Бивш шеф от службите: Наблюдавахме Божков от 80-те години

Сагата ще продължи с месеци, смята Тихомир Стойчев
3 фев 2020 11:25, Анисия Иванова
121

България ще изпрати искане до ОАЕ Васил Божков да бъде предаден на родното правосъдие. Това не е нова процедура за прокуратурата ни. По нея пред Темида бяха изправени бизнесмените Арабаджиеви и Баневи. Те бяха върнати от Испания и Франция.

"Божков е известен на различни български служби от средата на 80-те години. Завършва елитна гимназия в София, записва в СУ математика и посещава такива места, които тогава държавата наблюдава - наричахме ги сборища", коментира в студиото на "България сутрин" бившият началник на  Централна служба за борба с организираната престъпност в МВР (ЦСБОП) Тихомир Стойчев.

Още по темата

По думите му Васил Божков е развивал различни бизнеси през годините - строителство, търговия, казина, футбол, имал е и няколко оръжейни магазина.

Той обясни, че отдавна държавата се поставя въпроса доколко е законен хазартът.

"Той се нагоди по пазара, той е гъвкав човек, познавам Божков от около 1970 г.", допълни Стойчев. Според него обществото мълчаливо е допуснало това да се случва.

Бившият шеф на ЦСБОП прогнозира в ефира на Bulgaria ON AIR, че сагата с Васил Божков ще продължи с месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още чакаме Таки. Май станаха вече 8 години.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи жалките БГ институцийки 40 (четиресет) години си бъркат бой знае къде, "наблюдават" и подсмърчат, пък чак сега уж решават да се разработят? Съвсем ни взехте за канарчета.
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оше едно доказателство, че всичко се е развивало под опеката на властите. Няма как да станеш най-богатият, в която и да е държава, без да си си забил ръцете до лактите в институциите, без помощта на държавния апарат. Хеле пък в България, хеле пък през тези години.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков е виреел толкова време необезпокоен, благодарение на престъпната държава. Имаше късмет, че оцеля през 90-те и по време на голямата чистка 2002-2004. Васил Илиев можеше да бъде и над неговото ниво ако беше оцелял. Може да е бил хитър и комбинативен тогава, но сега се е оял и само чака да му тече отнякъде. Ако бяха истински мафиоти щяха да оперират въпреки държавата, а не с нейна помощ.
13
0
 
23
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Хм, да! - очевидно много добре сте го наблюдавали, и далеч не само - както добре знаем! Иначе обществото ви било виновно, ченгета долнопробни!
12
1
 
12
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
А какво ще стане с билетчетата? Вземам на старата пенсията да трия ,а на тото не ми върви.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мълчаливо, да... прав е човекът. На никой вече не му дpeме за закони и държавност. Май е имало едно време нещо такова, ама отдавна е забравено.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черепаха отдавна си е изплел кошницата. Сигурно има няколко имота в ОАЕ, а както е видно, човек който е инвестирал в тази държава не може да бъде екстрадиран от там доживот. Много поздрави да имат.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влечуите изпълзяха от дупките си и започнаха да плюват Черепа.А докато беше тук му се мазнеха и кланяха.Как така 10 години никой не го пипна, а всички го следели и знаели че е лош ?
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е смешно , трагично е , истерии, лични телефони, тука има, тука нема...Най-богатият българин , се оказва епичен престъпник и това въпреки, че го следели 50 години, се разбра от днес за утре. Толкова изненадани , че чак го изтърваха да се скрие , сега да ходят да се молят на арабина...Държава ли е това или цирк някакъв?
7
1
 
31
 
! Отговори
. преди 4 години
Наблюдава ли го от години, изнасилвач, убиец, крадец, мошеник пък най-богатия българин - как става тази работа- не знам....
6
3
 
7
 
! Отговори
подуенско говедо преди 4 години
Ааааа.ЖОБКОВ, на кого оставаш Уефски бе ЖОБКОВ?Таман да станем шампиони и фанаха ЖОБКОВ.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Васил Божков е българският Пабло Ескобар!Армия от верни негови хора е готова да се впусне в епична битка срещу мафиотската държава, опитваща се да открадне изграденото от Господон Божков през годините!Божков удря, Божков мачка!
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един хрантутник. Следели го от 70-те. Че вие всички следяхте бе?
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много Божковци има в България.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не смесеци а с години.И накрая ще излезе невинен,защото ако се разприказва ще повлече други сериозни фигури от пол.елитЗА милиони няма закони.
1
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ МИШОЦИ ИЗЛЕЗНАХА ОТ ДУПКИТЕ СИ И ЗАПОЧНАХА ЯРОСТНО ДА ЦЪРКАТ СРЕЩУ ТИТАНА ВАСИЛ ЖОБКОВ!НО ЖИВ Е ТОЙ, ЖИВ Е, ДЯКОН ВАСИЛ БОЖКОВ!И ПРЕДИ, И СЕГА, ВАСИЛ БОЖКОВ ЗНАЧИ СВОБОДА!ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ СЪВРЕМЕННИЯ ДЯКОН ВАСИЛ БОЖКОВ!ВАСИЛ БОЖКОВ ДАВА РАБОТА НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ХОРА!ВАСИЛ БОЖКОВ Е ВЕЛИК, А ВИЙ, ВИЙ СТЕ И.ДИОТИ