Зеленски: Руските войски са в режим на паника

Украйна си била върнала още територии
20 сеп 2022 11:11, Нели Христова
271
Зеленски: Руските войски са в режим на паника
Снимка: БГНЕС

Володимир Зеленски заяви, че руските окупатори в Украйна са в режим на паника и обяви, че неговите войници са марширували по-на изток към територия, наскоро напусната от Русия.

„Окупаторите очевидно са в паника“, каза Зеленски във вечерното си обръщение и добави, че украинските сили ще се придвижат напред със засилен фокус върху „скоростта“ в освободените райони.

Напредването на украинските войски вероятно може да доведе до потенциално нападение срещу силите на Москва, разположени в района на Донбас, като Киев ще получи повече западни оръжия, включително танкове от Вашингтон.

"Скоростта, с която се движат нашите войски е скоростта на възстановяване на нормалния живот", каза президентът.

Украинските власти са изровили 146 тела, погребани без ковчези в Изюм – отвоювания град в Харковска област – в импровизирано гробище в гората. Сателитните снимки на необятната гора показаха мащаба на гробището.

Междувременно Върховният представител на ЕС по външните работи Жозеп Борел заяви, че войната в Украйна ще бъде най-важният въпрос на Общото събрание на ООН тази седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия влезна със 170 000 армия , от нея 110000 са украинци от Донбас, реално чеченци и друг башибозук е 60 000. Поне толкова беше преди 5 месеца . И тези 170000 правят на пух и прах 900000 украинска армия , която направи вече пета мобилизация. Искрено им съчувствам на украинците , с една дума честито умрял. *** си бил , умрял ди от глупост.
142
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паника в съюзническите сили не виждам да има. Но осеяни с турповете на харизани украински войници полета виждам. Мина донорската конференция на НАТО и безумните атаки с рекламна цел спряха. Иначе педя по педя руснаците напредват през силно укрепената под ръководството на НАТО отбранителна линия при Крематорск. Превземат ли я руснаците ще видим кой колко и с каква скорост ще се придвижи.
141
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, пак трибуна на зеления клоун. Мислите ли, че някой чете подобна халтура?
140
17
 
14
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 1 година
Украинската армия е превзела Белогоровка и се намира само на 10 км от Лисичанск! Боевете вече се водят в Луганска област! Руснаците се оттеглят без ред и зарязват чисто нови танкове с цялото им въоръжение и боеприпаси! Агресорите бягат! Армия от наемници на Путин и мегаломанските му фантазии не може да постигне друго освен поражение!
139
15
 
12
 
! Отговори
Русия преди 1 година
си отвори война която няма печелене, кат Афганистан и ся се чуди как да се измъкне като куч ка от уи
138
1
 
13
 
! Отговори
999 преди 1 година
Само да допълня.Партийни калинки от БКП към момента са горди членове на Атлантическия клуб - блестящ пример е г - на Елена Поптодорова.Ако не сте чели за кариерното и развитие от преводач до посланник ви препоръчвам да го прочетете.Впечатляващо е.
137
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"за разлика от нашите демократи, които я разрушиха" - Я пак! Тези които разрушиха заводите и ги разпродадоха бяха точно партийни калинки на БКП. Точно защото не са капиталисти и не знаят как да ги управляват за да имат успешен бизнес, точо затова ги разтуриха. А това, че са се написали демократи, депесари или гербаджии не им променя природата. Те са партийци, а не индустриалци.
136
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО, РУСИЯ - все тая. От цялата работа печелят най-много военните. И Китай гледа отстрани и им се смее. Китайците завладяват света не с оръжие, а с икономически зависимости, бавно и спокойно. Няма да има дуполюсен свят между Русия и НАТО. Жълтурите вече са превзели света, но никой не иска да си признае.
135
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията не е виновна за "Най-бедни, най-болни, най-умиращи, най-индианизирани". Вижте например Чехия и Словакия като си направиха лустрация на комунистите, как са вече със стандарта на живот на западните демокрации. Лошото си идва от нас лично, а не от демокрацията.
134
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе да не би случайно онези ''башдемократите'' - Никой не е казал че башдемоктратите ги нямат тези мераци. Но това не оправдава действията на рашистите. И едните и другите тласкат света към катастрофа. Руснаците не са нещо повече от другите нации, че да имат право да ги заробват.
133
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде докажете ми че когато България беше НРБ сме били независими от СССР и сме водили независима политика! Докажете ми че руснаците никога не са се опитвали да се месят във вътрешната или външната ни политика и тогава ще призная че сегашната война не е за влияние и икономически интереси, а цели само "денацификация".
132
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"че съюзническите сили са преминали" - Хаха. Формуните русофили си мислят че още сме Втората световна война. Какви съюзнически сили сънувате? Русия е сама този път, за какви съюзници говорите?
131
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Конфликтът отдавна се превърна в конфликт между НАТО и Русия. " - НАТО нямаше да съществува, ако руснаците нямаха имперси интереси да владеят половината свят и да заповядват на другата половина. И Руската империя и СССР и сега РФ са еманация на имперските желания на сибирските алкохолици да се месят във вътрешните работи на които си искат държави.
130
3
 
7
 
! Отговори
До Славянин преди 1 година
Това ще е последният им референдум. Добре е да се запомни.
129
3
 
3
 
! Отговори
Режим преди 1 година
Никой не се съмнява в това, дори и русожопите индивидуалисти.
128
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който наистина обича Русия ще се моли за скорошен преврат в Кремъл. Аз обаче не обичам Русия и затова се моля за скорошна победа на ВСУ. Русия вече е загубила икономическата и политическа война. Остава само да загуби и на фронта.
127
1
 
3
 
! Отговори
999 преди 1 година
До 145 __ Какво е казала Алла Пугачова не променя нищо.Интересно е разискването за войната в Украина в ООН ,с какво становище ще излезнат страните и какво ще бъде мнозинството за решение на ниво ООН.
126
8
 
10
 
! Отговори
Анатема преди 1 година
Антихристът Путин осми месец пали и граби православни земи!Да гори в Гейената ВоВеки !Анатема!
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 142 - И аз видях едни такива двама с една каруца , ама бяха въз мургавки за Руснаци ?!
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПУТИН Е ВЕЛИК 141 - Нищо подобно - Напълниха си пазара с бяла тахника за десетилетия напред !