Жена пусна обява, че търси работа, наеха я за "муле" в ало-измама

Излъгали я, че я наемат като куриер на дарения за бежанци
28 мар 2023 18:54, Стела Стоянова
5
Жена пусна обява, че търси работа, наеха я за "муле" в ало-измама
Снимка БГНЕС

Задържаха ало-измамница, заблудила 88-годишна жена в Шумен, съобщиха от полицията. Телефонната измама е на стойност 6 000 лева. Интересното е, че участничката в измамата, която е взела парите, е наета по обява, че търси работа.

На 6 март на стационарния телефон на възрастната жена непознат мъж се представил за ортопед. Обяснил, че дъщеря ѝ е пострадала тежко, че има нужда от спешна операция и е необходимо да се поставят златни протези.

От жилище на трети етаж шуменката хвърлила сумата от 6000 лева. Разбрала, че е била измамена, когато малко по-късно дъщеря ѝ се прибрала в жилището им.

Изяснено било, че 36-годишна жена помага в измамата. Тя е отишла до жилищния блок на възрастната жена и оттам взела паричната сума.

Жената пояснила пред криминалистите, че била наета, след като публикувала обява в социалните мрежи, че търси работа. Потърсил я мъж, който й казал, че може да й осигури работа, която не е постоянна. Обяснил, че става дума за куриерски услуги, че трябвало да пренася парични суми - дарения за бежански лагери край Русе. Потърсили я да вземе парична сума, но от адрес в града.

На 36-годишната жена е повдигнато обвинение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
На 36 год. и напълно празна хралупа.Трагедия.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чекам те душо, дома да ми додеш, паре да ми сакаш"!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За златни протези?!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая 36 годишната , която е взела парите, нима иска да каже, че не е знаела или усетила, че става съучастник в измама?! Кой дава дарения, като ги хвърля от терасите на непознати? Айде да ни ни разправя врели-некипели, а да полежи в Сливенския затвор и другия път да мисли, когато се продава за няколко стотин лева