Жена подправи картончето си за ваксина, искала по-рано

Това крие риск за здравето, предупреждават здравните власти
21 мар 2021 15:02,
54
Жена подправи картончето си за ваксина, искала по-рано
Снимка: БГНЕС

Случай на фалшифициране на картончето за имунизация засякоха днес във ваксинационния кабинет на Районната здравна инспекция във Велико Търново. Това е пореден случай на опит за злоупотреба от гражданите за поставяне на ваксина, заявиха пред БНР здравните власти.

Пациентката показала в имунизационния кабинет на РЗИ Велико Търново ваксинационното си картонче, според което първата доза от ваксината на "АстраЗенека" е поставена на 21 февруари и днес подлежи на реимунизация.

"На пациентката беше отказана ваксина, защото не фигурираше в списъка за имунизация на хората, включени във фазите от първа до трета, нито в списъка, генериран от електронния портал за ваксинация днес", поясни д-р Светлана Моминска от здравната инспекция.

"Не винаги нещата изглеждат и са така, както те ги казват. На гражданката ѝ трябва сертификат за края на април. Днес сме само 21 март", допълни Моминска.

При проверката в регистъра се оказа, че първата доза от ваксината е поставена на посочената на картончето дата, но реимунизацията е насрочена за 2 май.

"Неспазването на периода между двете ваксинации крие здравен риск за пациентите и това не трябва да се подценява", предупреди д-р Светлана Моминска.

Оказа се, че в РЗИ Велико Търново е имало и други опити за злоупотреби от страна на гражданите, които искат да се ваксинират, посочвайки че са членове на секционни избирателни комисии, без действително да са ангажирани с изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората, които все още твърдят, че не познават болни и починали от ковид ме натъжават... чак пък толкова самотни хора без никакви познанства и социални контакти не съм очаквал че съществуват. Нормално е, целият ви живот минава във фейсбук и е нормално да сте забравили, че истинските хора също имат проблеми. Нормално е когато не познавате никого да си говорите в множествено число и всяко ваше мнение да си го приписвате на ЦЯЛ НАРОД
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
@39Какви паспорти бе? Нали ваксинирането щеше да е абсолютно на доброволни начала без принудителни мерки?
41
2
 
1
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До ганюФкаОще ли не си разбрал че такива статийки с такива новини ги пущат ежедневно, само за да внушат на баламите че хората се изтрепват да се набоцкат, та и те да се наредят на опашката.
40
3
 
5
 
! Отговори
ганюФка преди 3 години
За безплатна ваксина е готова да се отрови. Още не са задължителни паспортите за ваксинация и може да пътува с тестове, ама нали трябва да си ги плати. Па ваксинките без пари, нищо, че може да се трупяса. Тарикатлъци на дребно, добре, че са я хванали. Ако се тръшнеше, лекарите щяха да го отнесат къде са гледали
39
0
 
3
 
! Отговори
До 3 1 преди 3 години
У нас също е дигитално, донякъде, ама мераклии да фалшифицират си има.Доста документи се попълват и в единния регистър се въвеждат данните.
38
5
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
що не идеш при идола си, чорбанов ?знаеш ли сега къде е ?
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Модерна съобщиха, че ваксината срещу Астра Зенека скоро ще бъде готова.
36
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното доказателство, че ковид-ваксърите са с психични отклонения.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста тъпо изпълнение, все пак целта на ваксината не е да получиш сертификат, а да придобиеш имунитет, което става само ако се следва правилната схема. Освен това за какво и е това картонче, като паспортите влизат в сила от юни изобщо не е ясно. Още повече че засега навсякъде искат ПСР-и.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На жените всичко им е простено. Из Истанбулската конвенция"Броят на жените, жертва на убийство в Турция, е около 50 на месец.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с кви филми ,явно нямала търпение за ваксина )
32
1
 
11
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Я?! Хората се изтрепвали за да си слагат ваксини, та чак и документи подправяли за да се вредят?! Не знаех това. Ама сега като прочетох тази новина коментарите, много ми се прииска ваксинка да ми вкарат. Доброволно.
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия всеки втори е ваксиниран, там почти се отърваха.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ние още сме в 19 век. Вижте как е по света, баркод, скенер, автоматизирано и дигитализирано. Производител оста е по-голяма и няма хаос във ваксинацинационият процес. У нас още сме на картончета писани на ръка. Електроната ни система все още е на ниво "свалете, разпечатайте, подпишете със син химикал и донесете" ето затова извънземните не искат да говорят с нас.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои си мислят,че след втората доза и край.Вирусът обаче мутира и с всяка мутация ваксината намалява действието си с 15-25%.Та не е изключено есента и зимата дето исва да се наложи да се слага нова ваксина и то ъпгрейтната към новите щамове.Работи се по ваксина,която да изпревари мутациите,да ги предвидят се опитват учените възможните мутации за напред.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ваксиниран с астра зНе бързай да се радваш и ликуваш. Може да ти се случи нещо и 14 дни след втората доза. За справка Дания. А и колко си сигурен, че ваксината ще те защити ефективно, че си толкова спокоен. Явно не четеш много здравна литература и се доверяваш на политически изявления. Не бой се, но бъди нащрек.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Електронни ще са! Няма да се издава хартиен документ! Така че трудно ще се фалшифицират! Ваксинираните ще се вкарват в единна европейска система и реално на границата ще те проверяват по ЕГН дали си ваксиниран!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз пък чакам да започнат да предлагат фалшивите удостоверение за ваксинация ;)
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е жена - няма проблеми. На жените всичко им е простено."Из истанбулската конвенция"
24
9
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИ ПРЕДНИЯ МИ КОМЕНТАР ДОРИ НЕ ПРОЧЕТОХ СТАТИЯ!!!---------НАЧИ ТЯ НЯМАЛА ТЪРПЕНИЕ ДА СИ ТУРИ ВТОРАТА ДОЗА НА АСТРА ЗЕВЗЕКА :DОТВРАТИТЕЛНИ ГЕРБСКИ МАНИПУЛАЦИИ ЗА ЗАРИБЯВАНЕ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО!