Байдън: Решението на МНС за Путин е оправдано

Обвиненията срещу него били оправдани
Обновена: 18 мар 2023 10:29 | 18 мар 2023 10:29, Александър Попов
123
Байдън: Решението на МНС за Путин е оправдано
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че руският президент Владимир Путин е извършил военни престъпления и решението на Международния наказателен съд (МНС) да издаде заповед за ареста му е оправдано, предаде Ройтерс.

Вчера МНС поиска Путин да бъде арестуван по подозрение за извършване на противозаконно депортиране на деца и противозаконно прехвърляне на хора от Украйна в Русия, след началото на инвазията на Москва в съседната държава миналата година.

САЩ, както и Русия, не са член на МНС.

„Е, мисля, че е оправдано. Но въпросът е, че това (МНС) не е признато и от нас на международно равнище. Мисля обаче, че МНС излезе с много силен аргумент“, каза Байдън пред журналисти.

Още по темата
САЩ отделно стигнаха до заключение, че руските сили са извършвали военни престъпления в Украйна и подкрепят търсенето на отговорност за извършителите на военни престъпления, посочи говорител на Държавния департамент.

Няма съмнение, че Русия извършва военни престъпления и зверства в Украйна и ние сме били съвсем ясни, че отговорните за тях трябва да бъдат подведени под отговорност, добави говорителят.

Това е решение на прокурора на МНС, взето независимо, въз основа на фактите, с които разполага, се казва още в изявлението.

Този ход на МНС задължава 123-е държави, които признават юрисдикцията му, да арестуват Путин и да го предадат в Хага, ако стъпи на тяхна територия.

Вчера МНС издаде и заповед за арест на Мария Лвова-Белова – руският комисар за правата на децата, по същите обвинения.  

Подкрепен от САЩ доклад на изследователи от университета в Йейл миналия месец стигна до извод, че Русия държи поне 6000 украински деца в най-малко 43 лагера и други обекти като част от „широкомащабна систематична мрежа“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адолф като разновидност на името Адам има излишък ОЛФ наобратно Фло като Флор или Флавий то ест Адолф Хитлер е Йосиф Флавий........Андреас Расмусен се сблъсква със унищожителят на Християнството по цялата планета Андреаш Брайвик по волята на план Андропов на Сорос и Мосад?.......Турски сапунки вероятно
88
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
а атомните бомби над япония за тях кога ще се разплащаме
87
7
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До 94До 92/ КОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ! ЗЕЛЕНСКИ Е НА ВЛАСТ ОТ СРЕДАТА НА 2019-ТА НЯМА КАК ДА ДАДЕ ОБЕЩАНИЯ ДА СЕ СПРЕ КАКВАТО И ДА БИЛО ВОЙНА , ЗАЩОТО НЯМА ДА БЪДЕ ИЗБРАН!// НЯМА ДА ИМА МИЛОСТ ЗА ВАС ПУТИНИСТИТЕ ДА ВИ Е ЯСНО ТЕПАНЕ И САМО ТЕПАНЕ ТОВА Е ;D
86
2
 
8
 
! Отговори
До (-_-) преди 1 година
Така е, Украйна дъществува само от 24.02.2022 и затова е невинна като пеленаче ;))
85
2
 
6
 
! Отговори
До 92 преди 1 година
Зеленски също наруши предизборните си обещания да спре войната, значи по твоята логика е нелегитимен и трябва да се махне!!
84
1
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
До хронология: нищо няма да забележат, защото за този вид *** историята започва от около година назад. Те напълно пренебрегват терора върху хората, който Украйна упражнява спрямо своите собствени граждани, не признават проведените референдуми и незачитат намесата на САЩ, която датира още от обявяването на независимостта на тая изсмукана от пръстите държава!
83
10
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ХРОНОЛОГИЯ НА СЪБИТИЯТА: МОРДОРСКОВСКАТА ПОД-ЛОГА ЯНУКОВИЧ СПИРА УКРАЙНА ЗА ЕС С КОЕТО НАРУШАВА ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ И СЪОТВЕТНО Е НЕЛЕГИТИМЕН ВЕЧЕ ДА УПРАВЛЯВА! НА ВЛАСТ ИДВА НАПЪЛНО ЗАКОННО НОВО ПРАВИТЕЛСТВО! МОРДОРСКОВИЯ АНЕКСИРА КРИМ В НАРУШЕНИЕ НА МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА И С ТОВА МОРДОРСКОВИЯ Е ВЕЧЕН ПРЕСТЪПНИК КРАЙ НА ХРОНОЛОГИЯТА НА СЪБИТИЯТА! СЛЕДВА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРЕСТЪПНИК ВЛАДОМОР!
82
3
 
