Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ

Американски товарен самолет пристигна с 90 т боеприпаси
Обновена: 22 яну 2022 22:55 | 22 яну 2022 21:43, Анисия Иванова
159
Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ
Снимка: БГНЕС

Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна помощ на стойност 200 милиона долара. Доставката беше направена само часове след края на срещата между държавния секретар Антъни Блинкън и руския външен министър Сергей Лавров в Женева.

Американски товарен самолет пристигна с 90 тона смъртоносни боеприпаси, предназначени за биещите се на фронтовата линия. В позиция на американското посолство в Киев се казва, че доставката показва твърдия ангажимент към суверенитета и правото на самоотбрана на Украйна, съобщи БНР.

А във втория по големина град в Украйна - Харков, хората казват, че се надяват на най-доброто, но се готвят за най-лошото. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви пред американското издание "Вашингтон поуст", че Русия може да се опита да окупира града.

"Да бягам? Не, няма начин! Тук съм роден, тук съм израснал. Оставам, каквото и да става, ако трябва ще се включа в отбраната на града."

А руската държавна телевизия "Россия 1" съобщава, че от самопровъзгласилата се Донецка република твърдят, че Украйна се готви за военни действия в Донбас.

Жителите на Донецк остават спокойни. "Имаме чудесна украинска поговорка - Изток или Запад  - у дома е най-добре.", казват те.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е приел покана за среща с британския си колега Бен Уолъс в Москва, съобщава висопоставен източник от Обединеното кралство пред" Франс прес."

Очаква се през февруари и британският външен министър Лиз Тръс да посети Москва и да се срещне с първия дипломат Сергей Лавров.

На срещата вчера Лавров е казал пред Антъни Блинкън, че по-нататъшно игнориране на опасенията на Русия за собствената ѝ сигурност ще има сериозни последствия, съобщава руското външно министерство.

Блинкън предупреди, че Западът ще отговори сериозно и обединено на каквото и да е нахлуване на руски войски в Украйна, но обеща и Москва да получи писмен отговор по исканията си в сферата на сигурността. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна получила военна помощ за 200 млн. долара. Не се вълнувайте. Добре знаем, че отвъдокеанската помощ е гнила и бракувана. Изпитали сме го на собствения си гръб.
89
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма да нападне Украйна защото не е разумна.Ако има атака тя ще е на украйнската армия срещу ДНР и ЛНР.Американците затова ги подготвят.И тук Русия ще помогне на двете нови републики като ги признае за независими.И тогава Украйна ще се загуби защото се хвана на американската въдица.САЩ търсят този конфликт да се разрасне защото искат да печелят от последствията му.Русия и Китай са голяма сила и за САЩ това е пагубно.Геополитика но за сметка на трагедията на други народи далеч от САЩ
88
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играчки-бомби има ли, такива като във Виетнам и в София през 1943-44...?
87
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 127 "Сергей Лавров е казал на Антъни Блинкен, че по-нататъшно игнориране на исканията на Русия за осугуряване на собствената ѝ сигурност ще има сериозни последствия" Ще спрат пиенето на квас?
86
4
 
23
 
! Отговори
Цивилка преди 2 години
Извенете ме, разбирам че са доставили 90 тона боеприпаси, ама смъртоносни?! Аз за животворни боеприпаси не съм чувал...
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На срещата в Женева на 21.01, Сергей Лавров е казал на Антъни Блинкен, че по-нататъшно игнориране на исканията на Русия за осугуряване на собствената ѝ сигурност ще има сериозни последствия. Американският дипломат 1 обеща Русия да получи писмен отговор по исканията си в сферата на сигурността, но само след ден, държдепът помоли Кремъл да не дава гласност и да не публикува пиндостанския писмен отговор.
84
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Киндзадза "Днес в България живеят добре бивши мутри, престъпници, слуги на диктатурата, проститутките, крадците и малоброен добре платен обслужващ персонал, без да произвежда нещо съществено." Днес в България живеят добре хората, които имат висока квалификация и умения, които се търсят. Програмисти, инженери, лекари (не в държавните болници, макар че и те), икономисти, офис мениджъри, финансисти и т.н. живеят ДОСТА добре, а те не са нито едни от изброените от теб!
83
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 124 Винаги ме е забавлявало колко потънали сте русофилите в това да се пените колко велики са господарите ви: не е важно, че имат среща, важното е, че не Шойгу е приел поканата на Уолъс, а Уолъс е приел "поканата" на Шойгу. Като че ли има значение за това какво ще си кажат, ако срещата е по покана на Шойгу.
82
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е приел покана за среща с британския си колега Бен Уолъс в Москва"---------------------------------------------------------------------------Пак изуитски завъртяхте информацията. Поканата за среща в Лондон бе отправена от британския министър Бен Уолъс, но руският министър на отбраната Сергей Шойгу не я прие и каза на наглосакса като има зор, самият той да си дотътри зaдникa в Москва. Такава е хронологията на събитието.
81
5
 
