Бивш шеф от службите: Наблюдавахме Божков от 80-те години

Сагата ще продължи с месеци, смята Тихомир Стойчев
3 фев 2020 11:25, Анисия Иванова
121

България ще изпрати искане до ОАЕ Васил Божков да бъде предаден на родното правосъдие. Това не е нова процедура за прокуратурата ни. По нея пред Темида бяха изправени бизнесмените Арабаджиеви и Баневи. Те бяха върнати от Испания и Франция.

"Божков е известен на различни български служби от средата на 80-те години. Завършва елитна гимназия в София, записва в СУ математика и посещава такива места, които тогава държавата наблюдава - наричахме ги сборища", коментира в студиото на "България сутрин" бившият началник на  Централна служба за борба с организираната престъпност в МВР (ЦСБОП) Тихомир Стойчев.

Още по темата

По думите му Васил Божков е развивал различни бизнеси през годините - строителство, търговия, казина, футбол, имал е и няколко оръжейни магазина.

Той обясни, че отдавна държавата се поставя въпроса доколко е законен хазартът.

"Той се нагоди по пазара, той е гъвкав човек, познавам Божков от около 1970 г.", допълни Стойчев. Според него обществото мълчаливо е допуснало това да се случва.

Бившият шеф на ЦСБОП прогнозира в ефира на Bulgaria ON AIR, че сагата с Васил Божков ще продължи с месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
20
 
! Отговори
До 82 преди 4 години
Държавата ако сложи ръка върху Националната Лотария ще я менажира така ,че да я фалира за нула време и да заприлича на Тотото .
76
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ега ти наблюдението - 40 г! Тия да не са искали да му пишат биографията?
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не тука не става въпрос за *** и Пульо,а държавата да сложи ръка на бизнеса с лотариите и да печели от това! Който е умен ще разбере! Тука някои имат далаверско мислене и мутренски конспирации отпреди 20 години!
74
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хах от 14 годишен ли следите Божков?? 70-та година толкова трябва да е бил.
73
1
 
17
 
! Отговори
циго преди 4 години
познавам лично бившият шеф на гранична полиция, ожраняващ границата с турция. там в браздата има кравеферма за био мляко, цистерни идват уж да извозват млякото, тези цистерни са пълни с цигарите без бандерол на прасчо от булгартабак за русия през турция.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАП какво правят.нали бонуси си раздадоха за 5 милиона доп.финансиране как са го наблюдавали ?Директор НАП,началник отдел,главен специалист...за финансовия министър въобще не питам.Там длъжностни характеристики и задължения по труд.договор има ли?
71
4
 
17
 
! Отговори
запознат преди 4 години
и той, и карамански, и много други бяха доносници на мвр, не ги закачаха - бяха техни хора, по късно бкп им гласува доверие, и хоп, излюпиха се милионери - другаря луканов ги назначи! сетете се на коя партия се отчитаха и отчитат още !
70
2
 
15
 
! Отговори
циго преди 4 години
вместо да сменят хазартния съвет и да му вдигнат двойно данъците и постоянни проверки, те разграбват и съсипват всичко. Щото целта не е да влязат пари в държавата, а да прилапат наште ора баницата. Да не съм българин, да ми разказваш детски приказки...
69
6
 
19
 
! Отговори
мурджо преди 4 години
щото боко е честен, с острови и империя за амфетамини. леле леле, ами пра счо с 2 апартамента и стар опел. Прасчо лично съм го виждал да си купува часовници във виена за по 70 000 еврака, а 2013 е декларирал 17 000 лв, сега е с милиярди, айде стига бе. Това в момента с олигарсите е отнемане на успешен бизнес, както го правят в русия. днес си с боко и имаш бизнес, утре боко ти отнема всичко, бетер диктатура
68
3
 
18
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
как от господин никой висящ пред магурата тоя се събуди милионер? питам дрогарете от бсп!
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70 ами наистина ние , ако сме общество, сме си виновни ,защото допускаме такива разузнавачи и тези ,които уж следят ,да си правят ,каквото си искат , и май,май ни следят нас - как преглъщаме поредните им инсценировки ,че уж държат на закона и реда
66
0
 
15
 
! Отговори
DivockХампарцомян преди 4 години
Обществото е виновно. Изнасилените от Божков момичета са виновни. Само политиците са невинни.
65
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи 35 години го поддържаха службите а сега не? 4е какво е станало сега,това кажете!
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"обществото мълчаливо е допуснало това да се случва" ae са пък обществото виновно.. аз пък мислех, че е орешарски, или путин, или си дзинпин
63
0
 
22
 
! Отговори
Скънка преди 4 години
Ходи пий едно кафенце. Къде бяха ДАНС, НАП,една камара служители, които ВСЕКИ МЕСЕЦ подписват, че всичко е законно регламентирано!?Да не говоря, че всички кантори от цялата дтрана им снасят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО определени факти и обстоятвлства ежемесечно.
62
1
 
18
 
! Отговори
и те така преди 4 години
Службите наблюдават всички престъпници...как си вършат престъпленията.Някои с 10,20 висящи дела,някои лежали по няколко пъти в затвора,рецидивисти....Само като прочета за накой,отдавна познат на полицията и става ясно.Не ми се отваря темата за адвокати и съдии,че ВОНИ.
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащал, какво плащал, укрил 500 МИЛИОНА!За укрепване на данъци в Германия вкараха Ули Хьонес в затвора!
60
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н разузнавач, имало е чалъм още толкова години да го следите , та белким го хванете с читави доказателства!!!Стига сте ни лъгали , до оня ден първите мъже във всички правителства ядяха и пиеха с г-н Божков и тръбяха какъв велик спонсор е той за държавата , или май за тях,..та , ако сте истински разузнавач - кажете ни коя е истинската причина да се обърне палачинката..поздрави г-н разузнавач от обикновените данъкоплатци , които вземате за ша..ра..ни
59
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До избирателКолко е плащал? На кого? За какво? Дай конкретни примери, вместо празни приказки.
58
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите сме типично общество от Андрешковци.Държавата срещу престъпниците.И българинът заема позиция подкрепяща престъпниците и нарушителите.И веднага след това почва да плюе по същата тая държава - такава била, онакава била.Какво очаквате - 100 човека от ДАНС да се противопоставят на милони Андрешковци?Андрешковците не заслужават собствена държава.