Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна

Полша не покани представител на Русия
1 сеп 2019 15:15, Нели Христова
537
Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна
Снимка: Reuters

 Като омаловажава ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, политизира войната и се опитва да заличи историческата памет, заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от РИА Новости.

Полша не покани представители на Русия на 80-годишнината от Втората световна война, заради „историческата истина“, каза по-рано заместник-министърът на външните работи Шимон Шинковски Вел Сенк.

"Полското ръководство не разбира, че победата във Втората световна война няма политическо измерение. Някои хора харесват Русия, други не я харесват, но решаващата й роля във Втората световна война се признава от всички народи по света, включително и от държавите от антихитлеристката коалиция, включително САЩ и Великобритания.“, заяви Володин.

"Като решава да омаловажи ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, като политизира резултатите от войната и се опитва да заличи историческата памет. Това е недопустимо ", допълни председателя на Държавната дума.

Той подчерта, че подвигът на съветския войник винаги ще се помни, а имената на полските служители и политици, които се опитват да унищожат паметта на онези, които са дали живота си в името на мира, ще бъдат забравени.

"В световната история именно сателитните държави винаги са били склонни към подобна реторика - на някои етапи от своя път те бурно ругаеха САЩ и Великобритания, а днес Русия, само за да бъдат похвалени от своя господар. Имаме добра руска поговорка „Не плюйте в кладенеца, все едно никога няма да ви се припие вода“, заключи председателят на Държавната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
3
 
7
 
! Отговори
Крис преди 4 години
...освободили България преди това, да помогнат и да освободят и СССР. Тогава щатите изпращат 3 отряда морски тюлени, които дебаркират в тила на германците и успяват да ги подгонят чак до Берлин, крещеейки неразбираемо. Американският войник Джон Рамбо (съвпадение на имената), се качва на Райхстага и забива руското знаме (по-късно историците ще обяснят, ще е объркал знамената, заради 2 литра нискокачествена водка). В резултат и България издига паметник на американските герои, ПОКЛОН!!!
365
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До юбералес: Естествено, че Хайдрих е бил "наместник". Намествал му го е на Хаха докато подписва. Ставаш с'мешен. Това е резултата от "Мюншенския сговор", с който Чембърлейн се хвали във Великобритания като "гаранция за мира".
364
1
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
До Нищо новоНещо ново за теб: Франция и Британия обявяват война на Германия и за шест месеца струпват в Белгия 20 хил танка, 35 хил оръдия, 20 хил самолета, 100 хил камиона и 3,5 млн души. Освен това британците окупират Норвегия.
363
4
 
4
 
! Отговори
Крис преди 4 години
Всички грешите! Франция, обявява война на Германия. Навлиза в нейните територии, стига до Берлин, но Хитлер мобилизира народа. СССР, съюзник на Хитлер, обявява война на Франция. Минава през Полша и стига до Париж. Там Сталин и Хитлер след 2 бутилки водка се скарват, и докато Сталин изтрезнее, Хитлер вече нахълтва и стига до Москва. Там Съветите отчаяни (най-вече от това, че заводите за водка, сельодка и краставички аа унищожени) се молят на Великите освободители САЩ ...
362
2
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 396: Слава богу за загинали 20 милиона? З'асрами се.
361
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква им е ролята на рашките ? да дават по 4 /5загуби за 1 немска Факт Докато войната се реши другаде
360
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
359
0
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До ognyanzРазбира се че има договор. Президент е Емил Хаха, а Хайдрих е наместник.
358
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то русия е Бетер рускиня на околовръсното като държава
357
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава Богу че райха източи кравта на азиятските московски варвари още си броят изтребените ватенки
356
3
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
До рускиняВече се извинихме за македонските евреи, а за поддръжката на немците се гордеем.
355
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото е отношението към леките жени, такова е отношението и към леките(Полша)държави!
354
3
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До мазепа: Чети историята Мазепа: Франция и Великобритания не нападат Германия, а само и обявяват война. Напада ги Хитлер, германската армия влиза в Париж, и в същият вагон, в който е подписана капитулацията на Германия през Първата Световна война се подписва капитулацията (т.н. мирен договор) с Франция. Няма дълга окопна война този път.
353
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 370 Чети малко ***. 1920-21 Поляците избиват над 50 000 пленени червеноармейци. Хатин ли - малко им е даже на полските гъзоблизци.
352
10
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
До мазепаЩе предоставим възможността на българите да се извинят за 11 хил евреи , които изпратили в концлагери от западните покрайнини. Също така за поддръжка на немски армии с консерви, облекло и муниции. Е?
351
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До юбералес: "съюзния договор между Чехия и Германия за присъединението на Чехия". Чехия е била окупирана, какъв съюзен договор? Там е управлявал назначеният от Хитлер гаулайтер Хайдрих. Чети историята.
350
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сега пък - избил си 20 хиляди полски офицери, поделяш си Полша, режеш я като баница. А не така де, и обиди.
349
4
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
До Нищо новоЕто нещо ново: Франция и Британия нападат Германия, а не обратно.
348
5
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До ognyanzНа Мюнхенската конференция, СССР не е поканен, защото не е основател на Чехословакия. Британия, Франция, Италия са основали Чехословакия, и затова Хитлер ги кани тях за решаването на судетския проблем. СССР е ''непричом'' към случая. А съюзния договор между Чехия и Германия за присъединението на Чехия е подписан шест месеца по-късно.
347
6
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До ТТ: "Русия е просто територията на която САЩ победиха Германия"? Е това, е направо смехотворно. И сигурно американските тюлени са спечелили битките при Москва, при Сталинград и при Курск.