Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария

Брюксел непрекъснато ни изнудва и върви към империализъм
Обновена: 30 яну 2024 13:33 | 30 яну 2024 13:32, Петър Бойчев
245
Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария
Снимка БГНЕС

В интервю за френското издание Le Point министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обвини Европейския съюз във водене на "идеологическа война“ срещу страната му – при това от няколко години, предава Фокус. "ЕС води идеологическа война срещу Унгария през последните години и постоянно се опитва да ни изнудва“, увери Орбан.

Според него "ЕС все повече върви към империализъм“. Унгарският премиер допълни, че Съюзът все по-малко прилича на общност от суверенни държави. Политическото обединение се опитва да принуди страните да участват в нещо, което не желаят, въпреки договорните права и разумните аргументи, подчерта още той.

Европейският съюз е подготвил план за икономически санкции срещу Унгария, ако правителството в Будапеща не отмени ветото си за финансовата помощ за Украйна, съобщи по-рано британският вестник The Financial Times.

Брюксел вече предупреди Унгария, че ако не отмени ветото си за помощта за Украйна в рамките на срещата на върха на 1 февруари, другите страни от Общността ще обявят публично, че няма да предоставят средства за Будапеща. Това може да доведе до по-малък интерес на инвеститорите да инвестират в Унгария и в резултат – до обезценяване на унгарския форинт.

Подобен сценарий вещае икономически проблеми за Унгария - като загуба на работни места и по-бавен икономически растеж. Под натиска на ЕС Унгария ще се съгласи на компромис по въпроса за помощта за Украйна, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
3
 
! Отговори
долу ес преди 2 месеца
води се война срещу член, защото ес си е нато 2 , нищо повече! замислете се драги българи, к
221
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Долу ненормалният 4-ти Райх.
220
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ne se predavai . Makronen plachi Gargite. Ne möge da si opravi vatrechnite Problemi, Tragnal da opravia. Seeta. Petel nadut .
219
10
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Руските таракани продължават да плашат с "война" ? Проблемът е , че ако им мине номерът, те стават още по-нагли, и започват с още по-голяма сила да рекетират света!С ненормалници за мир , не може да се говори! Те разбират само от сила! Засега украинците се справят чудесно!
218
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Орбан се опита да спаси света от световна война.Продължават да наливат вместо да преговарят и обвързват и други държави да взимат отношение.Като не става...не става.Трошете си главите,откачалки такива!Ставайте роби на корумпирани и пращайте и още,за да си купуват имения по морските курорти по цял свят.
217
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 216:Ми че то сега има ли руски?Да не ги бъркаш с украинките?По бардаците е пълно с укри и говорят на руски.Взимат пример от посланичката.
216
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 217211 поредната глупост . Ти там ли беше? Пита ли ги кой къде искал?////Абе уби.так sмотан, а ти там ли беше, от къде си сигурен, че не са искали в САЩ?
215
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
211 поредната глупост . Ти там ли беше? Пита ли ги кой къде искал? Абе соростак, спри да си и измисляш алтернативни вселени. Тексас първонсчално е испански. После е контролиран и от Франция. Накрая е взет от Мексико с война.
214
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа ще скърби най много за евтините руски жени.
213
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
214 в затвора е твоят колега наакашвили.
212
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да започва ремонт и благоустройство на затворите скоро когато го свалят от власт да му е удобно и приятно.
211
11
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 месеца
Колкото повече скърца и пука прогнилата атлантическа к.ч.на, толкова по-истерично нейните религиозни фенове се пънат да я обожествяват! Евтините руски енергийни ресурси за нея спряха, десетилетните субсидии за фермерите и спират и поданиците на к.ч.ната все повече недоволстват, защото охолният им и паразитен живот приключва! За капак на всичко южноазиатските и северноафриканските мюмюни ги превземат малко по малко!
210
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи Унгария има право на вето и го налага, а ЕС казва нас това не ни кефи нищо че ние сме ги писали законите. Б*хти демокрацията.
209
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 194190 е и? Това не променя факта че е завладян с война от Мексико////Абе, кумунел, САЩ не са взели Тексас от Мексико, а най-накрая се съгласяват да вкл. държава Тексас (призната и от САЩ)Тексасци още с отцепването си от Мехико желаят САЩ, но янките не ги искат защото ще се вкл. още един беден щат практикуващ робство.
208
5
 
7
 
! Отговори
Кой кой е преди 2 месеца
209 Външното министерство на Унгария реагира остро след първите прояви на насилие спрямо унгарското малцинство в западната част на Украйна, извършени от членове на крайнодясната група Десен сектор".От Франс прес" изтъкнаха, че до предупреждението се е стигнало, след като украински националисти са прекъснали заседание на общинския съвет в разположения на запад град Берегово, където около половината от населението е унгарско.
207
6
 
5
 
! Отговори
до 204 от славянин преди 2 месеца
Умните и прозорливи хора със свободни пари си ги влагат на първо място в земеделска земя, след това във злато, защото това са проверени през хилядолетията надеждни активи, за какви долари, евра, паунди и всякаква друга хартия бълнуваш!?
206
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
204 казах ти соростаците не можете да определяте кой къде да живее къде да си внася парите кой да управлява в други държави и какво да прави въобще. Фашизирането на либерастията до такава степен показва само едно - пълна немощ. А самият факт че китайците създадоха алтернатива на МВФ и британците си навряха парите вътре, а янките изпищяха от това показва че вие соростаците сте потъналият кораб. Делът юани който се държи от ЕЦБ няма да ви спаси.
205
6
 
10
 
! Отговори
до 204 от славянин преди 2 месеца
Ти как установи, че членовете на БСП и Възраждане си кътат парите в долари, евро и паунди, да не си им личен банкер!? Аз лично моите пари си ги кътам в левове! Та вместо да се напъваш до н.с.ране да обожествяваш прогнилата атлантическа ***, която все повече скърца и пука, мисли как ще се спасяваш когато се срути!
204
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
202 в момента китайската средна класа е повече от населението на цяла европа. Китай има 3 пъти повече милиардери от сащ. Та ти кой беше казваш?
203
9
 
8
 
! Отговори
до 187 от славянин преди 2 месеца
Все повече нормални политици в Европа разбират че ЕС е един "Титаник", само декортикираните еврозомбита все още не са го разбрали, защото нямат с какво да го разберат!