Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна

Полша не покани представител на Русия
1 сеп 2019 15:15, Нели Христова
537
Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна
Снимка: Reuters

 Като омаловажава ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, политизира войната и се опитва да заличи историческата памет, заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от РИА Новости.

Полша не покани представители на Русия на 80-годишнината от Втората световна война, заради „историческата истина“, каза по-рано заместник-министърът на външните работи Шимон Шинковски Вел Сенк.

"Полското ръководство не разбира, че победата във Втората световна война няма политическо измерение. Някои хора харесват Русия, други не я харесват, но решаващата й роля във Втората световна война се признава от всички народи по света, включително и от държавите от антихитлеристката коалиция, включително САЩ и Великобритания.“, заяви Володин.

"Като решава да омаловажи ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, като политизира резултатите от войната и се опитва да заличи историческата памет. Това е недопустимо ", допълни председателя на Държавната дума.

Той подчерта, че подвигът на съветския войник винаги ще се помни, а имената на полските служители и политици, които се опитват да унищожат паметта на онези, които са дали живота си в името на мира, ще бъдат забравени.

"В световната история именно сателитните държави винаги са били склонни към подобна реторика - на някои етапи от своя път те бурно ругаеха САЩ и Великобритания, а днес Русия, само за да бъдат похвалени от своя господар. Имаме добра руска поговорка „Не плюйте в кладенеца, все едно никога няма да ви се припие вода“, заключи председателят на Държавната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
7
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Франция и Великобритания са се надявали Хитлер да започне война със СССР, а те да гледат отстрани и да оберат печалбата. Но когато Хитлер окупира Франция и започват бомбардировките на Великобритания, Западът започва да подканя Сталин "Помагайте, ние ще дадем пари, оръжие" и т.н. Сега даже не искат да споменат заслугите на Русия за спечелването на войната от антихитлеристката коалиция. А са били съюзници.
345
7
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
Нека руснаците не се сърдят. На 17.09 ще имат възможност и те да се извинят за нахлуването си в Полша.
344
5
 
6
 
! Отговори
ТТ преди 4 години
До ognyanz- Русия е просто територията на която САЩ победиха Германия...
343
7
 
2
 
! Отговори
tt преди 4 години
До Бай ХБай х се абстрахирал от всичко останало...Типична кремълска позиция...Плачеш и хленчиш за това което другите са ти направили,а мълчиш и се"абстрахираш" от собствените си гадории...
342
0
 
0
 
! Отговори
до 379 преди 4 години
Прочети "Червената симфония", протоколи от разпитите на Кръстьо Раковски (Хаим Раковер) и ще видиш че този високопоставен в йерархията комунист, още януари 1938 г е знаел,че за войната и кой ще я спечели.
341
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 375: Чети историята, анонимчо. Година преди договора Рибентроп-М'олотов се подписва Мюнхенският сговор между Германия, Франция и Великобритания, в резултат на който Германия получава Судетската област, а вместо това окупира цяла Чехия, а Франция и Великобритания си траят. Сталин води преговори с тях за да дадат съвместни гаранции за източноевропейските държави, но тъй като Франция и Великобритания шикалкавят, накрая подписва договор на ненападение с Германия - за да отложи войната.
340
4
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Хитлер и Сталин, двама масови убийци,но Сталин е много напред с материала. Затова и днес Хитлер е най-голямото зло, а Сталин и комунизма никой не ги закача.
339
5
 
8
 
! Отговори
гост преди 4 години
В началото на войната българските комунисти бяха съюзници с фашистите,после им наредиха да станат врагове. Защо не се обявиха против Германия още 1939г, ами защото са марионетки.
338
10
 
9
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
Виж ква ирония на съдбатада поканиш тоя дето те е нападнал и да не поканиш този дето те е освободил - абстрахирам се от всичко останало.
337
10
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До -----------: Има договор Рибентроп-М'олотов, но той е сключен след като Франция и Великобритания са подписали с Хитлер Мюнхенското споразумение, с което на практика одобряват окупацията на Чехия. С договора Рибентроп-М'олотов Сталин се опитва да отложи войната, защото превъоръжаването съветската армия едва започва. Така че това "заедно с нацистите" е кръгла л'ъжа.
336
0
 
0
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Му-ха-ха.!.
335
19
 
21
 
! Отговори
----------- преди 4 години
В началото на войната Русия е била заедно с нацистите. Да не се правят на приятно расеяни.
334
15
 
20
 
! Отговори
TT преди 4 години
А пък руското ръководство явно е забравило как в началото на войната воюваше заедно с Германия, при което СССР налапа половината Полша ...Забравило е и топовните салюти в Москва в чест на славния Вермахт при падането на Париж...
333
16
 
20
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Путинарка какво се прави на ощипана булка, нали СССР заедно с Германия започват ВСВ в Европа!!! Или са забравили как нападат Полша в гръб, или за клането в Катинската гора? Русия е най лошия съсед, винаги когато си в лошо положение се пази от атака в гръб от червената чума!!! За Източна Европа за съжаление ВСВ завършва по най ужасния начин, поробени за 45г. от червената чума която опустошава държавите им и краде ресурса им!!! Където е минал чумавия крак, трева не никне!!!
332
14
 
21
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Как да поканиш червената чума като знаеш, че за разлика от германеца, червения никога няма да се извини за ужаса и мъката която са донесли на този континент. Ако Германия е напуснала Полша 1944г., то червената чума от 1939 до 1989 е пълзяла и унищожавала в Полша! Ама поляците са народ, те са се бунтували срещу съветцкия окупатор, а не като поредната република *** да са били *** на окупатора! Затова Полша днес е в пъти по добре от ***!!! Защото са народ, а не ***!
331
25
 
20
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Русия е минало, западнала държава управлявана от КГБ джудже. Европейският съюз е силен и могъщ и ние сме част от него.
330
6
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Хайде стига с тая Русия , бе ! Писна ни.
329
2
 
14
 
! Отговори
До 374 преди 4 години
Звучиш като ориенталска кратуна. Със същите простотии фанатизират ислямистите, че да ходят да се взривяват в омразния ви Запад. Що не си туриш потурите и феса и лека-полека към Ташкент и Душанбе, където са "духовните" ти корени. Там събратята ти с чалЬмите много ще ти се зарадват.
328
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия страна на алкаши и леки жени + пропаганда абе ***
327
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда не е лесно на тия с майки рускини Кой знае кой ги е правил Ха ха ха ха