Ген. Атанасов: Митрофанова е разпоредила да се затвори Руската църква

Протестирайте пред посолството, призова той
Обновена: 27 сеп 2023 12:47 | 27 сеп 2023 12:47, Нели Христова
78
Ген. Атанасов: Митрофанова е разпоредила да се затвори Руската църква
Снимка: БГНЕС

"Стана ясно, че госпожа Митрофанова е разпоредила да се затвори тази църква. Не знам защо трябва да се протестира пред църквата, а не отидат пред руското посолство - там е мястото на този протест".

Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

"Бих казал на организаторите, които очевидно са от "Възраждане", че трябва да отидат да протестират пред руското посолство, защото стана ясно, че руската държава през посолството в България смята, че те са собственици на тази т.нар. руска църква, извадиха нотариален акт за това", каза още той.

По-рано днес от пресцентъра на Народното събрание съобщиха, че депутатите Бойко Борисов, Кирил Петков, Ивайло Мирчев и Делян Пеевски са подали сигнал до и.ф главен прокурор Борислав Сарафов с искане да се установи собствеността на храма.

"Би трябвало прокуратурата да извърши проверка за това каква дейност за развивали тези свещеници. Ако има тук някаква шпионска мрежа, ДАНС да каже кои са тези, които са били вербувани от руските свещеници и да ги арестува", посочи Атанасов.

ГЕРБ са се отказали от смяната на националния празник, обяви тази сутрин партийният лидер Бойко Борисов. Партията му е лансирала идеята не 3 март, а 24 май да бъде национален празник, а (не)коалиционните им партньори го заложиха в своя проект за промяна на конституция. И ГЕРБ-СДС, и ДПС ги подкрепиха.

"Надявам се, че дебатът по промените в конституцията ще влезе в пленарната зала другата седмица. Ще заявим позиции там. Дискусионна е тази тема, ще видим кой как ще гласува. Доколкото си спомням, господин Борисов преди да внесем проекта за изменение на конституцията, под който се е подписал, и той обясняваше, че 24 май е най-подходящият празник", лаконичен бе генералът.

Темата за реформа в службите не е приключила, а тепърва ще се обсъжда, след като ПП-ДБ внесат законопроектите си, обясни Атанасов. Той изрази надежда, че когато другите партии видят идеите им, ще размислят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А къде е стария натурален акт от актовете на строежа на църквата,които и тогава са съществували като нормативна база при извършване на строежи преди 100 г. пред ***.комисии в населени местан възоснова на които се издава наториален акт за собственост с имота как дворно място определено,отпуснато от поземлен фонд и скиците от регулационен градски план за регулацията на местото на което ще се извършва строителството и архитектурен план за обекта от преди 1934г,кой шпионин го отмъкна от архивите.
25
4
 
25
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
Може ли да не ни занимавате ежедневно с брътвежите на Гнома? Евроатлантическото ни ежедневие е достатъчно тегаво, няма нужда да се натоварва допълнително с размислите и страстите на някакъв несбъднат човек.
24
8
 
2
 
! Отговори
Дъглас преди 7 месеца
Всички от сайта сте жалки
23
12
 
11
 
! Отговори
До аноним келеш преди 7 месеца
То според Коста и изрожденците цяла България е руска...
22
15
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 7 месеца
Аре размърдайте се сега и след Росенец разкарайте руснаците и от Камчия,че те и за нея ше изкарат нотариален акт и ше кажат,че е тяхна:):):)Костя ше излезе и той и ше потвърди,че Камчия е руска собственост:):):)
21
8
 
21
 
! Отговори
Класика преди 7 месеца
Еничарите от " посолството": Денко , Тагаренко Лолер Иванов Габриел Кирчо Кокорчо Атанасов пред народен съд....и когато частите от бившето цяло се изтъркалят по нанадолнището,всеки с " малка нужда" да се " разтовари"..подир търкалящите се части....и после когато няма кой да закриля и пере българската мафия,да осъдим и пратим при бай Ставри: Бойко Пеевски Доган Сарафов и останалите престъпници за " кожени" ваксинации.....!.....аз казах!....амин.....
20
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Митрофанова е следствие, Атанасов, протестира се пред причината, така че си объркал адреса. Ей така се пробвате да заглавичквате хората с глупости, ама ходиш ли в магазин или не те интересува, щото цените в бюфета на НС са заспали още от соц.времето. Ама в магазините хвърчат към космоса, ще го стигнат преди македонците.
19
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Атанасов бърка. От Възраждане протестират пред църквата и ходят за хонорара в посолството - разделение на бизнеса
18
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всъщност наистина трябва да протестират пред посолството, ама краварското...
17
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв генерал е Атанасов-измислен.Той и ефрейтор не е бил и хоп генерал...
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Протестирайте пред посолството" - Как не чух един умен призив от този?
15
5
 
46
 
! Отговори
Беновска пипа преди 7 месеца
Който има нотариален акт, той се разпорежда. Аз същи си заключвам вратите на имотите си.
14
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 24 ... Защо САЩ и Англия не изгониха посланиците на Русия ???И защо само българските управници се допитват до Зеленски ?Той ли ще ни определя как да живеем ,... а РОБЕ укрински ?
13
17
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Ключовете са у Мутрофанката. Да ходи да отключи, попове има бол :))))))))))))))))
12
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
''Тоя'' ''генерал'' , какво е допринесъл до сега за България , седейки на столЪ в НС като много други ???
11
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 20 Русоробе самата Захарова каза, че те са затворилу църквата, щото нямало свещеници? В столицата на Православна България, нямало свещеници!!! Няма такива които са агенти на КГБ.
10
6
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Аз лично съм протестирал прес Съветското посолство за независиомостта на прибалтийските, по времето когато тези атлантици още ходеха на събрания на БКП актива, и съжалявам за това. Безродната партийна издънка атанасов лъже, като ВСЯКО мщре на козяк.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен--12 И тоя е в списъка на заподозрените , а този съд не е като назначеният .
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
''Генерал'' , на заем !Толкова много примитивизъм излъчва , че да те е срам да го погледнеш !
7
2
 
30
 
! Отговори
Зрител преди 7 месеца
Генерала е гол.