1
 
! Отговори
ОГЪНЯ на ФРОДО преди 1 година
Адолф Адам Хитлер и *** Браун само дето ДОКАЗАНО Глобалният Матриархат създал от реброто си сегашния Патриархат..........Още Айнщайн намеква че е възможно Чърчил да е водил истинска война срещу двойник на Дизраели то ест двойник на Парвус...........Набожния ционист Айнщайн отричащ Юдеизма а и отричащ Йехова вярващ си в Научния Бог след като завършил РимоКатолическо училище само до звание Сръбски Православен Християнин стигнал.....Зигмунд Фродо Фройд директно Гръцки Православен Християнин станал
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 89 Посъщия договор Англия ти е изпила мозъка и те е лишила от разсъдък
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 88 По лондонския договор 1913 г. Англия ни взема мраморно море и го дава на Турция.
79
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 75 Това са проруснашки глупости. Не може само въз основа на езика да решаваш кой какъв е и да нападаш независими държави. По вашия русофилски принцип би трябвало, ние да нападнем Сърбия да превземем западните покрайнини да организираме за седмица фейк референдум и да анексираме територията. По същия начин Германия да анексира Австрия или САЩ част от Канада. Това което направи Путин и Русия е бандитско нападение което няма никакво оправдание.
78
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До (-_-) СЛУГА НА САТАНАТА ОТИВАЙ ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ!
77
3
 
7
 
! Отговори
Хронология на събити преди 1 година
САЩ финасират и правят преврат в Украйна ( втори подред след неуспешната Оранжева революция). На власт идва нилегитимно правителство! >>>> Путин анексира Крим >> ДНР и ЛНР обявяват независимост >>> Минските споразумения са фарс и се провалят >> Петин напада Украйна. Може би накой прозорлив ке забележи че всичко започва с намесата на САЩ с организиране на преврат???
76
3
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До До 79/ АЗ СЪМ ИСТИНАТА ПЪТЯ И ЖИВОТА! НАЧАЛОТО И КРАЯ! СВЕТЛИНАТА В МРАКА :D
75
1
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Това да не е оня съд, който съчиниха да оправдават интервенции в суверенни страни като бившата Югославия? Същия тоя съд, който САЩ не признава за легитимен обвинява президент на суверенна страна, защото е отстранил деца от район на военни действия? Това вече е извън всякакви разумни действия!
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Източна Украйна е вече руска територия защото Русия спечели войната и те имат договор с Путин за военна помош. Украйна е агресор. В противен склучй що нато не ни върнат Тракия където турците зибиват бг население.
73
1
 
8
 
! Отговори
Уау с колко милиона преди 1 година
Са си купили САЩ присъда от МНСъд?
72
3
 
5
 
! Отговори
До 79 преди 1 година
Тебе пък кой те пита?? Кокъв си ти!
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безсилието на САЩ ражда анекдоти смях то управлениеето на САЩ само от деменций че и на Европейския съюз
70
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 75/ ТОВА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ! Важно е червения режим в мордорсковия да падне! ДАЛИ ДОГОВНЕЦКАЯ ЩЕ Е АВТОНОМНА ОБЛАСТ СЛЕД ПАДАНЕТО НА ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ МЕН ТОТАЛНО НЕ МИ ПУКА! МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ И НАЙ-ВЕРОЯТНО ДОГОВНЕЦКАЯ ЩЕ СЕ МОЛИ ЗАЕДНО С КРИМ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ УКРАЙНА!