Австриец уби бившата си жена, станала двойка с афганистанка

Мъжът бил разведен със съпругата си, но живеели заедно
Обновена: 15 авг 2023 11:21 | 15 авг 2023 11:17, Елка Василева
93
Австриец уби бившата си жена, станала двойка с афганистанка
Снимка: архив, БГНЕС

Австрийски гражданин е осъден от окръжния съд в град Леобен на седем години затвор за непредумишленото убийство на бившата си съпруга, съобщиха австрийски медии.

Убийството е брутално, но предисторията му е необичайна. След частен фалит и развод  33-годишният австриец продължил да живее заедно с бившата си жена по финансови съображения. Жената работела в приют за бежанци, където се запознала с четиричленно семейство от Афганистан. Когато се разбрало, че семейството ще бъде депортирано, през ноември миналата година австрийката ги е приела в апартамента си в град Мюрццушлаг, където живеела заедно с подсъдимия и нейната дъщеря.

Според прокурора 34-годишната жена се влюбила в бежанката, двете станали двойка и спели в спалнята, а двамата мъже нощували на дивана в хола.

На въпрос на съдията защо не е прекратил тази трудна за разбиране ситуация, подсъдимият отговорил, че се надявал връзката между двете жени да не продължи дълго.

През януари двамата бивши съпрузи се срещнали в мазето, за да обсъдят предстоящи онлайн продажби и жената му съобщила, че чака документите за пребиваване на афганистанците и ще се изнесе от жилището заедно с доведената му 13-годишна дъщеря. Тогава подсъдимият намушкал десетки пъти бившата си партньорка с нож за пържоли. В съда той признал за престъплението си.

Според адвоката на извършителя клиентът му е действал под "влияние на афект, което по принцип е разбираемо", без предумисъл. Това е било мнението и на съдебните заседатели, осъдили мъжа на седем години затвор за непредумишлено убийство. Присъдата подлежи на обжалване.
(специално за БТА от Цветана Делибалтова)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
Женщина преди 8 месеца
И аз не изневерявам на мъжете си, но той ми изневерява. Какво да направя сега аз. Трябва да помисля
46
0
 
10
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
е като не са имали интимна връзка трябва ли да го съдят или не трябва ?! щот и тук некакъв закон се кове но не ми е ясен :)
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако жените започнат да убиват мъжете си заради изневерите им, то жив мъж няма да остане на тази земя. Никой няма право да отнема човешки живот, няма оправдание за това. Всички тези изверги ги чака най-страшният съд, дори да се измъкнат леко тук на земята
44
2
 
2
 
! Отговори
МЪЖ преди 8 месеца
Аз НИКОГА не изневерявам на жените си!
43
2
 
9
 
! Отговори
Петя преди 8 месеца
Ох, не ги разбирам тези жени. Никоя жена, каквото и да сложи не може да замести един хубав, дълъг, дебел и твърд мъжки атрибут!
42
1
 
8
 
! Отговори
Нормален мъж преди 8 месеца
Аз никога не бих спал на един диван с афганистанец. Жена която ми предложи подобна алтернатива.....да кажем че ще бере големи ядове.
41
2
 
7
 
! Отговори
37 преди 8 месеца
Идея си нямаш на какво са способни жените. Не всички жени са слаби и безхарактерни.
40
2
 
18
 
! Отговори
aa1820 преди 8 месеца
Интересните неща при австрийците се случват в килерите им докато отвън вдичко е една фасада - спретната къщурка с две коли отпред, любезни, възпитани..... Извратен народ е това.
39
1
 
12
 
! Отговори
Чакай малко преди 8 месеца
Е как така убил жена си? Австрия нали е ратифицирала Истанбулската конвенция, т. е. такива неща вече не трябва да се случват
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жените не трябва да прощават изневерите, не трябва да има прошка
37
6
 
2
 
! Отговори
Ама как преди 8 месеца
"""Жените са много по-изобретателни и няма да останат длъжни на никой изневеряващ мъж""" Брейййй, сигурно ще се самоострижеш първа. Или ще си нарежеш гърба с макетно ножче ? Каква изобретателност само....
36
1
 
5
 
! Отговори
уууууууууууууу преди 8 месеца
тоя явно е против ЛБГПМДХОР 1.2.3.,,,,обществото , не го е срам , а уж европеец .
35
4
 
1
 
! Отговори
? преди 8 месеца
Е той нали е бил интимен приятел с мъжът на афганистанката? Не виждам защо му е трябвало жена. Пък и жилището остава за него и новият му любовник.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тити щеше първо да я остриже. Така е в България де...традиции кодапрайш
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жените са много по-изобретателни и няма да останат длъжни на никой изневеряващ мъж
32
3
 
3
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 8 месеца
В знак на траур предлагам да спуснем дъговите флагове до долу и никога повече да не ги развяваме както и да не провеждаме повече прайдове и паради и темподобни увеселения. За да сме съпричастни солидарни и да е пълна мъката.
31
4
 
5
 
! Отговори
Фашистко- циганска преди 8 месеца
Драма ! Поредна!
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Затова никога не се съобщава предварително. Траеш си и една сутрин просто изчезва. Същото при напускане на работа, никакви предизвестия. Ами аз такова отивам при конкуренцията и докато се усети ръката му е трепнала и се е нанизала на ножа.
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обади ми се, те това направи
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сигурно афганистанката е мъжествена и с три пръста четина по гърба като нерез каквато е сбърканата им порода !