4
 
! Отговори
До Христов преди 2 години
Ти си зомбиран от рубладжийски историци и проруска пропаганда. Русия не е помагала на Турция да изпълни решенията на конференцията,а я съветваше да ги отхвърли,за да има повод да започне войната. За да преодолее поражението си в Кримската война от 1853 г. и да завземе Проливите.
80
8
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Я обясни другарю анонимен *** защо любимият ти СССР се разпадна след поражението в Афганистан?
79
16
 
4
 
! Отговори
Бомба преди 2 години
Русия не се страхува от НАТО, а от своята измислена мощ и от факта, че НЕ може да води война със съвременни и модерни оръжия, каквито не притежава, освен замерянето с балонни думи и фейк видеоклипчета.
78
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците където са стъпили опустошават всичко. Те дори собствената си държава не подържат.. всеки ден стават убийства, образованието на масата от хора е супер зле.. една държава на диваци
77
4
 
17
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
Същото беше у нас с мутрите... Дайте да Ви застраховаме, срещу лошите и страшните....Страх, мизерия, оръжия, войни, смърт... Политиката на демократите е геноцид. Днес в България живеят добре бивши мутри, престъпници, слуги на диктатурата, проститутките, крадците и малоброен добре платен обслужващ персонал, без да произвежда нещо съществено. Бананите, портокалите и огромният цветен телевизор, мечтата на чалгопитеците, докараха национална катастрофа. Крах.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски сега се крие в бункера и иска да избяга в САЩ. САЩ са му забранили да бяга като американските дипломати. Зеленски ще бъде или обесен от самите украинци след загубата на войната, или ще попадне в американски затвор за заговор срещу САЩ и предателство, или ще избяга с куфари долари като афганистанския президент със самолет.
75
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна се афганистанизира успешно. Това американско оръжие ще бъде пленено от Русия, както талибаните плениха американското оръжие. Армията на Украйна ще се предаде без бой, Зеленски ще избяга в САЩ.
74
1
 
13
 
! Отговори
Кардеца вика... преди 2 години
До US Sheepshagger; "да ти забият ножа в гърба.-" Това са американците. Примери по света колкото искаш!
73
10
 
5
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Лавров си го е казал в прав текст - Русия се страхува за своята сигурност... СТРАХУВА СЕ, СТРАХ Я Е ОТ НАТО!
72
8
 
8
 
! Отговори
SS преди 2 години
Не знам какви са плановете на руския генщаб но май се разчита на пълен блицкриг .Удър с превъзхождащи многократно сили и бърза окупация .Ако войната се закучи (както се казва) положително ще пострадаме и ние ! От въздушни удъри по бази на NATO или диверсионни актове по транспортни възли и комуникации на което русите са големи майстори ! Как нашите ченгета ще се бият с руския спецназ обучен от ГРУ не знам ?
71
4
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Питам ? Какво ще стане ,ако Русия нарита NATO в Украйна ? Сещата ли се ,че тук в Бг всички евроатлантици и прочие трябва да бягате ! Иначе народа ще ви разкъса ! Ако NATO спечели има опасност Русия да се разпадне ! Или отделни нейни автономни области да получат независимост !Като Чечня например ! Залога е много голям ! Това е като боксов мач между двама шампиони !Не се знае кой и в кои рунд ще падне или спечели !