Бивш шеф от службите: Наблюдавахме Божков от 80-те години

Сагата ще продължи с месеци, смята Тихомир Стойчев
3 фев 2020 11:25, Анисия Иванова
121

България ще изпрати искане до ОАЕ Васил Божков да бъде предаден на родното правосъдие. Това не е нова процедура за прокуратурата ни. По нея пред Темида бяха изправени бизнесмените Арабаджиеви и Баневи. Те бяха върнати от Испания и Франция.

"Божков е известен на различни български служби от средата на 80-те години. Завършва елитна гимназия в София, записва в СУ математика и посещава такива места, които тогава държавата наблюдава - наричахме ги сборища", коментира в студиото на "България сутрин" бившият началник на  Централна служба за борба с организираната престъпност в МВР (ЦСБОП) Тихомир Стойчев.

Още по темата

По думите му Васил Божков е развивал различни бизнеси през годините - строителство, търговия, казина, футбол, имал е и няколко оръжейни магазина.

Той обясни, че отдавна държавата се поставя въпроса доколко е законен хазартът.

"Той се нагоди по пазара, той е гъвкав човек, познавам Божков от около 1970 г.", допълни Стойчев. Според него обществото мълчаливо е допуснало това да се случва.

Бившият шеф на ЦСБОП прогнозира в ефира на Bulgaria ON AIR, че сагата с Васил Божков ще продължи с месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама и Божков ги прави едни!!!Толкова години си плащал,сега спрял и ето го резултата....Плащал, какво плащал, укрил 500 МИЛИОНА!
56
8
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ама и Божков ги прави едни!!!Толкова години си плащал,сега спрял и ето го резултата....
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борят се с него защото имат одобрението и гърба на САЩ, и Божков знае това. Вие как си представяте един ден Гешев да се събуди и да му щукне да удря Божков. Вътре в държавата Божков има толкова много лостове за влияние, но сега гледат набързо да му отнемат имущество и да му разтурят фирмите докато той е навън. Просто стратегията е да отделят него от верните му хора по фирмите, за да няма такава сила за вземане на решения.
54
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати наблюдението 40 години сякаш хората живеят по 300 години и има време да бъдат наказани
53
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на господин Гешев! Само той намери сили да се бори с най - големите мафиози! Другите го били гледали..! Смех!
52
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BanditЕстествено, че обществото е виновно.Виж се тебе например.Постоянно мрънкаш, че държавата не е наред, че ти била малка заплатата, че това, че онова.А в същото време заемаш страната на божков.Ти какво искаш? Обществото негласно да заема позицията на бандитите, а отнякъде да дойде едно полицайче и да ги хване.Как да стане?Ти си мижитурката. А и цялото общество. Уж обществото е против корупцията, ама всеки дава 50лв на катаджията, нали?
51
7
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО В БГ ЖИВЕЯТ РОБИ ЧЕКИРАНИ СЪС НОМЕРА ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЕГН
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бивш шеф в МВР и Божков приятели от деца... Милиционер/бандит/милиционер/бандит...
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е театър...Заедно са всичките,сега време е да се правят на "разделни"...Народа защо е беден? Защото управници имат гърла без дъно.
48
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално. Гледахте си го..и когато решихте, че му искате бизнеса, си го отстреляхте.Не, че ще защитавам един гангстер като Божков, но...държавата се държи като мутра, а не като правова държава.Гледали го били. И какво сте направили като го гледахте толкова? Смешни ченгета. Няма отърване от вас 100г.
47
0
 
13
 
! Отговори
наборо преди 4 години
1970 година - на 13-14 годинки единия, другия с три по голям!? от малки се оформят!?
46
3
 
23
 
! Отговори
Bandit преди 4 години
Бившият шеф на ЦСБОП - Според него обществото мълчаливо е допуснало това да се случва. Ей мижитурко Долна - на народа ли искаш да препишеш това, че не си си свършил работата, когато е трябвало. Заплатата ти е била да работиш, а не само да наблюдаваш. А сега за какъв се вземаш да даваш интервюта и мнения - марш обратно в дупката, от която си изпълзял!
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И всички такива като Божков се крият в Близкия изток-хаха "случайност".ДругАрЕта още по време на соца разработиха канали за престъпна дейност с този регион.
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 35 години си го гледкахте ли бе, усещате ли се колко сте смешни с това изказване
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глаочи, само сте го наблюдавали и ръкопляскали от 80-те години!! Сега господин Гешев трябва да ви вади горещите кестени!
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
vasil bojkov e star bg agent. stiga dance teater!
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А такива олигарси като Божков бяха,а някои са още депутати.
40
10
 
2
 
! Отговори
Вива Лас Вегас преди 4 години
Турция нарежда да си закрием хазарта и разбира се покорният валия на ***- Кратун ага Банкянски слуша и изпълнява изпълнява..
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На умрело куче всеки знае да вади нож!Тези неща имаше време 30 години да ги приказва по телевизиите,сега всичките му приказки са под съмнение!
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат: "Той се нагоди по пазара, той е гъвкав човек, познавам Божков от около 1970 г.", допълни Стойчев. Според него обществото мълчаливо е допуснало това да се случва*През 1970 година Божков е 14 годишен.....