Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария

Брюксел непрекъснато ни изнудва и върви към империализъм
Обновена: 30 яну 2024 13:33 | 30 яну 2024 13:32, Петър Бойчев
245
Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария
Снимка БГНЕС

В интервю за френското издание Le Point министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обвини Европейския съюз във водене на "идеологическа война“ срещу страната му – при това от няколко години, предава Фокус. "ЕС води идеологическа война срещу Унгария през последните години и постоянно се опитва да ни изнудва“, увери Орбан.

Според него "ЕС все повече върви към империализъм“. Унгарският премиер допълни, че Съюзът все по-малко прилича на общност от суверенни държави. Политическото обединение се опитва да принуди страните да участват в нещо, което не желаят, въпреки договорните права и разумните аргументи, подчерта още той.

Европейският съюз е подготвил план за икономически санкции срещу Унгария, ако правителството в Будапеща не отмени ветото си за финансовата помощ за Украйна, съобщи по-рано британският вестник The Financial Times.

Брюксел вече предупреди Унгария, че ако не отмени ветото си за помощта за Украйна в рамките на срещата на върха на 1 февруари, другите страни от Общността ще обявят публично, че няма да предоставят средства за Будапеща. Това може да доведе до по-малък интерес на инвеститорите да инвестират в Унгария и в резултат – до обезценяване на унгарския форинт.

Подобен сценарий вещае икономически проблеми за Унгария - като загуба на работни места и по-бавен икономически растеж. Под натиска на ЕС Унгария ще се съгласи на компромис по въпроса за помощта за Украйна, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На 21 февруари 1966 г. идва развръзката на седемгодишната борба на Дьо Гол с чуждото военно присъствие във Франция. Републиката излиза от военната организация на НАТО. В официална нота правителството на Помпиду обявява евакуацията на 29 бази с 33 хиляди души личен състав от територията на страната, както и преместването на централата на НАТО от Париж в Брюксел
141
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До За соростака Смешен щатски провал, да. И това ли ти остава едничкия мокър сън? Или и Союз нерушимьiй ти цапа чаршафите?
140
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен - Юначе анонимно, по темата за Орбан съм написал адекватното си мнение в няколко поста. А какво съм иЗкал (по твоята глаголица), чухме се, получих го. Фиксациите и фрустрациите на анонимните луди, често и бая неграмотни, определено ме веселят, да... :)
139
3
 
0
 
! Отговори
За соростака преди 3 месеца
Операцията започва през април 1961 г., само 3 месеца след като Джон Кенеди става президент на САЩ. Кубинските имигранти са подготвяни дълго време в центровете на ЦРУ и са екипирани с оръжие от американската армия. Конфликтът завършва с пълен разгром на подкрепяните от САЩ сили и Кенеди трябва да плати 62 милиона долара, за да откупи пленниците.
138
0
 
0
 
! Отговори
Cherrypicking преди 3 месеца
А Фидел що го пропусна? Нещо ме е удобно май , а?
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Казал е, че няма да се поддадат на изнудване!
136
1
 
3
 
! Отговори
Плуралист преди 3 месеца
Публикацията за Орбан идва точно на време, за да демонстрира, успехита на дьо Гол, Салвадор Алиенде, Садам Хюсеин, Моамар Кадафи и още много подобни, танцуващи според религията: на Седмото Небе или сред Девиците на Аллах.
135
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Де гол за времето си успява. Ти за своето не успяваш. Ако преди 20 години ти бях казал че черните в сащ ще бутнат основателите щеше ли да повярваш? Не, но ето те тук и ми дрънкаш Орбан какъв бил лош за това че успява за времето си.
134
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
132 още имам аризонското ти айпи някъде, но блогът ти вече го няма. Гледам че си уплашен, що тъй да не демонстрирам? Напротив в България точно демонстрациите вървят, още от времето на мутрите и дискотеката Индиго кога не я отвориха повече от страх. Ако гръмна двама соростака какво ще стане? Ще излезеш на протест?
133
3
 
6
 
! Отговори
Питанка преди 3 месеца
Е, и дьо Гол успя ли, или и той като СССР отиде у ряката като идоелогическо-стратегически родопски катър без история.
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 131126 какви кгбта сам де гол години наред се бори да излезе от нато)))Точно фантазийте на националиста де Гол не може да ни служи за добър пример.
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби 124 - виж сега пич, объркал си форума! Тук спорим за Орбан. Ти си по скоро за рубриката социално-еротични фантазии! Тук всеки може да се представя за каквото си пожелае! А такива като теб с помпозните чакам едни 16к ама не съм на зор, щото и другаде ги има... сори, ама когато сам изкаш да бъдеш мезе, не се сърди на тея дето се веселят с теб.
130
0
 
2
 
! Отговори
Журналистъ преди 3 месеца
До Анонимен 131 -- Ако не знаеш етимологията на думата "мизерабъл" сърди се на мисловната ти етиология и килийно образование.
129
3
 
2
 
! Отговори
За соростака преди 3 месеца
1965 г. годината на преизбирането на Дьо Гол за втори президентски мандат е година на два мощни удара по политиката на Северноатлантическия съюз. На 4 февруари генералът обявява, че отказва да използва долара в международните сделки като единна парична единица. На 9 септември президентът съобщава, че Франция не се смята за обвързана със Северно-Атлантическия блок.
128
2
 
4
 
! Отговори
CIA преди 3 месеца
До Анонимен 125 --- Ами, доста голям зор ще видиш, да ме намериш в България, а ако дойдеш тук, където съм в момента, с твоите апаппи, надали ще оцелее някой. И защо да ви гърмим, когато вие сте гръмнати по рождение. Глупендерите не бива да бъдат изтребвани, а съхранявани, като животните в зоопарка, с цел да им се радваме. Пич, глей ся. Злобата и простотията са нормални състояния за някои, но ако същите искат да изглеждат малко по-умни, не бива да се демонстрират.
127
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
126 какви кгбта сам де гол години наред се бори да излезе от нато. На теб и куршима ти е малко. Даже български не говориш мизерабли алабала.
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Народен Милиционер - е?! А каква е разликата с тукашните копейки? Те любят Партията, целиват нозете на Альошата обаче най обичат доларите и Мерцедес. Както каза колегата, комунистите винаги са обичали парите на Запада. Сповни си "Светлото Минало" и Корекомите - там брат само работещите извън България /повечето с връзки и по малко нещастници дето си оставяха здравето за един апартамент/ и партийни членове ходеха. Простосмъртните не бяха желани. За тях - комунизъм и народна музика!
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В ЕК хората са културни, деликатно намекват на Орбан, да става от обоевропейската маса и да присламчва Унгария някъде в азиатските организации като ОНД и ШОС, може и БРИКС.
124
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на Орбан ,човек който си мисли за народа си ,а не дава милиони за Украйна и на ЕС ,и не като нашите три партии които искат да продадат държавата ни
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Иска да лиже ботокса докато харчи сухата европаря. Време е империята да го вразуми този пудингопитек