Блокадите на "Тракия", Прохода на Републиката и Подбалканския път остават

Енергетици и миньори не се отказват от протеста
188
Блокадите на "Тракия", Прохода на Републиката и Подбалканския път остават
Снимка: БГНЕС

Протестиращи миньори и енергетици от комплекса "Марица - изток" продължават блокадите на магистрала "Тракия", Прохода на Републиката и Подбалканския път при Гурково. Пътищата ще останат затворени, докато териториалните планове за справедлив преход не бъдат изтеглени от европейските институции, категорични са протестиращите.

Още по темата


"Трябва да се случи, защото е за целия български народ. Не е само за нас. Може да издържим много, цяла зима", каза един от тях.

Теоретично е възможно България да оттегли внесените в Комисията регионални планове - това заяви за БНР източник от ЕС. Същевременно той уточни, че ако страната ни не иска да загуби средства по фонда за справедлив преход, то тези планове трябва да получат одобрението на Еврокомисията до края на годината.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: Тракияблокада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Чингис ХанИ аз съм за това, нека още днес спрат работа и оставят омекналите китки в София и всички други философи на тъмно и студено. Българинът е на принципа на Павлов за условния рефлекс. Няма достатъчно гънки да предвижда събитията. Затова дърпайте шалтера смело и започнете всеобща стачка в мините!
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До кога ще проституират тоя бадъни?
96
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От частните централи не протестират, защото те са на Ковачки и той се е договорил с ПП и ДБ да не стачкува срещу още няколко милиона от нашите пари. Разбра ли защо?
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро началниците от София ще трябва да избират : Или възстановяване на реда и спокойствието или да уйдисат на двеста-триста алчни некъдърни Гочита,които не протестират за нищо друго,освен за високите си заплати.Чудно ми е защо не протестират енергетиците от двете частни централи Контур глобал и A/S.
94
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В мини Марица Изток има залежи за още 80 години, защо трябва да си ликвидираме това евтино производство, което ни дава евтин ток и дори изнасяме за 2 млрд лв ток всяка година?
93
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не пишете по форумите, а елате на блокадите!
92
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А Байдън не плащаше ли на онези от Орлов мост?
91
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Подкрепете стачниците, токът ще ви стане троен и четворен, ако ПП и Дб разрушат и затворят Марица Изток. После ще е много късно и няма да има път назад. Пак ще започнете да се самозаплавате, да си режете пръстите и да се хвърляте от терасите в знак на протест срещу сметките, но тогава не само ще е скъп токът, но може и въобще да го няма, защото тъкмо България е изнася за всички околни страни.!
90
7
 
5
 
! Отговори
- преди 7 месеца
Зърнарите се ИЗЛОЖИХА! Вие поне покажете че в България има МЪЖЕ! Бой до пълна победа над небългарската уйдурма-сглобка!
89
6
 
7
 
! Отговори
Защо?! преди 7 месеца
Блокирайте и пътя Чирпан-Стара Загора-Сливен, защо там все още минават безпрепятствено автомобили?!
88
4
 
10
 
! Отговори
ЗА БЪЛГАРИЯ преди 7 месеца
За неразбралите - енергетиците ПРОТЕСТИРАТ ЗА ВСИЧКИ НАС, ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА КАПКИТЕ ОСТАНАЛ НИ СУВЕРИНИТЕТ И НЕЗАВИСИМОСТ! ТЕЦ към момента осигуряват 40-45% от ел. енергията на България и са ЕДИНСТВЕНИЯТ НИ НЕЗАВИСИМ ИЗТОЧНИК (понеже и въглищата на 100% са наши), а сероочистките улавят основната част от закърсяването, а отпадния проукт от сероочистките е суровина за други индустрии (циментова например). ЕНЕРГИЙНАТА БЕДНОСТ след затваряне на ТЕЦ ще се УДВОИ и от ИЗНОСИТЕЛ ставаме вносител на ел.ен
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как така продължава? Нали нашият премиер Денков се справи? Каза - сичко е точно, оправихме ралтата, разбрахме се мирно щот съм умен академик, 1%-ов? Как сега продължава протестът?
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да не мислите че Възраждане , БСП , ИТН могат да направят нещо без Герб/ ДПС. И една крачка не мота да направят.
85
3
 
6
 
! Отговори
хгл преди 7 месеца
21-ви век въглища???Някои индивиди имат проблем с прогреса и цивилизацията!Отоплението на дърва и въглища трябва да бъде забранено!Зимата отварям прозореца да проветря,то по-зле става,комините на съседите яко горят дърва и въглища,а годината е 2023!
84
4
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
Подкрепям миньорите но знам че и тях ще изхвърлят на улицата както се направиха с още много българи преди тях и всички заминаха
83
8
 
9
 
! Отговори
Ирландеца преди 7 месеца
Подкрепям нашите миньори, май само те останаха да мислят за държавата... Макар и на студа...
82
1
 
2
 
! Отговори
До 95 преди 7 месеца
Верно си голям балък,щом цитираш един крадлив еднокнижник.
81
2
 
4
 
! Отговори
Балъков преди 7 месеца
Бойко Борисов: "Кирил Петков абсолютно нищо не може да направи без мен". Умнокрасивите протестърчета - гласоподаватели на ППДБ ги признавам за мозъчни инвалиди
80
1
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 7 месеца
Промитият ти мозък как установи,че ще настъпи този апокалипсис,който вещаеш?Звездите ли ти говорят,или ти е написано на листчето от синдикати и други заинтересовани субекти?Щото всички говорите едни и същи назубрени неща.
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въглищата са бъдещето на ЕС. Друг път няма. Ще им мине скоро на умниците в Брюксел. Ще се излекуват.