НАТО: Путин се проваля в Украйна

Войната не върви според очакванията на Москва, смята Столтенберг
11 окт 2022 22:00, Красимир Ангелов
79
НАТО: Путин се проваля в Украйна
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че руският президент Владимир Путин се проваля във войната в Украйна.

"Путин започна и той трябва да прекрати войната - с изтегляне на руските войски от Украйна", добави Столтенберг, цитиран от БТА.

Още по темата
Той призова още президента на Беларус Александър Лукашенко да престане да съучаства на Кремъл. "НАТО остава с Украйна, докогато е необходимо", посочи генералният секретар.

По неговите думи алиансът не участва във войната, но осигуряваната от съюзниците помощ води до промени на бойното поле.

Столтенберг посочи, че руските въздушни удари по украински цели от началото на седмицата са израз на слабост и показват, че войната не върви според предвижданията на Москва. Русия не успява да спре напредъка на украинските сили и няма алтернатива, добави той.

Генералният секретар отклони въпрос на пресконференция, свързан с отговорността за взривяването на Керченския (Кримския) мост. По неговите думи е редно обяснения да дадат украинските сили.

Внимателно наблюдаваме руските ядрени сили и засега не отчитаме промени, посочи Столтенберг. Той добави, че НАТО е в готовност бързо да превърне изпратените по източния фланг съюзнически батальони в бригади. По неговите думи съюзниците обмислят увеличаване на военното производство и на запасите от оръжие.

Столтенберг съобщи, че следващата седмица НАТО започва учение на силите за сдържане. По неговите думи тези дейности са били подготвяни още преди началото на войната в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Средностатистическите русофили в България" ---------------- Средностатистическия русофоб - съвременно юпи, син или внук на червена ултраноменклатура, на заплата в НПО, поставен щатно-партиен чиновник на държавна хранилка, пациент на Карлуково.
61
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Абе, русофилски МЪР.ШИ, какво стана с завладяването на Киев за 2 дни?"_________Абе бройлер, ти за политика и за натиск да си чувал? Не гледаш ли, че всичко което правят от началото на войната е да привикат джендерастията за преговори, ама ония вият на умряло и джавкат като пинчери пред доберман?
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй нато все повече заприличва на комсомолска дружина...
59
1
 
7
 
! Отговори
натовска пропаганда преди 1 година
тоз щеше д в една банка есента ,да ходи преди падението което наближав за НАТО-след провала в Либия ,Авганистан ,Сирия дойде и Украйн а
58
4
 
9
 
! Отговори
Иессс преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ ,ДА МАЧКА КРАВАРСКАТА *** .
57
8
 
2
 
! Отговори
gosho преди 1 година
До Чертаda vidya se taktikata na rusnatcite. za sedem mesetca okradoha polzvani toaletni,peralni,iznasilvaniya i nishto govoreshto za ..velika ruska armiya ..smyah.
56
8
 
22
 
! Отговори
Черта преди 1 година
НАТО въобще не може да воюва, а само да чупи мостове, пътища и инфраструктура. Сега Путин почна да млати като тях и се видяха в чудо. Военната тактика на Русия е класи над тяхната.
55
17
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тази операция за нахлуване в Украйна е планирана преди повече от 20 години! Така че , тезата как щели да "освобождават" някого е пълна перверзия! Така "освободиха" Мариопул ,че го изравниха със земята! Трябва да се гледа интервю с Басаев още 1996 година! Той обяснява,че първо ще се разправят с тях, след това ще ударят Грузия, след това Крим, Беларус и Украйна , и наконец," ...шлепнут Европу"! Просто те са си такива... Докато съществува "русизъм", те винаги ще нападат!
54
7
 
19
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Нека Путин продължи да "се проваля" така.:) Тия вече усещат загубиха и войната и доверието на народите си от които драха кожи, лъгаха и им разбиха икономиките. Не сте споменали, че това учение на НАТО е ядрено. Сигурно случайно сте пропуснали, а? Или читателите ви няма нужда да знаят подробности. Дано не изперкат глобалистите в паниката си .
53
7
 
8
 
! Отговори
Ааа неее преди 1 година
До Оле Леле- " Не ми казвайте, че е заради Руснаците които живеят там, защото тях може да си ги прибере и без да взема територията."..??? Моляаа? Тая отврат сам ли я измисли или е новата нацистка опорка? Тази земя е на хората които живеят там и които са основната войска която се бие до сега там за земята си. А не е на Зеленски или Столтенберг.
52
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тактиката е пълно радиомълчание за случващото се на бойното поле в Украйна и запълване на медийното пространство с простотиите на бас туни като този.
51
14
 
5
 
! Отговори
Оле Леле преди 1 година
За съжаление във войната умират много хора. Това са животи, и путинизацията не може да бъде премахната за един ден. Всички тези животи които погуби заради една алчност да има повече земи. Защо и е на най-голямата държава в света ново парче територия. Не ми казвайте, че е заради Руснаците които живеят там, защото тях може да си ги прибере и без да взема територията. Всичката тая *** носи само смърт и нищо повече.
50
5
 
6
 
! Отговори
Оправдание за всичко преди 1 година
Написано в педиите казва ,че Труман е дал разрешение за бомбардировка на Хирошима и Нагасаки Като не е знаел какво оръжие е разработено по времето на Рузвелт. Ами ако Путин даде заповед за испозване на оръжие разработено по времето на Хрусчов, когато той е бил малък и не знае за какво става дума??/ Някаква кузькина мать
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО това го асемилира след двадесет години в Афганистан !
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, значи вече мантрата не е, че са дошли да освобождават Украйна.
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бах тоз провал бе . Взеха им 15 % от територията със 170000 човека. Според лауреата за мир 60000 си заминаха. Тези хора не са почивали от февруари. Украинците направиха 3 мобилизации, събраха 800000 души. Сега като дойдат новите 300000 не ми се мисли пак какво ли поражение ще претърпят руснаците. За Украйна най - добре е да преговаря за мир, а не да друса тоя кирливия хълк.
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи "освободиха" Украйна от електричеството, водата, домовете...
45
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Освободителите" болшевики дошли да "освобождават" Украйна от свободата...
44
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна не само ще победи, но ще си върне и Крим, както вървят нещата. После ще влезе в Нато и ЕС. Русия не може да й попречи, ще се срине за десетки години.
43
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не виждам провал. Киев - режим на тока. Запорожие - режим на тока. По една камара населени места освен ток нямат и вода. Това два дена удари. Очаква се енергиен колапс на Укропийка ако ударите продължат още няколко дни със същата интензивност. Руснаците днес са напреднали по 5 направления, укритата по 1. Не вървят добре нещата за синьо-жълтия отбор.