"За" и "против" речта на сензацията Грета Тунберг

Думите й предизвикаха разнопосочни коментари
Обновена: 25 сеп 2019 10:30 | 25 сеп 2019 10:28,
428

Речта на 16-годишната Грета Тунберг по време на срещата на ООН в Ню Йорк предизвика разнопосочни коментари.

"Не бих казал, че хората мразят Грета Тунберг, но се отнасят скептично към нея. Естествено, тя има и много фенове по света. Грета е едно младо момиче, в което има много силен активизъм. Тя понякога говори с изкривено лице от силните емоции, които са я обвзели", коментира журналистът Петър Волгин.

Още по темата

По думите му и преди активисти са обещавали, че трябва да се борим с комунизма и империализма.

"Грета не е крайна, разбирам какво иска да каже тя. Тунберг е едно дете на новото поколение. Децата, благодарение на социалните мрежи, имат възможността да изразят своя глас", каза основателят на бранда "Балканик" Асен Величков пред Bulgaria ON AIR.

Според него най-важното е, че 16-годишно момиче успява да прикове вниманието върху най-важния проблем в момента - за климатичните промени.

"Сетих се за едно друго момиче - Малала. Едно момиче, което искаше да учи. Тя живееше в район, където е засилено влиянието на талибаните. Те я простреляха и тя оцеля по чудо. Тази кауза я разбирам повече, а при Грета - тя излиза на световните форуми, лидерите ѝ правят мили очи - това ми идва малко в повече", коментира Волгин.

Той подчерта, че Грета е родена в страна с добър стандарт на живот, където поставят на пиедестал децата, и думите в речта на момичето „вие ми взехте детството и мечтите“ не му се струват логични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
9
 
38
 
! Отговори
Скрррт преди 4 години
Да дойде в България да бачка от 16 годишна по автомивките та да види какво е да ти отнемат детството .Разглезен скандинавски ***
350
5
 
21
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Детето беше Дрогирано , Тръмп знаеше и за това избяга от среща - щяха да го разчекнат НПО за съучастие .
349
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям нейната кауза,но изказването и беше доста грубо.С крясъци и грубиянщина нищо не се постига.Трябва да изложи повече факти,които да сведе до това,какви негативни промени биха настъпили за обикновените хора,както и един кратък обзор на това,как промените в климата са променили хода на световната история.Великите преселения на народите се дължат и на климатичните промени,нещо което наблюдаваме и сега - Европа се задъхва от незаконните мигранти.
348
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно лапе на село ще се разреве срещу капитализма... ама няма кой да го викне в ООН
347
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя не осъзнава лицемерието си щото е лапе
346
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиен балон ! Нищо особенно пръдлaта знае ли колко въглища горят щатите ..40% от енергийните нужди на щатите са от въглища. Тя готова ли е да събира *** за да се топли зимата ... с платноходка ли стигна до там
345
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната "екологична" Симфония!!!Един сънародник на Грета Тунбирг - Професор Магнус Содерлунд (Швеция) предложи да се ограничи дейноста на селското стопанство като един от главните фактори за промяната на климата и да се премине към храната на бъдещето - да се ядът човешки трупове!!!!Абе, тези хора в Швеция съвсем изперкаха!!!
344
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение...Наблюдава се повишаване на количеството петна на най-отдаличената планета Плутон!Полярните сияния на Сатурн увеличават интензитета си.Променят се полярните полюси на Уран!Повишава си интензивноста на светлината на Нептун.Повишава се магнитното поле на Марс !На спътниците на Юпитер се повишава вулканичната активност!Всико описано е от НАСА!Има и още, но ме мързи да превеждам и да пиша!
343
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тия начинания децата са само оръжие. А тука даже и НПО-тата се знаят кои са. Слаба работа
342
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поредната офцъ...
341
12
 
0
 
! Отговори
нормално е преди 4 години
Много естествено е да се появи една Грета, зовяща за защита на планетата по отношение едоволство та климата, след като Тръмп извади САЩ от споразумението по въпроса. Събрало се е недомолство и си е намерило клапан. Грешката е в Тръмп.
340
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Астрономическите наблюдения показват,че Земята не е единствената планета в Слънчевата ни система на която се наблюдават промени в климата!!!Според изследванията на Майкъл Локвууд от Националната Астрономическа Обсерватория в Епелтън - Калифорния, магнитното поле на Слънцето ни се е увеличило на 230% през отминалия 20-век!!!Слънчевата ни с-*** се нагрява!!!Но каква е Причината???Изследванията показват, че звезния прах се е увеличил 3 Пъти от 2003 год. до днес! Продължава...
339
4
 
20
 
! Отговори
гретка преди 4 години
Гретка, да внимава какво говори! Щото с това асоциално поведение ще бъде изпратена към Норвегия.
338
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До347 "и тя не разбира какво говори"На 16 години си завършена личност. Ако на 16 години не разбираш какво говориш, означава, че имаш много тежък ментален проблем.
337
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМСОМОЛКА. СЪВЕТСКИ ЧАЛЪМИ.
336
6
 
31
 
! Отговори
мак преди 4 години
"Емоционалната" й реч явно бе режисирана, жестовете, стойка на тялото, физиономии, нали родителите й са артисти. Тя просто прочете написаното. И каква новаторка или бунтарка е тя, като повтаря и преповтаря това, което от години говорят учените. Ама да се радва с мама и тате на 5 минути слава.
335
9
 
5
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Що да инвестираш в техника, когато в продължение на десетилетия пазара ти е бил гарантиран? Обаче това води до изоставане в технологиите, спрямо конкурентите от Западна Европа... И в един момент идва онзи с петното на тиквата, и приказката приключва.
334
8
 
14
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Защото Радославчо, благодарение на перестройката, пазарите в Русия бяха затворени за нас, а те бяха най-големия и гарантиран пазар за нашата продукция. При това положение, ти трябва да се ориентираш към други пазари - Западна Европа и Близкия изток, обаче техниката ти е морално остаряла и не можеш да предложиш качествен продукт за там. Затова и повечето предприятия са били обречени на фалит, след смяната на режима.
333
6
 
25
 
! Отговори
До 340 преди 4 години
Дрън, дрън...По чуждите телевизии показаха как в къщи я дресират за тези изцепки.Родителите ѝ са я обучавали месеци наред как да се държи и какво да говори, при положение, че са артисти. Нещо повече, отработвали са поведението и с психолог!Това е една нагласена кампанияВчера гледах мнение на психиатри и психолози, които анализират говоренето и поведението на това същество и те казаха, че това е един много добре нагласен театър и тя не разбира какво говори. Не мога да опиша тук аргументите им
332
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До комуноикономаПлановата икономика има нещо хубаво и, то е, че средностатистически един човек пише по 10 коментара на ден, а ти отдавна прехвърли твойте и щяха да ти резнат нета, за да не потребяваш чуждия нет! Нямаше да ти слушаме брътвежите толкова много!