Северна Корея не вижда ползи от администрацията на Тръмп

Пхенян: Превърнаха мечтата за мир в "мрачен кошмар"
12 юни 2020 15:34, Ния Христова
69
Северна Корея не вижда ползи от администрацията на Тръмп
Снимка: БГНЕС
Северна Корея обвини САЩ, че не са спазили обещанията, които се дадоха на историческата среща между лидера на азиатската страна Ким Чен Ун и президента на САЩ Доналд Тръмп преди две години. От Пхенян изтъкват, че администрацията на Тръмп е превърнала мечтата за мир в "мрачен кошмар", както и че напълно са отслабили надеждите за денуклеаризация на Корейския полуостров, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Ри Сон Гуон, външен министър на Северна Корея, коментира, че САЩ не са спазили обещанията, които бяха дадени на срещата между лидерите на двете страни на 12-ти юни 2018 г. Сон Гуон изтъкна, че Северна Корея не вижда никаква полза от обвързване с Вашингтон. 
 
"Нищо не е по-лицемерно от празното обещание", каза Ри, цитиран от Корейската централна новинарска агенция. Според него САщ през последните две години са показали, че единствената им цел е "изолацията и задушаването" на Северна Корея. 
 
"Крайната цел на Северна Корея е да изгради по-надеждна сила, за постигне пълна отбранителна способност от дългосрочните военни заплахи от Вашингтон", заяви Ри.
 
Цялата статия може да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Колкото и да се пъне мистър Ким ако Сащ реши ше ги срине за 2 дни!
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и албанците имат хиляди бункери построени по времето на великия Енвер Ходжа. Нашите фенове на комунизма не знам защо не споменават предишната Албания като велика комунистическа сила :))))====Бочко-комуниста да ти отговори, неслучайно знае историята на БКП като петте си пръста!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако нямаше ракети и ядрени оръжия до сега да го бяха демократизирали Кимчо, а той щеше да стане на бургери.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ползата е, че Ким е мъртъв, а от ядрените му кютуци няма ползаАмерика се призна за "победена", а единственото доказателство за това е снимката на Ким с Тръмп !
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си Кимчо, краварската политика винаги е била такава, ако не им играеш по свирката винаги ще ти налагат санкции. Затова прави така, че да се страхуват от теб!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Ами разчитай тогава на Ким бе.Твоя воля.
4
2
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Хаха, все едно тия някога са имали намерение да спазват каквито и да било споразумения, които не им изнасят. Цялата им политика е:> обещаваме, че повече няма да правим така (да разработваме ракетна и ядрена програма)> не сме доволни, размислихме, ще продължавамеИ така вече 60 години.Най-хубаво лъсват тия неща когато ги оставят без никакви споразумения. Тогава се вижда, че те и с и без споразумения правят едно и също. Сега чакам за пълна пародия Китай да започнат да ги "разубеждават".
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е един непостоянен дядка на когото не може да се разчита.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и албанците имат хиляди бункери построени по времето на великия Енвер Ходжа. Нашите фенове на комунизма не знам защо не споменават предишната Албания като велика комунистическа сила :))))
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от администрацията на Ким Чен Свин вижда ли ползи?