанала държава в IT сектора , нормално е държава която е лидер в този сектор да не се притеснява и да е подготвена за това ако американските фирми се използват за военни цели един ден.Основното оръжие на САЩ са именно тези фирми, странното е че използват този коз в мирно време.
25
2
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Сиско са лидери в изграждането на съвременния Интернет но са много скъпи и всяко устройство може да бъде наблюдавано ако имаш специален код, естествено такъв код имат само фирмата Сиско и американските служби и никой друг.
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквайте ответния удар на китайския дракон. Хуавей имат собственна разработена мобилна ос и собствен процесор Кирин. Пуснат ли тази ос свободно веднага форматирам телефона и я инсталирам и никога повече андроид на моите телефони. А ако я предоставят на всички китайски производители на телефони андроид ще фалира тъй като фирмите от китай заемат повече от 95% от световния пазар. Дано стане така.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Китай. Световния тигър. А къде са краварите ?
22
1
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
5G оборудването на Хуавей не работи с андроид , а само телефоните им работят с андроид.
Тука говорим само за телефоните Xyaвей ,макар че САЩ не ги интересува телефоните а 5G технологиите но ако имат по малко продажби на телефони ще имат Китай по малко пари за инвестиция на 5G технологии и няма да дърпат на светлинни години пред останалите и по този начин фирми като Cisco ще могат да предоставят мобилен Интернет.
21
1
 
10
 
! Отговори
До3 преди 1 година
НЕ ПОЛЗВАМ ХУАВЕЙ

Хубаво е че имаш лан достъп до Интернет, и не ти се налага да ползваш 4G мрежа за достъп и не мислиш за 5G мрежата. В България Интернет мрежата е добре развита, но мобилни Интернет има предимство че не си зависим от местоположението в един момент живота може да се промени и да пътуваш повече и тогава ще ти се наложи мобилен Интернет.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...истината е, че ако не бяха китайските производители, щяхте да купувате телефони по 2-3 хил.лв, ако изобщо цените останеха в такива равнища. А това за шпионирането - ми то си върви със или без хуавей. Ако сме толкова стриктни, то първото което следва да се спре е целия андроид и второ - всичкия уиндоус.
19
16
 
4
 
! Отговори
истината боли преди 1 година
Хуавей кога ще плати на Чехия, че част от централата им 1 към 1 копие на Чески Крумлов и на Германия,защото друга част е копие на Хайделберг.Всичко, дето не е очевидно изкопирано е открадната технология най-вече от САЩ.Обаче,стадото са в Медийно Затъмнение,те град като Донгуан не могат да посочат на картата. Нямат си и идея как западният свят е източван от Глабалистите-пример,в момента в който Китай Екзекутира Канадски кражданин,Канада брои 250млн. долара на Китай през Межд. Банката за Развитие.
18
3
 
15
 
! Отговори
123 преди 1 година
Аве какво стана с Тръмп обществото в България ? :D
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т. Е. Само качествени код и сигурния код оцелява.чрез естествена селекция на общността, и потребители получава този софтуер накрая за него качество сигурност и дори може сам да го разработи за неговите нужди, и ако идеята му добра и подкрепа от други може да намери.
16
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взе да ми харесва тоя Тръмп...